Zaplaceni Premium Mermbership

Rad bych se zeptal zkusenejsich geocacheru, kteri disponuji Premium clenstvim na GC.com na moznosti platby z CR. Jakym zpusobem jste platili? Pres PayPal? a jake s tim mate zkusenosti.
Dekuji za odpovedi

Platil jsem přes PayPal. Nejprve jsem platil měsíční platby, ale to byl problém, protože jim to trošku nefungovalo, takže jsem s nima musel dost mailovat. Sami přiznali, že ty měsíční platby jim zlobí. Pak jsem zaplatil roční a ok.

PayPal navázaný na kreditní kartu. Bez problémů

Na kreditní/debetní kartě je nutné mít povolené internetové platby. Některé banky, např. ČS, z bezpečnostních důvodů vydávají karty s nulovým limitem pro internet. Lze ho na pobočce bezplatně dočasně zvýšit, zaplatit a následně snížit, resp. opět vynulovat, aby karta nemohla být zneužita.

dneska jsem zrovna platil VISA kartou od CSOB, Studentsky ucet. Do dvou hodin jsem byl PM. takze kartu muzu doporucit.

Taky o tom uvažuju doufám, že mi půjde studentká karta od ČS.

jj nedoporučuju měsíční platbu…nefunguje jim to, takže sem musel mejlovat jak už zde bylo psáno, ale od zaplacení 7.1.08 mi dnes byl manuálně přidělen status PM..:wink:

Roční předplatné s měsíčním obnovováním, funguje zcela bez problému, jediny byl když jsem zadal omylem špatnou dobu platnosti karty, což systém okamžitě poznal a nepustil mně k dalšímu kroku.. s CS studentsko kartou by podle mně neměl být problém(teda pokud je podmagnetickým prožkem číselný kód, ten je nutno zadat s číslem karty), ale určitě budeš muset prvně na pobočku povolit platbu přes internet.

Ja s placenim mesicniho ani rocniho clenstvi nezaznamenal. V rijnu jsem si na zkousku zaplatil mesic, zrizeni Paypal Uctu trvalo 5 minut, clovek ma sice jakysi omezeny limit, dokud neni ucet overeny, ale ty tri dolary poslat jdou :slight_smile: no a od potvrzeni platby pro GS trvalo asi …no, abych nekecal…10 vterin, nez jsem na mail dostal potvrzeni transakce s kodem a za dalsich 10 vterin jsem byl PM, takze cisty cas tak 6 minut ±, (nepocitam tam prostudovani podminek Paypal uctu a PM uctu, samozrejme…)
S rocnim clenstvim to bylo lautr to same…

Platil jsem PM přes PayPal (s internetovou kartou eBanky). V prosinci 2006 poprvé - roční s automatickou obnovou. Platba přes PayPal proběhla bez problémů, aktivace PM přes S-id se nedařila. Po pár dnech čekání, testování a přemítání jsem napsal mail na Groundspeak a bylo hotovo. :slight_smile: V prosinci 2007 měla proběhnout obnova - opět PayPal bez problémů a opět aktivace PM online nešla. To už jsem nečekal a mail na Groundspeak to spravil během pár hodin.
Prostě to slavné S-id, které by mělo PM účet aktivovat, mi nefunguje a nefunguje… Holt jednou ročně napíšu Groundspeakům… :wink:

Přesně tak, zcela bez problému. Jo a taky to jde přes GEOshop.

Však já netvrdil, že to blbne u PayPal, ale že to blbne u nich to jejich S-xxxxxxxxx pokaždé když jsem ho tam dával to psalo, že members not found. Takže jak už sem psal v prvním postu to vyřešili e-maili s GC.)

