Rad bych otevrel debatu o problemu viz subj. a pripadne se nechal poucit zkusenejsimi. Osobne jsem se setkal s rozdilnym pristupem, pri zapisu do logu kese, kterou jiz dany keser navstivil. Nekteri provedou pouze zapis do logu TB a do logu kese jiz nic nezaznamenaji. Dokonce jsem zaznamenal pripad, ze nalezce zapsal TB, ale do logu kese nic nezapsal, i kdyz to byla jeho prvni navsteva. Sam se drzim zasady, ze vice je lepe. Zapisu vyzvednuti/ulozeni do papiroveho logbooku, pochopitelne na stranku TB a formou poznamky i na stranku kese samotne. Co vy na to? Jake mate zkusenosti a zvyklosti?
O zkusenostech asi nemuze byt rec, clovek potka casem vsechny mozne varianty. Ja osobne vzdycky kdyz vezmu nejakou kes do pazouru, pisu Note, takze samozrejme i pri vlozeni TB. Je to podle me i nejjednodussi zpusob jak ho dropnout, dat Write Note u cache a dole si TB vybrat k dropnuti. Na aktualizovane strance cache pak v jejim inventory zase velmi pohodlne kliknu na odkaz k danemu TB a edituju mu automaticky vytvoreny log o ulozeni. Prijde mi to nejjednodussi a logy pak ma jak cache, tak TB, coz je fajn.
Setkal jsem se s tím (a taky to tak dělám), že opakované návštěvy loguji jako note.
Dělám to taky tak. Pokud si z již navštívené cache něco beru a nemusí to být jenom TB nebo GC. Tak to zapíšu jak do papírového logboou tak i do zápisu na netu. Vždy se snažím vyzvednutí těchto věcí zapsat na net co nejdříve. Je nepříjemné se vypravit pro konkrétní věc a zjistit, že tam už delší dobu není. Samozřejmě jsou tyto zápisy jako Write note. Pokud se jedná o trekovatelné věci je samozřejmostí zápis na jejich stránkách.
S timhle jsem se taky setkal ze u kesky na netu byl posledni log in TB ale v kesce zadnej nebyl. Tak jsem lehkym patranim zjistil ze TB byl vyzvednut nekym na opakovane navsteve ale nebylo to zapsane do logu kese.
Takze si myslim ze je mnohem rozumnejsi zapsat note pri kazde dalsi navsteve kese. Uz treba proto kdyz je kes mene navstevovane tak autor a ostatni vedi ze kes je stale na miste a v poradku.
Ale už jsem se setkal i s tím, že jsi se při opakované návštěvě své vlastní cache omylem zapsal jako “found it” ![]()