Mám doma starý notebook Sony Vaio PCG-5A1M se zničeným zdrojem (respektive jen konektorem). A jak už to bývá, rád bych to zprovoznil, pokud možno s minimálními náklady.
Jako jedno z rozumných řešení se nabízí nákup nějakého universálního, kde bych se mohl vejít do 1000Kč. Ale můj zdroj jako takový je v pořádku, tak bych nejraději našel někoho dostatečně zručného, kdo by dokázal sehnat a vyměnit jen samotný konektor, který se zapojuje do NB.
Popř. kdyby někdo měl použitelný zdroj na prodej. Vím, že je mezi náma kačerama dost lidí, kteří s počítači pracujou, tak jsem si říkal, co kdyby…
A měl-li by někdo i zbytečnou použitelnou baterii, která v tom vydrží alespoň půl hodiny, taky bych byl taky rád za nabídku. Já jsem na 15 min
K notebookům se používají tradiční, takže ho sehnat určitě není problém, na opravu ti stačí zajít do elektra (nejlépe i s notebookem a nabíječkou), musí to být ale elektro, kde prodávají elektronické součástky a ne pračky:D. Potom potřebuješ páječku a cín.
Ve skutečnosti myslim, že dojel na klasickou nemoc - užívání NB doma/v kanclu na kolenou zapojený do zdi. Konektor na zádi počítače se tak postupně láme, až v něm dráty nevydrží. Když začal zlobit, zafixoval jsem to nějakou kobercovkou, což docela slušně zafungovalo, ale jen určitou dobu… Proto teď vypadá tak opatlaně
Tak jak nekdo radil, vlitni do elektra (GME, GES, apod.) at ti daji stejny konektor. Potom jenom ufiknes tenhle a kabliky napajis. Neboj se toho hlavne.
Konektor jsem nakonec koupil v Raselu na Francouzský! 25Kč a pasuje téměř ideálně. Díky moc za rady! Počítač běží a za celý NB jsem tak se vším všudy dal max 100Kč
Zároveň jsem nakoupil za 100Kč "gluegun", takže jsem ji rovnou využil místo páječky a k tomu mam jasno, čim lepit magnety na keše. Paráda!
Zdravim, prosim te kde jsi sehnal ten konektor ? Ja ho shanel u nas v Teplicich i v Usti nad Labem a nikde nic dokonce ani gme.cz nema. Mam taky sony vaio a predelavam nabijecku ale bez koncovky je to naprd.Kdyby jsi mi dve az tri koupil, poslu ti penize klidne predem. + posta + bolestny :o)))) predem diky za odpoved