Čau, že se tu a tam něco sekne a přestane fungovat je normální, ale mě se to stalo teď za poslední 3 dny třikrát, takže jsem už celkem nas… ;-( Postup je skoro vždycky stejný:
-
v GeoGetu připravím výlet, vyexportuju GPX s kešema
-
přes USB nahraju do Garmina (Win 7, někdy odpojuju, někdy ne, nepozoruju v tom ale rozdíl)
-
zapnu a zkontroluju, jestli se nahrálo. Pak většinou vypínám a zapínám až na místě startu.
-
na startu zapnu, počkám, až chytí signál a vynuluju stopky, trasy, apod.
-
nastavím na první keš a jdu k cíli - pár metrů před cílem se chci podívat na nápovědu a Garmin totálně vytuhne, nejde ani vypnout, pomůže jen vyndat baterky (stalo se mi to na Lom Kacni nebo Sifra Matyase Sandorfa, ale nevim, jestli to ma nejaky vliv)
-
po novém nastartování mám promazané GPX, takže vidím jen keše, které tam mám uložené v tom single-cache formátu (buď stažené z netu jako Ulož GPX nebo poslané z jiného Garmina)
Když dorazím domů a zkusím to zopakovat znovu se stejným GPX, stejnou keší, tak to jako na potvoru funguje (jediný rozdíl je ten, že sedím doma a nejsem v terénu).
Firmware mám poslední (3.40), dělalo mi to i na 3.20. Pochopitelně to naštve, zvlášť, když to udělá na začátku celého výletu.
Netušíte někdo? Na wikipedii jsem se dočetl, že by ty GPX neměly být větší, než 10M, ale to je tuším omezení pro starší verze Garminů, které mohly mít jen 2000 keší. 550ka by měla zvládnout 5000 keší, takže ten soubor asi nebude jen 10M. Ten můj má nějakých 25 MB a obsahuje asi 3500 keší v Praze a okolí.
Jinak nahrávám do Garmina, četl jsem tady ve fóru, že někdo nahrává na kartu a pak mu tam zůstanou, jen je potřeba restartovat, to jsem ještě nezkoušel. Napadlo mě taky zkusit mu nastavit Read-Only příznak na filesystému, nezkoušel jste to někdo?
Uvítám jakékoliv další rady, zkusil jsem napsat i na technickou podporu Garminu, ale vzhledem k tomu, jak se to chová nedeterministicky a neumím to zopakovat, tak moc nevěřím, že by mi pomohli.