že by konkurence geocachingu?

Dneska jsme v jednom časopise narazili na článek o hledání pokladů pomocí řešení úloh během procházení určité trasy. Podívejte se na www.nasekopecky.cz

No to je jasna konkurence!!!

Ale zajimave, mozna pujdu nejakou tu trasu zkusit.

Hmm, myšlenka dobrá. Škoda že poblíž žádná trasa není :expressionless:

No prostě klasickej leterbox akorat se nehleda keska z razitkem ale Granko schraka :smiley:

hmm, to je dost zajimave, konec jedne cesty konci u me kesky http://www.nasekopecky.cz/tabor.html, myslite ze by bylo dobre kontaktovat autory, jestli by dovolili dat odkaz do meho listingu na GC, dovoluji to vubec pravidla GC?

Nápad dobrý, je v tom trochu komerce ale ten výlet a hádanky to převáží. Když byly děti menší tak přímo milovaly šipkovanou, výlety s úkolem a neměli jsme problém, že by nechtěly šlapat;)
Odkazy na geoschránky tam ale nepatří!! A už vůbec si nedovedu představit co z kešky zbyde, když ji vyluxuje mateřská školka na výletě:o
Platí: chceš kešovat? zaregistruj se a dodržuj pravidla..

Co? No to je přeci jasné. Zmizí všemi zatracované neúplné hračky z Kindervajíček. :smiley: A proto … Šup tam s odkazem! :wink:

Jejda, konečně vím o co jde! O prázdninách jsme totiž náhodou objevili GrankoBox asi 2 metry od kešky (severní morava, vícnebudu prozrazovat :)) Byly v něm jenom 2 nějaké věci a žádný logbook a nevěděli jsme o co go, tak jsme to nechali být…

Tak jsem jednu schranku z projektu "Nase kopecky" navstivil a prikladam fotku, jak schranka vypada. Je to naprosta obdoba cache, jen pravidla chybi, tak pokud clovek najde nahodou, tak nevi o co jde. Jen navstevnost je miziva. Za 3/4 roku jen 5 zapisu a na sousedni cache tak cca 100.

Hm, je vidět, že to nedělal kačer :frowning:

A ve schránce je jídlo :frowning:

Já bych to, spíše než jako konkurenci, viděl jako alternativu pro, na stránkách projektu zmiňované ,děti z dětských domovů (například) . Ony se asi k GPSce jen tak nedostanou . To má snad na uschování schránky s překvapením dneska licenci Groundspeak? Co potom taková Kindervejce v obchodech? Není to také porušení čehosi ? Přátelé . prosím , nebuďme tak sebestřední . I vám bude nakonec asi milejší , když budou grankoboxáci běhat po svých čokoskrýších se sto let starými tatrankami , než aby Vám z Vaší cache vybírali GC&TB . Sám vím o jednom ,kačerovi" , kterého bych také viděl raději u Grankoboxu.

Stoprocentní souhlas B)

Mě to nepřijde škodlivé a konkurenční…

Jen mi to přijde ke škodě a smyslu celé myšlenky, geocaching je celosvětová hra které spojuje lidi co jí hrají, ať jsou odkudkoli. Openkaschingy a další granko pixličky tu společnost tříští. Ground speak a licence? Jistě, ale ona musí být nějaké pravidla závazná pro všechny. Remcalové si pořizují truc akce jako tomu bylo vždy. Bohužel asi i bude.

Souhlas to Zegga!

Až se nám tu rozmnoží tyhle odnože a bude jich víc a víc, pak bude pixla na každým kroku. To bude humus! Takhle je alespoň naděje, že bude-li to jen přes GC.com, bude platit oněch 161m. Už teď se začínají množit případy, kdy kačeři z GC.com logují do opencache, která je 3m od klasické cache a naopak. TO je myslím hlavní důvod, proč by tyhle projekty měly dostat červenou. Groundspeak na to má asi "licenci", byl první! A je mi jedno, co si o tom kdo myslí, ale v tomhle případě jsem jednoznačně pro globalizaci. Vznik dalších "jakokeší" (opencache, terracache, grankoboxy,…) je myslím hlavně o léčení ega pár jedinců, kteří nepřekousli, že GC je od "amíků".
No a teď hurá do mě! Rozneste mě na kopytech (žížal) :smiley:

Jo, groundspeak ma sice neco jako ochrannou znamku (ne licenci, to je neco jinyho), ale tak maximalne na slovo geocaching, na svuj vlastni nazev, a mozna tak na design webu. nic vic mu nepatri a kazdy, koho napadne, si muze hru podobnou geocachingu (resp.l i uplne stejnou, jen jinak pojmenovanou, udelat). toto nastesti zatim (v cechach, v evrope) nelze patentovat…

a cervenou by jsi mel dostat tak mozna ty. za tyhle napady. to co tu pises, uz tu asi 40 let bylo, a jak to dopadlo … ze?

