Zdravím všechny. Nemáte někdo u sebe volný Chirp na půjčení? Rád bych na jedné akci (event) využil chirpu k publikování final souřadnic ten den publikované mysterky (jako bonus za účast na eventu). Event i mysterka tak nějak patří k sobě…
Otázka je, jestli není lepší a spolehlivější způsob… Z CHIRPu nemůže data načíst najednou víc uživatelů. A pokud tam bude víc GPS najednou, nenačte je ve finále nejspíš vůbec nikdo… Tak to zvažte…
Ano, o tomto problému vím. Ale stejně určitě většina kačerů nebude chtít načíst final souřadnice nové mysterky
a ten chirp by tam měl být cca 2 hodinky..
Neni nahodou chirp blokovany na programovani jen jednou GPS? Takze by pujceni ani neslo?
Pisu z mobilu a nechce se mi hledat, tak se omlouvam, jestli pisu blbosti…mam pocit, ze jsem neco v tomto smyslu cetl, kdyz se chirp zacal prodavat.
Ano, chirp je blokovaný pro programování z gps, která ho naprogramovala. Dá se to ale z této gps vymazat-resetovat do výchozího stavu. Nestačí jen vytáhnout baterii. Tím je zajištěno, že pro případného zloděje nemá krádež chirpu význam, protože ho nemůže znovu použít, ale vlastnictví lze přenést,
Chirp lze programovat jakoukoli odpovídající GPS, ale je potřeba znát "PIN", který byl použitý při předchozím programování… "PIN" se odvozuje z unit ID té které GPS, přečtěte si k němu návod ![]()
A pak třeba i tuhle recenzi
P.S. Colorado jako jediné ji programovat neumí, tak abyste se nedivili…
Diky za info a jeste jednou se omlouvam za odboceni od tematu :o)
Jak tak na to koukám, tak ho neumí programovat, ale ani detekovat, Dakota 10…
The following Garmin GPS units are compatible with chirp
Dakota 20
Oregon 300, 400t, 400i, 400c
Oregon 450, 450t, 550, 550t
GPSMAP 62s, 62st
GPSMAP 78s, 78sc
The following Garmin GPS units can be used to receive chirp data only (they cannot program a chirp):
Colorado 300, 400t, 400i, 400c (as of software 3.60)
The following are not compatible with chirp because they do not include ANT+ wireless hardware support:
Dakota 10
Oregon 200
GPSMAP 62
GPSMAP 78
All eTrex, GPSMAP 60/76 and nuvi models
Všech problénů si jsem vědom, bude dostupné řešení i alternativně
Předpokládám, že když někdo zapůjčí, tak se to naprogramuje pod jeho pinem atd. a on si to pak zase vynuluje. Nehodlám někomu zbytečně zasahovat do zařízení. Je to jen opravdu výpomoc a možná příležitost pro některé kačery vyzkoušet si chirp na relativně dostupných souřadnicích…
Už jsem dostal nabídku, tak zámek. Ještě jednou díky.