Závodní (one-shot, jednorázové) skrýše?

Něco jako je Kdo dřív přijde, ten dřív mele na GC.COM taky není možné, že?

To nevim. Ale vyvstava i dalsi otazka - proc byla vyse zminena cache na opencaching. zrusena? Drive nez ji nekdo nasel… ?

Nediv se a neptej se. Copak nevíš, že na Opencachingu si může autor dovolit cokoliv a nemusí nikomu nich vysvětlovat? :slight_smile:

Osobně si myslím, že Nanutando a další podobní, svými pokusy na Opencachingu časem způsobí to, že se tento server brzy stane minimálně navštěvovaným. Vzhledem k tomu, že se tak z OC zřejmě stane úložiště extrémních nápadů ohledně ukládání a pravidel kešek, tak mne to nijak zvlášť nemrzí. A jsem čím dál víc rád, že se tyhle výmysly na GC nedostanou.

Myslím si, že stačí zveřejnit obsah cache a umístění tady na fóru a bude to mela :-))

Nejsem si jistý. Počet lidí co na to mají je někde mezi nulou a třemi. Jednodušší je poslat jim tu bedničku poštou.

Bohuzel to mozne neni, nejen jednorazove ale ani kratkodobe nebyly schvalovany (viz Groulova Cowparade v Praze) ale v principu by to s vyuzitim opencachingu mohlo byt zajimave. Je spousta kesi, ktere lezi nepovsimnuty mesice, protoze uz tam vsichni ktere zajimala byli a tohle by mohlo byt zpestreni zajimavejsi nez bojovka s TB Vltava. Ovsem pri prilis vysoke obtiznosti by se z toho mohl stat taky lezak.
EDIT: Mozna kdyby se to uvedlo jako jednorazovy event, tj. vypsat to jako setkani jen na urcite datum, a ne jako klasicka kes, tak by to treba slo. Jen pri nulove prezenci by to musel autor zase odnest :-).

No on uz to tu nekdo drive psal, ale proc se problemy s napady a hodnoceni kesek z Opencachingu neresi na diskusnim foru Opencachingu ale tady ???

Proste proto, ze tohle forum pravidelne sleduje mnohem vic lidi. :slight_smile: A vubec mi neni proti srsti, ze se to diskutuje centralne tady, alespon nemusim porad tekat pohledem odnekud nekam.

Mozna by pomohlo, kdyby ve forech mel opencaching svuj chlivek, tam by byly vyhradne pripadne prispevky na tohle tema a nemotalo by se to mezi beznou tematiku.

Když vznikal opencaching.cz, tak tomu bylo proto, že jeho propagátoři už nechtěli mít s geocachingem podle pravidel groundspeaku nic společeného. Stačí si projet fórum tři měsíce zpět.

Pokud se chce stát opencaching.cz projektem, který bude stát na vlastních nohách, musí nabídnout přinejmenším srovnatelné řešení jako geocaching.cz, tzn. přehledy keší v mapě, možnost downloadu gpx souborů, fungující fórum a možná taky nějakou myšlenku, která mi tam zatím bohužel chybí. Mám tím na mysli to, že podle mé zkušenosti se projekty vznikající “na truc” většinou nějakou dobu potácí v agónii, než zajdou na úbytě. Jejich problémem je to, že potřebují univerzálního nepřítele, vůči kterému se musí vymezovat a který spojuje jeho iniciátory. Pokud takový nepřítel reálně neexistuje a jiná stmelující myšlenka tu není, pak to může skončit stejně náhle, jako to začalo.

Osobně nevidím důvod, proč by v rámci tohoto serveru mělo být fórum propagující opencaching. To už by tu mohli mít svůj chlívek třeba zahrádkáři.

Jenom aby bylo jasno, já proti opencachingu nic nemám a přeju mu, aby existoval, fungoval a postavil se na vlastní nohy.

Mluvis mi z duse - uplne souhlasim !!!

I mně mluvíš z duše, sám znám řadu příkladů podobného ražení mimo internet. Tento problém zpravidla vzniká v různých občanských sdruženích založených původně pro dobrou věc, časem vznikkne skupina nespokojenců a už to jede… Nedávno jsem se přesvědčil o tom, že to funguje nejen u nás, ale i ve vzývaných zemích na západ od nás.
Takže i já vám opecachisti přeji vše dobré, ale řešte si to na svém webu.