Ahoj, mame v rodine kazdy svuj ucet a nechceme postupne logovat 1 kes 4x. Spolecny family ucet by vse vyresil, ale nyni doslo k rozdeleni rodiny na 2 a 2 cleny, kteri budou lovit jindy a jinde. Co s body, ktere ma 1 clen navic? Daji se zapocitat do spolecneho uctu, kdyz ten clen patri do tymu? Chci, aby to bylo dle pravidel GC. Mame zalogovat opet vsechny odlovene kese do spolecneho uctu? Diky za odpovedi.
geokopretina: jo to jsou tyhle kombinace. Proste si ma jet kazdej sam na sebe a nedelat tyhle brikule.
Co se tveho dotazu tyce, je to znacne individualni, pokud to slusne popises do logu, tak to muze vetsina owneru uznat.
právě že lepší po všech stránkách je, aby každý jedinec (vyjma zvířat atp) měl vlastní účet, kde si bude logovat svoje nálezy
pokud "rodinný" tak se loguje do jednoho vše, a to i krabky, které najde jeden člen týmu sám bez zbytku (kam jinam by to logoval, když na jeden účet loguje celkem několik osob, že)
Ze své zkušenosti (zličíňáci = vlastně zličíňák) bych doporučoval každý si logovat zvlášť, případně kešky, které jste našli všichni společně, logovat současně i do nějakého společného účtu.
Jo a striktně vzato při logování systémem členové + tým by v logbooku měl být zapsaný každý člen a také týmový nick.
Ono 2 a 2 cleni rodiny je vzdy 1 dospelak s GPS a 1 dite, ktere jeste nema svou vlastni ani moznost samostatneho odlovu. Uzivaji si jen odlovy a zazitky z nich a logovani je moc nebavi.
tak to napíšu hnedka
takhle to vyznělo, jako že jste parta 4 dospělých lidí, kterým se nechce logovat 4x "to samé"
to že dítě v kočárku nebude logovat je více než zřejmé, popř nebude logovat vubec a bude se jen bavit (a až doroste, tak si založí vlastní profil a bude moci lovit samo)
geokopretinka: pokud je logovani nebavi, tak at to nedelaji vubec, ne?
Děti neřeš, to je jasný, že je logování nebaví. Až budou třeba někdy chtít, založí si svůj vlastní nick a najdou si nějaké "svoje" kešky. Takže vám stačí dva nicky, řekl bych. Na logování dětí např. v tom kočárku jsou zde vcelku protichůdné názory, takže ať si to dělá každý podle své potřeby.
Tak abych to uvedla na pravou miru po precteni posledniho prispevku:
Detskym kacerum nasi rodiny je 10 a 9 let. Zadni mudlokindosi to tedy fakt nejsou. Maji poctive odloveno 240 kesi od zalozeni uctu v letosnim dubnu. Pro vetsinu je to sice malo, ale pro deti, ktere si nosi peclive pripravene i vyrabene hracky (nejen kindersrot) v batuzku, splhaji do strmych kopcu za sipkou, brodi potoky a maji stejne velkou radost z nalezu kese, mi toto oznaceni opravdu prijde prehnane. Logovani je po vecerech samozrejme nebavi, pokud uz je to za den 10. kes a po Praze 8. mikrovka, to se da pochopit. S TB a GC samozrejme umime zachazet, samy vlastni svuj a sleduji jeho putovani, takze o nejake ztrate ci nepochopeni nemuze byt rec. Nicky si vybiraly samy, upravuji si vlastni ucty, maji sva razitka, ktera pysne sazeji do logbooku. Jen jsou to proste jeste deti, ktere si nemohou koupit vlastni GPS a chodit do rana po kesich.
Smogeo: Tyhle děti mají vlastní nicky, baví je hledání i luštění, v kočárku už nejsou, TB a GC už znají, logovat umí, i své TB už do světa poslali ![]()
Jak jsem pochopil, tak už moc nemusí takové to domácí logování, zato se někdy rozepíší do papírového logbooku, co jsem tak viděl…
Jak už bylo řečeno, pokud chcete zapomenout individuální nicky a mít jen 1 rodinný účet, tak stačí, když konkrétní cache odloví JEDEN člen rodiny a klidně může půlka týmu logovat v Čechách a druhá půlka v tentýž čas v Americe.
