Pomoc, zapomněla jsem heslo a jsem přihlášena jako administrátor. Bojím se to vypnout
jde s tím něco dělat? Dík
http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/cd100627.zip
vypálit, restartovat, nabootovat z tohoto CD a heslo se vyresetuje ![]()
Funguje na všechny Wokna NT, předpokládám že nemáš W95,W98 nebo Millénia
Asi bych si vytvořil další účet s administrátorskými právy (a z něj pak to heslo kdyžtak změnil)
Nebo zkus pravým tlačítkem myši kliknout na ikonu Tento počítač, v menu vybrat položku "spravovat" a pak v části "Místní uživatelé a skupiny -> Uživatelé" kliknout pravým tlačítkem na Administrator a vybrat položku "Nastavit heslo" (takhle to funguje v XP, ve Vistách snad taky)
a jde to přes flešku? Nemám u sebe prázdné cédo. A můžu to tedy vypnout a udělat zítra?
můžeš to palnou i na DVD.NA USBčko je to složitější.
Jestli jsi jako administrator a přihlášená, tak si ho můžeš změnit
ovládací panely - Nástroje pro správu - Správa počítače - Místní uživatelé a skupiny - Uživatelé a klikni pravým tlačítkem na Administrator a vyber Nastavit heslo.
Je to jednodušší než prorážet.![]()
Až na to že musíš zadat současné heslo. ![]()
¨no právě. pořád to chce současné heslo. a nemůžu na tom adminovi cokoliv změnit, abych ho už nepotřebovala vůbec? jde o to, že z běžného účtu nemůžu stáhnout pomalu ani aktualizace, je to otrava. …
No když si někde palneš to co je na tom odkazu tak ti to heslo vyreseteje a už si ho potom prostě nenastavíš ![]()
No a není nic jednodušího než si z normálních účtů udělat administrátorské ![]()
to co jsi mi sem hodil je ale iso image, to má něco s virtuální mechanikou?
změnila jsem běžného uživatele na administrátora, tak mám teď stejné pravomoce, co se změn týče, ne? Ale zajímalo by mě, jestli když jsem do kompu nainstalovala software (účetnictví), tak ho můžu spravovat i z původně běžného (povýšeného na admin. ) uživ. účtu?
Tj jestli se mi zobrazí i na ostatních účtech jako aplikace.
Prostě když to teď vypnu a ráno spustím jako nový administrátor, uvidím tu aplikaci, nebo musím do zablokovaného admina?
Ano je to obraz, dá se spustit i přes virtuální mechaniku, ale v tvém případě to musíš vypálit aby jsi z toho mohla nabootovat.
musíš to vypálit pomoci třeba Nero Burning rom nebo pokud máš Vistu / 7 tak by to mělo jít vypálit i přes průzkumíka.
Když to budeš mít vypálené, restartuj PC.
Při startu musíš mačkat F11(hned jak zapneš počítač) a pak se ti ukáže bootovací menu( bude tam na výběr HDD, FLOPPY , USB , CD-Rom…) označ CDROM a dej ENTER.
Pak by se ti to heslo mělo automaticky zresetovat ![]()
a to vypálené cédo tam musím dát před restartem? jako do mechaniky. jinak dnes na to kašlu, ráno koupím cédeso a odpoledne to zkusím. Nebo ten noťas vyhodím z okna. A díky za všechny rady. Zítra provedu.
Ještě zkus zagooglit, existují ve světě služby, kterým pošleš nějaké data z komplu (zašifrovaná hesla) a oni ti je vrátí rozšifrovaná.
Arne1: tak to by me fakt zajimalo, ktera ta sluzba umi "rozsifrovat" loginy do Windows.
mishiczka1: v kazdem pripade pres to bootovaci CD je to 100% jistota, ze se tam dostanes, takze se toho neboj. Nektere ty programy na vlamani hesel umi i vytvorit novyho uzivatele s admin pravy, jine to nastavuji na stavajicich.