To samé. Zaplacení proběhlo přímo na GS z karty RB, S-id dorazil ale po zadání se zobrazila chybová hláška. Spravil to až e-mail na Groundspeak a docela si dali načas - nojo svátky. Stejně nechápu, proč jim to samé někdy funguje a jindy ne a je nutno je prudit e-mailem. Kde udělali soudruzi z Ameriky chybu? :smiley:

zminim 2, pro nekoho mozna, prakticke informace, ktere se tu na foru urcite jiz objevily:

• pro aktivaci PM neni nutne mit vlastni PayPAL ucet a potazmo embossovanou kreditku/debetku. ci-li idealni je se domluvit s nekym z blizkeho okoli nebo kamaradem, ktery PayPAL ma, a ten to muze zprostredkovat. vzhledem ke splatnosti debetnich uctu v rozsahu 14-45 dni by to nemelo mit zasadni vliv na cash-flow zprostredkovatele:D

• aktivacni kod (=S-kod) prijde na PayPAL ucet platce v radu sekund po zaplaceni. rikam to proto, ze ten kdo zvazuje vydani kreditky treba pro tento ucel, nemusi nutne zadat internet banking. S-kod se na vypisu plateb kreditky neobjevi.

aktualni PayPAL nakupni kurz je 1.00 USD = 18.19 CZK

Mám stejnou zkušenost z prosince. Groundspeak se to pak snažil hodit na PayPal, ale to je blbost.
Skoro jsem si rikal, kdyby je nekdo prasknul PayPalu, jak jim nactiutrhaji, mozna by z toho byl hodne zajimavej soudni spor. A neco mi rika, ze by Groundspeak dost zvalcovali…
:slight_smile:

Důležité jsou po platbě payPal 2 (slovy DVA) maily s S kódem. Jeden přijde přímo od Paypalu jako potvrzení platby, druhý přijde po chvíli z Groundspeaku se zdělením, že PayPal platba byla u nich zaregistrována a S-kód už může být použit (kýmkoliv s registrací na GC.com). Čili pokud někomu dorazí mail jen z paypal.com, nemá cenu hned ládovat S kód na GC.com. Nee, je třeba vyčkat toho mailu z GC.com, no a pokud nepřijde automaticky, pak je tam nějak zblblá automatizace (GS má asi opravdu v tomto problém) a je nutné jim přeposlat tan mail z PayPalu s potvrzením platby spolu se žádostí, aby to "ručně" do jejich systému zadali a S-kód šel použít.
Jinak co se PayPal plateb týče, nedoporučuji volit přepočet na CZK PayPalem, ale platit přímo v USD (tj. přepočet nechat na domovské bance). To se dá v PayPalu nastavit před platbou (transfer options či jak se odkaz jmenuje) a důvod je prostý-PayPal má téměř vždy (někdy o dost) méně výhodný kurz než domácí banky-a je jedno, zda se jedná o KB, ČS, ČSOB, zkrátka vždy se vyplatí nechat převod transakce USD-CZK na nich a platit tedy v orig. USD měně.
Toť snad vše, jinak pro PayPal platbu takto nízké hodnoty by nemělo být ani nutné to ověřování karty pro nově registrované na PayPalu (kdy 50Kč odečtou a pak zase přičtou)-to je potřeba jen pro vyšší transakce. Samosebou je také možnost jak tu již bylo psáno se s kýmkoliv domluvit, dát mu prachy hotově či převodem a on platbu uskuteční. S-kód může koupit kdokoliv, není spjat s nickem GC.com v okamžiku jeho koupě, ale až v okamžiku jeho zadání na GC.com/subscribe, zkrátka jako když vám soused koupí rohlíky, vy mu je zaplatíte a vy si je pak sníte :smiley:

Pokud to chceš mít úplně bez problémů a zkoumání objednej si PM v Geocaching Shopu (http://www.shop.gcsproduction.cz/).
Vyzkoušeno, funguje. :slight_smile:

Ale v GCshopu ceny tak pružně nereagují na kurz dolaru jako bankovní kurzy (při platbě kartou přes PayPal), čili na tom zájemce něco prodělá. No ale někomu to za to ¨"pohodlí" stojí, nic proti tomu :slight_smile:

Zjevne muj problem, nebot na ten kyzeny mail od GS uz cekam 24 hodin… Z PayPal prisel hned.

U mě vše funguje naprosto bez problémů. Jako trvalý příkaz. Jednou za měsíc mi přijde mail od PayPalu, že mi odečetli 3 doláče z účtu. Vůbec o nic se nemusím starat. Už půl roku.

Absolutně v pohodě jsem zaplatil kreditkou bez PayPalu. Odkaz je ze stránek gc.com. PM jsem byl tak za 60 sekund.

edit: http://store.groundspeak.com/ProductInfo.aspx?productid=GSPANNUAL