Ahoj.
Nedalo mi to abych nenapsal jednu svojí příhodu která se mi stala právě minulý týden.
Chtěl jsem jenom poukázat na fakt, že i nepříjemné zážitky mohou nastat při vyhledávání keší.
Můj příběh.
Již v práci jsem se těšil jak si findnu jednu keš kousek od místa bydliště, jelikož jsem začátečník tak raději volím keše v okolí.
Tato slibovala výlet i na místo ne tolik vzdálené, ale neméně zajmavé a navíc jsem tam docela dlouho nebyl.
Jedná se o keš GCVT8M Žumberk.
Vyrazil jsem z práce domů s tím, že se bude jednat o krátkou zajíždku na které naberu ženu a splečně keš najdem. Nakonec žena odmítala jet tak jsem se vypravil sám. Za cca hodinu bych byl spátky kdyby vše šlo jak má.
Nuže pominu cestu na zříceninu, a vrhnu se přímo k tématu, GPS mi ukazovala nějakých 10m od místa nálezu. Skrze svojí horlivost jsem si neuvědomoval, že terén je dosti náročný a já nebyl vybaven botami co mám na chození.
Když GPS ukazovala 2m od místa určení, bůh ví jestli jsem nešel zbytečně náročným terénem já. Tak jsem se prodíral houštím a lezl po kamenech stále nahoru. Jak tomu tak bývá mi na jednom místě podjela noha a jen tak tak jem to ustál, ještě jsem se tomu já bláhový člověk zasmál a zbrocený potem a obalený komáry a klíšťaty jsem sondoval okolí.
S vidinou místa kde by keš mohla být jsem se začal drápat po strmém mensím skalním útvaru když v tom mi podjela noha podruhé a to fatálně. Pak si již jen pamatuji jak se kutálím po kamenech dolů, zastavil mně až strom. Vyražený dech si pamatuji jako první, když jsem se z toho "vysípal".
Tak jsem se pokoušel vzpamatovat, v mrákotách, odněkud mi tekla krev po obličeji, koukám na mikinu a pod krkem cákanec od krve.
Pořezala mě klíčenka na které jsem měl GPS pověšenou na krku a to festově. Hrozná bolest na krční páteři nevěstila nic dobrého a fakt, že jsem byl celý od krve také ne. Dále nesnesitelný tlak a tah v koleni, levém boku a hýždích. Samo sebou se mi povedlo ztratit při pádu brýle (mám cca 4.5 dioptrií) takže jsem kulové viděl. Sáhnu si do kapsy u kalhot a ta byla roztržená a nebyli v ní ani klíče od auta.
Propadl jsem zoufalství, lezl neurčitý čas po 4 a snažil se najít alespoň ty klíčové brýle, bohužel nenašel. Vytáhnu mobila a signál žádný.
V mimoze, potu a krvi. slepotě jsem se nějak dostal na hrad kde mi naběhl signál a já zburcoval rodiče aby zajeli k nám domů, vyzvedli klíče od auta a někdo mě odvezl.
Doktor na chirurgii na mě koukal jak na válečného veterána.
Zrentgenovali mě, že jsem nabyl pocitu, že moje moč musí zákonitě po tom světélkovat.
Tak, odnesla to krční páteř a to rozštípnutým krčním obratlem, dále koleno ze kterého mě ještě v ordinaci na ambulanci doktor hned vytáhl jehlou jak na slona vodu s krví, dále jsem byl sedřený..no raději nechtělte vidět. Poutko z GPS na krku mě skalpovalo flák kůže až do masa na krku, mám naraženou kostrč a celkově jsem jako kdyby mě porazil náklaďák s betonem.
Ztratil jsem brýle, klíče od všeho s dálkovým ovládáním od vrat doma, totálně odřel až na display který je netknutý (čemuž se velice divím) moji GPS.
Chtěl jsem napsat tento přízpěvek proto aby sjte na to mysleli při hledání a dávali an sebe taky pozor. Hlavně pokud možno nechodit v jednom člověku.
PS: ty klíče kdyby tam někdo našel, tak mi je schovejte nebo napište na mail. Byl bych vděčný neb se tam jistý čas nedostanu znova a ovladačka od vrat je drahá věc. Děkuji
Jakub