Ahoj lidičky, už se vám taky stalo, že se váš GC zasekl u kačera na skoro už tři měsíce? Jse ownerem pouze jednoho GC, který stačil proletět jen 35,6km a teď leží někde u kačera, místo toho aby někde poletoval. Trošku je mi z toho smutno, ale nevím co s tím mohu dělat. Kačerovi jsem samozřejmě psal a slušně ho poprosil o vysvětlení, ale ten nereaguje. Z jeho profilu jsem i zjistil že kačeří dál, ale coin nikam neuložil.
tak sem napiš i jeho nick, třeba ho někdo zná…
Stačí kouknout na profil ownera a jeho Trackable Items http://www.geocaching.com/track/search.aspx?tx=542f9a54-4bee-4603-bdac-34fb2025c17c&o=1&uid=624ca39b-b803-4a9e-b687-44002ea398e4 no a pak na profil toho, kdo má coin pravděpodobně u sebe. Vzhledem k tomu, že má v galerii poměrně dost svých vlastních fotek, identifikace není problém. Bohužel neznám.
Taky jsem měl u sebe jeden coin asi více než měsíc. Měl jsem trochu problémy s umístěním. Většinou dávám GC spíše do cache, kde mám alespoň trochu jistotu, že nedojde k jeho ztrátě/odcizení.
No, tři měsíce je docela dost.
Teď koukám, že se ten uživatel naposledy logoval na GC.COM 31.řína 2007. Takže tam bude nějaký zádrhel.
JJ, někdy se může stát, že nastane problém. Třebna já jsem vyzvedl TB, který jsem chtěl vzít do jedné super cache, která je hodně náročná a když jsem ji po +/- 12 dnech poté, co jsem si TB vzal dobyl, zjistil jsem, že tam TB nedám, cache byla bohužel kompletně zničená(voda někdy napáchá nehorázné škody i když je krabička a avlastně celá cache kvalitní). Pak jsem odlovil ještě 2, ale do těch se zase nevlezl :@ No, bude si muset ještě týden u mě poležet a vezmu jej na event ![]()
Podle nalezu to vypada na LBC a okoli. Takze zkus kontaktovat Kolomba, Pazitku, Hroudu, Ivank, apod. a predchoziho drzitele Bartolomeje resp. jeho rodice
on je totiz batole. Ne vsichni chodi na forum.
Podle fotek to vypada, ze to nebudou skodici. Spis bych to videl na nejaky osobni problem.
Nebo v zimě nehledá, ale aspoň to by mohl odpovědět.
Jo abych pravdu řekl, tak jsem nedávno taky chtěl ulošit TB do určité kešky a bohužel jsem ji poprvé nenašel a tak jsem ownerovi napsal jestli si mohu ještě týden TB nechat, že to zkusím znovu. No ani podruhé to nevyšlo, ale cestou z nepodařeného lovu jsem se zastavil u své keše (holt byla poblíž) a TB jsem tam nacpal. TB jsem měl měsíc, ale owner souhlasil. Ale máte pravdu, že zkusím zkontaktovat Liberečáky - dyť i tam končí stopa.
Jinak. Mělo by fungovat obecné pravidlo. Raději 2 měsíce držet, než zítra fláknout GC, TB do nejbližší (nalezené) kešu, která není bezpečná. (několikrát vykradená apod.)
A hlavně!!! Nejdůležitější je komunikace mezi držitelem a vlastníkem.
myslim, ze ti moc nepomuzeme.
ja bych ale rekl, ze je ten clovicek spis nekde z Beskyd a okoli. takze bych zkusil zkontaktovat nekoho z prvnich nalezcu jejich kese. treba by ho mohl znat nekdo z FTFkaru pac ti zajiste budou z nejblizsiho okoli;)
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=d6468fd9-ffc5-471a-9f9f-872d5c255c8b&log=y&decrypt=
Přesně tak, budou asi z Frenštátu pod Radhoštěm, kromě té tvé mince drží ještě [tb]TB1CJ39[/tb]. Podle jména v emailové adrese se dá vygooglovat, že pracuje u policie a je dobrá v běhu i na lyžích.
Co napsat dotaz mailem na tamní policii? Zkus ještě obeslat autory okolních keší. Více zde: Geocoin-postup při pohřešování mince či TB.
2 měsíce mít cizí minci doma v šuplíku je sprosťárna. Radši minci z keše vůbec nevybírat, když víš, že se 2 měsíce nikam nedostaneš. Když vybereš, je to závazek. Další problém je to, že nikdo dopředu nezjistí u navštívené keše, že není bezpečná. To je starost jejího majitele. Měl by ji přemístit, zmenšit na micro, nebo archivovat.
To zas tak úplně nesouhlasím. Můžeš mít prostě smůlu, že keška, kterou sis vybral, je ke vložení nevhodná. Nebo se zasekneš v práci nebo jsi nemocnej, nebo, nebo, ..
Teď zrovna mám u sebe TB, který by rád cestoval po EU. Tak jsem se s majitelem domluvil, že koncem ledna jedu do Španělska, jestli si ho můžu u sebe měsíc nechat. Jeho reakce byla dost nadšená.
Naopak už jsem zažil rozhořčený mail, jak si dovoluji mít TB u sebe třetí den. A zrovna v tomto případě jsem tak úplně v právu nebyl, ikdyž snaha z mé strany rozhodně nechyběla.
Takže je asi dost obtížné definovat nějaké obecné pravidlo.
Jasně, máš pravdu. Myslel jsem případ, kdy majitel mince nestanovil žádný složitý úkol a držitel je zdráv a normálně funguje. Minimální nutnost je odpovídat na maily. Je možné napsat i "write note" do listingu mince.
Zkusil jsem znovu napsat na e-mail uvedený v jeho profilu a do jeho keše vzkaz jako Write note a hurá nevím co zabralo, ale ozval se s omluvou. Takže coin je na světě. Díky všem za rady.
Copak mu bylo? ;o)
No jen se omluvil a že na to zapoměl že ho má u sebe. (?)
Taky mně už někdy napadlo si obzvlášť hezký GC ponechat a dělat jako že se ztratil, ale zatím ve mně zůstalo to pěkné JÁ a ještě jsem to neudělal. Měl jasem cukání s Dandrovým GC lettter, ale pak jse ho nechal v Mexiku a pak jsem měl ještě jede GC s Buddhou a jeden s džípíeskou. Ty bych si fakt rád nechal..
Já teď řeším problém opačný, a eventě GeoSilvestr jsem sebral GC, který se chce toulat vyloženě po eventech, jenže 31.12. se mi stala nemilá věc uklouznutí, a zlomenina kotníku, která si vyžádala operací.
junet napsal/a:
Já teď řeším problém opačný, a eventě GeoSilvestr jsem sebral GC, který se chce toulat vyloženě po eventech, jenže 31.12. se mi stala nemilá věc uklouznutí, a zlomenina kotníku, která si vyžádala operací.
No taky jsem po odlovu kešky špatně došlápl a vytvořil si výron. Tři týdny v háji - ještě že jsem nic neměl u sebe (TB, GC). Ale když napíšeš majitelům, tak to určitě pochopí, hlavní je - ozvat se!