povedlo se importem vytvořit si několik (menší než malé množství) dvojitých záznamů (viz obrázek příloze).
Netušíte jak se mi to povedlo? Měl jsem jeden velký loc soubor a ve stejném adresáři uložené listingy jako "pouze html" a udělal jsem Import Folder. Abych si vzal poučení z krizového vývoje.
A druhá otázka: jak se jich zbavit? Teda vím, jak se jich zbavím. GeoGet-erase funguje
DELETE FROM geolog WHERE ID="GC1CHED";
DELETE FROM geolist WHERE ID="GC1CHED";
DELETE FROM geocache WHERE ID="GC1CHED";
ale já tam přeci jen u některých mám Found It nebo poznámky a nechce se mi to všechno dělat znovu.
No to je hezke… Asi se ti podarilo nejakym pokazenym importem prepsat druh kesky na prazdny string - cimz se z toho staly waypointy. (soucasny GG to ma totiz takto v jedne tabulce pohromade, GG2 to jiz dela jinak…)
Jaka to byla verze geogetu? Ty HTML listingy byly nejake stare, nedavne, nebo ty uplne nejnovejsi? Jsou ty LOC soubory v poradku?
To je trosku problem to ted dat dohromady… v kazdem pripade si soucasny soubor s databazi geoget.db3 schovej! Zkus tu databazi i se vzorky importovanych dat zazipovat a nekam mi ho dat ke stazeni - podival bych se do nej, co se to vlastne stalo a jestli to pujde napravit.
Neslo, protoze zadne takove ID tam neni. To je znacka, ze se jedna o ‘rucne pridany waypoint’! (rucne proto, ze nebyl importovan z PQ, tazke se predpoklada, ze vzniknul rucne, i kdyz v tomto pripade to neni pravda…)
Tak bych si dovolil nabídnout http://temp.zestoda.net/gg-dvojite-zaznamy.zip - je tam databáze i něco dat, která importuju. Bohužel už to nejsou ta, která to pokazila, ty jsem ve vzteku smazal.
podivam se na to, ale stihnu to asi az v nedeli, ted uz jedu pryc.
Jen poznamka… kdyz importujes primo html listing kese, tak uz LOC nepotrebujes - tato verze Geogetu by uz mela umet brat vsechny potrebne informace z listingu.
Druha poznamka… existuje verze 1.2.9 (ale zmeny se tykaji importu, ktery ty zrovna nepouzivas…)
tak sjem se ted na to letmo kouknul…
Opravdu se nejedna o zadne zdvojene zaznamy, ale o zaznamy s vymazanym typem kesky! Techto zaznamu ale v te databazi, co jsi mi dal ke stazi, mnoho neni (52 z 5714), a navic vypadaji, ze ty zaznamy byly naposledy aktualizovany 18.4. a 6.6.2008… tedy pomerne davno!
Dobra zprava je, ze pokud dojde k opetovnemu importu spravnych dat u postizenych kesi, melo by se to tim opravit.
A k tem ukazkam importu… poskozene kese jsem v tech importovanych souborech nejak nenasel (alespon tedy pri namatkovem hledani…) Kazdopadne bych ale importoval listingy ulozene v okamziku, kdy jsi na webu prihlaseny! (navic pak nepotrebujes vubec LOC…)
no davno … nepatřím mezi pilné sběrače a tak to zhruba odpovídá mé frekvenci
Navíc jsem se naštval (na sebe) a že se na to někdy podívám. A když jsem začal psát skript na mazání, napsal jsem i dotaz na fórum.
Ano, opraví To jsem nečekal a bál se cokoliv dělat. Dodal jsi mi odvahu a fakt to funguje.
Některé z nich by tam být měly, ale to už teď vem čert.
A v tom asi je ten problém… Já si LOC stáhnu z webu, když jsem přihlášen, ale data stahuju WGETem a tam mu jaksi neumím přihlášení vnutit. Nicméně jsem si teď stáhnul "poškozená data" ručně a je to opravené.
PS: Těch 5714 záznamů je z doby, kde GG ještě stahoval. Pak už jsem jen pomalu přidával, ale spíš listingy.
A závěr: upgrade na novou verzi a dělat import jinak.
Jeste vysvetleni, proc to vypadalo tak jak to vypadalo:
U prvni generace Geogetu jsou kese i pridane waypointy v databazi na jedne hromade, a waypointy se od kesi odlisuji tim, ze maji prazdne policko na druh kese. Takze kdyz se podarilo nejakou chybo odmazat ten druh kese, Geoget je zacal bra jako waypointy.
A zaroven pokud ma geoget zobrazit v seznamu nejaky waypoint, ke kteremu nema zobrazenu jeho rodicovskou kesku, zobrazi tzv. dummy zaznam o kesi (jen GCkod a jmeno), aby pod nej do stromecku mohl prihodit ten waypoint. Nicmene tento dummy zaznam je jen ro ucely zobrazovani.
Aby to nebylo tak maouci, tak tyto dummy jsou u GG2 zobrazovany sedivym pismem.
Prave proto existuji specielni programky, ktere ta data umi postahovat i s tim prihlasenim (podobne jako do kdysi delal Geoget). Nicmene protoze to se da kvalifikovat jako robot, a roboti jsou na webu geocaching.com zakazani, clovek se pak pohybuje na tenkem lede a Groundspeak ma v ruce kladivo, kterym muze klepat toho, kdo se mu znelibi.
Takze na vlastni nebezpeci se muzes poohlednout po Skrysotlaci ci GeoJarry.
Ano, pamatuju si zverejneni programu, dohady (hadky), stazeni, zverejneni…
Skrysotlac a MoZiGo jsem zkousel, ale neuspesne, a Geojarry rikas? Tak se podivame
Hele, to jsou veci. To je ale chytrej program. Tak to abych se podival po dalsim prepinaci. Diky