A jak jako jim davat cervenou, likvidovat ty neprave cache v ramci CITO???

Holt bude treba do geocachi davat oznaceni "toto je geocache GC1ABCD Zeleny Vrch" a pri nalezu kontrolovat, jestli jsem nasel skutecne to, co jsem hledal, a ne schranku trampu, horolezcu, hulicu, letterboxeru (mimochodem, ti prisli se schovavanim krabicek o hodne driv nez Dave Ulmer), openlidi, potravinarskych korporaci, zavodu drevozpracujiciho prumyslu atd.
Odbocka - celkem se divim, ze tenhle projekt prosel pres management Nestle, jsou dost bohata firma na to, aby se s nimi nekdo soudil, ze dostal prujem z tatranky lezici rok v lese :slight_smile:

No čekal jsem nějakou takovou reakci, a že přišla z JZD mě potěšilo nejvíc :D.
To je ono, všichni si myslí, že demokracie znamená, že si každej může dělat co chce…tak jo, beru zpět, co jsem napsal, na.erte si pixel milion a kam chcete. Pojmenujte to taky jak chcete, ale nic to nemění na tom, že je to pakárna. Jo, pixla pro bojovku na nějakym táboře, nebo víkendová hra..OK, to zmizí, ale myslím si, že když tu bylo něco rozjetýho, že … ale nic, škoda slov, jdu si koupit Blesk, zkouknu zprávy na Nově, beru oranžovej ručnik a jdu volit Paroubka, ten nás spasí! Ať zapadnu do řady, že? Protože všechno co není free je komunistický…fakt jsem ten příspěvek asi nepochopil :frowning:

To haggi: Je to ideální všude všechno popisovat, ale tak nějak při přílivu nováčků, kteří hledají casch nebo jim podobné nesmysly, nečtou návody a doporučení a po dvou nalezených založí pixlu u svý základní školy, je to stejně asi jedno. Pro tyhle lidi je možná škoda i toho Grankoboxu.

No to neni, ale v tom případě možná budou moc i pixly každejch 160m od Groundspeaku… takže zrušíme i ty? Správná cesta, která tu je už pěkně dlouho jsou přeci letterboxy/horolezecké schránky/poklady pirátů/…? :p:D
Bojuješ s větrnými mlýny a ještě k tomu neprávem. Podobných her spousta byla, je a bude. Smiř se s tím.
Problém nastane, až to někdo začne omezovat shora, protože bude pixel tolik, že začnou obtěžovat okolí. Bude to ale pravděpodobně kvůli groundspeak geocachím, protože všech ostatních je proti nim zanedbatelný počet.

No dobře, řekněme že je to konkurenční projekt. Když owner na GC není schopen označit svoji schránku tak, aby bylo jasné, že je to geocaching ( jako například jinak pěkná GC1K074, kde na skrýši ani v logbooku není jediná zmínka o geocachingu a pravidla tam také nejsou) nebo když si kačer nezkontroluje, co to vlastně našel- jeho chyba. Co vadí mně je to, že firma Nestlé se propůjčila k projektu, kde se potraviny skladují v rozporu s předpisy viz Zákon o potravinách. To už je na oznámení SZPI.

Hmm je ale otázka, jestli bylo záměrem Nestlé dávat do krabiček svoje výrobky. Skoro bych řekl, že to pravděpodobně nebylo ani záměrem samotného projektu. Zmínka je jen o "výměně drobností", takže spíš to je nedomyšlené ze strany dětí, které skrýše zakládají, nebo možná jenom ze strany nálezců.
Stejně, jako je nedomyšlené, že je hodně z těch krabiček zakopáno poměrně hluboko v zemi. :frowning:
Myslím, že víc než oznámení SZPI a debaty tady na fórech by pomohl pomocný mail (ne Nestlé ale těm dětem a jejich vychovatelům).