založení kešky

Zdravim Vás poradí mi někdo jak založit kešku? Jsem začátečník a nějak se neorientuju. Dík moc

http://geowiki.hidden.cz/wiki/Založení_cache

Než se vrhneš do zakládádní určitě si přečti výše uvedený článek, také články na navigovat.cz, které jsou za člankem v odkazech a hlavně prosím nejdřív zkus najít aspoň pár desítek keší tůzných typů a velikostí.
Pomůže ti to získat přehled, co se jak dělá, a vyvarovat se obvyklých chyb.:wink:
Hoddně štěstí a trpělivosti se zakládáním.

Protoze jsem zrejme v podobne situaci jako Ty, mam pro Tebe jednoduchou radu:
Kdyz jsem se cca pred 1/4 rokem dozvedel o existenci GC, prvni co me napadlo bylo zalozit kesku. Zacal jsem hledat na webu a docet jsem se, ze je dobre nejdriv alespon 10 kesek odlovit. Hmm, skoda, musim tedy jeste chvili vydrzet. Kdyz se ta desitka blizila, uz mi bylo jasny, ze 10 nestaci a dal jsem si zavazek, ze musim vydrzet alesopn do 25. Dneska se blizim ke 30, precetl jsem cca 300 listingu, pravidelne slidim v tomhle foru a jsem uz docela v klidu. Muzu Te jen ujistit, ze ma predstava o tom jak bude moje keska vypadat se od te puvodni lisi k nepoznani!:smiley:

perfektni sebereflexe, klobouk dolu !:wink:

Škoda, že nejsou takoví všichni. Ale z nějakýho důvodu chcou všichni strašně zakládat a nenechají si to vymluvit.
V hustě zakešovaných oblastech má nejprve hledání ještě jeden trochu vedlejší efekt - seznámení se s místama finálek mysterek a multin kvůli případným kolizím.

Osobně čekám do stovky. Už se to pomalu blíží tak musím konečně něco vymvslet. V mezičase mi někdo vyfouknul jedno místo , které jsem měl vymyšlené :slight_smile:

To není, řekl bych, nejlepší přístup. :slight_smile: Osobně si nedovolím nikoho kritizovat, na to jsem n00b, ale "mám sto, tak založím kešku" není dobrý. čímž neříkám, že to tak máš :slight_smile:

Sám mám dvě mysterky v Brně a jednu tradiční na nezakešované oblasti, jednu mysterku v tvorbě (už asi od listopadu… a snad už brzo hotovou) … Vzhledem k mému počtu nálezů mi to přijde dost (co se týká poměru nalezeno/založeno), ale neplánuju přidávat další…

NJN, proto jsem si na svou "prvotinu" vybral místo, kde se nedá moc co zmrvit :smiley: Ale i proto, protože je moc fajn :slight_smile:
Nicméně i tak jsem čekal alespoň do 50-ky a teprve pak začal něco vymýšlet.

:smiley: Jooo, to mi připomíná tu moji, která je v tvorbě taky už nějáký ten pátek a jde to s ní velmi pomalu :stuck_out_tongue: :@

Tohle bude snad něco extra, taková pěkná tečka za prvni ([cache]GC15D78[/cache]) a druhou ([cache]GC173VC[/cache]) trolejbusovou… Dodělat to ‘musím’, když už to je rozdělaný. Čas není ;(

Je zbytečné spěchat. Když vám někdo vyfoukne místo, časem vás napadne něco jiného. Mně se halvou přehnalo tolik nápadů a většinu jsem nerealizioval a pořád mám nové nápady. A tak málo času.
Takže se nebojte, že si už nikdy nic nezaložíte, všechno jednou bude :wink:

Něco založeno mám,ale …Nechci tady rozebírat kdy a po kolika odlovených je vhodné založit svoji,ale…Kdo zaváhá…stalo se mi,že jsem tak dlouho pracoval na mystery,že po předání ke schválení přišel mail:Před hodinou byla v blízkosti finálky schválena jiná cache,jak jinak než tradiční a místo bylo v…a protože byl listing a celá mystery o tom místě-bylo po cache.Takže,pokud něco máš (místo+nápad)tak neváhej a zakládej,protože se může stát toto samé i tobě:)

To Flipper77: V tomhle případě, když víš, že tu mysterku určitě uděláš, tak doporučuju kontaktovat reviewera a dohodnout se s ním, předpokládám, že ti hlavu neutrhne, když ho požádáš o řekněme týden času. Zároveň si na sebe upleteš bič, který tě přiměje to opravdu udělat, jestli o to opravdu stojíš :slight_smile:

Já sice zakládal svou první velmi brzy, přesto byly na ni ze všech mých 4 nejlepší ohlasy. Nicméně zpětně bych pár věcí udělal jinak - holt jistá zkušenost. Nicméně jsem pochopil že bezhlavé pohazování tradicionálek v okolí není to pravé.

Prvozakladatelům bych snad jen doporučil, tu chvíli vydržet a hledat. Keška chce hlavně nápad, ten si chvilku rozpitvávat a pak ho trpeve uskutečnit, a s keškou samotnou se vyhrát co nejvíc.

Tím, že začneš psát listing a přiřadíš mu souřadnice na gc.com, tak máš rezervované místo a nemůže se ti stát, že vznikne jiná keš na stejném místě.

Trochu OT, ale nechci zakládat nový topic - v Plusu maji ted super krabicky na cache, treba nadherna small za 29 korun :slight_smile:

Kdyz jsem cetl post od sundialera tak tak to bylo jako kdybych to psal ja, presne tak to vidim taky, opravdu to nechce se zbytecne ukvapit a ziskat trochu zkusenosti.Nakonec jsem skoncil u cisla 50, to mi pripadlo, ze uz by to slo, mno a dopadlo to tak, ze mi behem tydne vyfoukli dve mista, ale napady nejake mam, tak snad to do tretice vyjde :slight_smile:

Ono je to jedno, kolik máš nalezených.

Pokud máš jasno v tom, jak má ta keška vypadat, tak ji klidně založ. Hlavně si ujasni kam a jak ji co nejlépe zaměřit.

A hlavně keška by neměla po nalezení vyvolávat myšlenky typu: "Co tu, proboha, dělám …"

Najít řekněme třicet kešek je dnes poměrně rychlé. Takže určitě počkat. Pak ještě jedna rada: kontaktuj nějakého kačera, který bydlí blízko tvé kešky a požádej o beta-test, nebo o spolupráci. Nemyslím, samozřejmě, že by to udělal za tebe - ale že ti řekne tohle ne, to je z pro to a pro to špatně, tohle je výborný nápad, pomůže vychytat podstatné chyby, ať jen kvůli nějakému přehlédnutí nemáš na první kešce začátečnické chyby. Samozřejmě, konečné rozhodnutí o tom, co poradí je jen na tobě - je to tvoje keška. My jsme na naší první kešce taky požádali zkušeného kačera o beta-test.