Mít jednak individuální nicky (ať už 2 nebo 4) a k tomu i společný rodinný účet mi sice přijde divný, ale pokud to tak někoho baví, tak budiž - opět, logují všechny entity, které jsou na cachi přítomny, ať již jako jednotlivec sám za sebe, nebo jednotlivec za tým.
Já myslím, že pravidla toto nijak striktně neřeší - prostě proto, že neřeší, kolik lidí může stát pod jedním nickem… jediným pravidlem zůstává, že podmínkou internetového logu je přítomnost někoho, kdo pod daný nick patří, u cache, a zápis příslušného nicku v logbooku.
Zejména nesezdaným partnerským dvojicím společný nick nedoporučuju - rozchod pak znamená problém navíc ![]()
Svolení k "přelogování" na internetu - ať už log jedince po jeho vyčlenění z týmu, anebo naopak zalogování nového týmového nicku na základě toho, že nějaký z členů týmu na cachi někdy dříve individuálně byl - je pak na libovůli ownera. Sice to nejspíš odporuje pravidlům - na internetu se loguje nick, který není zapsán v logbooku - většinou to ale asi ownerovi nevadí.
Presne tak, nikdy nevis kdy ti mlada utece za nekym kdo ma vic nalezu :D:D:D
Pokud te bavi mit na uctu zalogovane nalezy o kterych nevis ani kde lezi a nikdy si je nenasla, stejne tak, jako se neohodlas nikdy osamostatnit, tak si loguj jak chces ![]()
Tak přesně takhle to vedeme u nás doma
Šest individuálních nicků a když jsme všichni, pak je to navíc teamový odlov… A to máme doma ještě jednu kačerku, ale ta se loguje v teamu se spolužačkou.
Já osobní zkušenost nemám a to bohužel ani v tom směru, že by nějaká chtěla přiběhnout
přitom dispozice by myslím celkem byly ![]()
…ale absolvoval jsem lovy, kde jsem slýchal "tak tady už jsem asi počtvrté, ale pod současným nickem ještě ne"… a ono nakonec i když někdo není takto poctivý, tak přelogovat těch 2000 nálezů do nového soukromého nicku nebude moc příjemná zábava…
Autacek napsal/a:
Pokud te bavi mit na uctu zalogovane nalezy o kterych nevis ani kde lezi a nikdy si je nenasla, stejne tak, jako se neohodlas nikdy osamostatnit, tak si loguj jak chces
asi tak - mně by ani tak nevadilo, že mám zalogovanou cache na druhym konci světa, kam se stejně nejspíš nikdy nedostanu, ale dost by mi vadilo mít kolem domova desítky keší, který "nemůžu" lovit, protože byl někdo z týmu rychlejší
Trhac napsal/a:
Tak přesně takhle to vedeme u nás doma smiley Šest individuálních nicků a když jsme všichni, pak je to navíc teamový odlov… A to máme doma ještě jednu kačerku, ale ta se loguje v teamu se spolužačkou.
Teda, vy jste ale masochisti! Mně bohatě stačí logovat to všechno jednou…!!!
Heleď, a když takhle těch 6 individuálních nicků jde lovit mysterku, jestlipak ji mají všichni poctivě vyluštěnou? ![]()
Chodím s klukem (10) a logujeme jeden nick.
Až se osamostatní, udělá si svůj nick a pojede po svý koleji. Od NULA bodů.
Však si všechny vyluštěné mysterky schovává, aby to prý potom měl snažší, až mě začne dohánět. Zatím luštíme a hledáme spolu a mamča ta nám pomáhá kroucením hlavou a sbíráním hub.
jizersky_drak napsal/a:Heleď, a když takhle těch 6 individuálních nicků jde lovit mysterku, jestlipak ji mají všichni poctivě vyluštěnou?
Vylustenou? Ja tedy ziji v tom, ze rozhodujici je zapis v logbooku ;):p:p
mi mame spolecny ucet a moc se nam to hodi ani GPS nepotrebujem …
nekdy se rozdelime ale to se jeste nestalo…zatim na kesky chodime spolu nekdy nam to trva hodiny nekdy pul hodiny a nekdy 10 min. ale jeste nikdy nestalo ze by sme to zvladly za 5 mi.
ale nas nazor na spolecny ucet je jasny
:D ANO,ANO,ANO,ANO,ANO A JESTE ANO :D