Jak reagujete na podobné emaily? Má cenu mu odpovídat ve stylu: "Geocaching přeci není jen o tom najít krabku, ale často o té "cestě" ke krabce." nebo radši neragujete vůbec? Stejný email mi už přišel potřetí a nejsem sám.
Cituji z došlého emailu:
[i]Zdarec,
Nejsem na luštění moc majstr, ale rád bych byl součástí této keše. Nenapovíte trochu jak luštit nebo rovnou možná radši souřadky první stage?
Napovím, když to nepomůže tak nakopnu a když nepomůže ani to, tak klidně souřadnice dám. Každej na to luštění není a cení se i snaha, není potřeba házet lidem klacky pod nohy.
Jsem pro lehkou nápovědu, jak postupovat při luštění. Sám uvažuji, že takto někoho o pomoc požádám. Nikdy bych nedal, ale finál souřadnice a ani bych něchtěl, aby je někdo poskytl mne. Na pomoci, formou nápovědi nic nevidím špatného.
V tomto případě mi jde o to, že dotyčný poslal identický email během posledního roku již 3x.
A právě PROTO SE PTÁM ostatních, jak to řeší… O TO MI JDE…
Souřadnice nesděluju, ale poradím nebo i nakopnu. Ani moje těžké mysterky nemají být hospoda na mýtince.
Jsou lidi, které jsem postrkoval i několikrát za měsíc.
Jakej je rozdil mezi tim ze se mezi "kacerskou slechtou" souradnice finalek uplne normalde zdeluji, popripade se resi cela reseni na eventech? Treba ten dotycnej nema ty spravne zname a po eventech nechodi. Hlavne at loguje GC a TB a jinak mi je to fuk jak si co lovi. Jeho hra.
Nu, luštit lecco mne docela baví. - Pokud to neznamená dlouhé hodiny prosezené u google. Ty rovnou ignoruji. Moc mi to ale nejde a kudy na šifry jsem zatím nepřišla vůbec. A občas ownerovi napíšu o pomoc. Zatím mi vždy pomoc přišla.
Ujišťuji tě, ža ačkoliv se nestydím, že pomoc potřebuji, milé by mi nebylo, kdybych objevila svůj nick zde s tvým slovním doprovodem. Nu …musím si dát pozor na to, koho o pomoc požádat a koho ne.
Je to jen hra. Koho baví luštění, ať luští, kdo se chce jen projít za krabičkou a nechce ztrácet čas luštěním, tomu souřadnice bez okolků dáváme. Většina lidí ale chce obvykle jen trošku nakopnout.
Na první jsem mu ODPOVĚDĚL ve stylu: "Finalku ti neřeknu, na nápovědu se zeptej ownera keše…"
Za par týdnů přišel identický email znovu…
A on se neptal na MOU mysterku…
Souhlas, pokud takový dotaz dostanu, odkazuji tazatele přímo na ownera keše. Pokud vím, tak většina ownerů napoví jsou-li tázáni a nechci jim lézt do zelí.
I když čas od času i trochu napovím, záleží na okolnostech. No ale moc často se mi to stejně nestává, mám většinou opačný problém, tedy že si s mysterkami sama nevím rady.
Pokud jde o cizí mysterku a s dotyčným se neznám, tak bych to taky považoval za drzost a odkázal na ownera keše. Vypadá to, že to dotyčný zkouší na různých stranách a doufá, že mu to někde vyjde.
Ahoj, nejsem owner, takže odpovídám z pozice stejné jako má prvotní tazatel.
Když si mi někdo napíše o ověření toho co vypočítal, potvrdím správnost nebo zamítnu jako chybné. Je mi jasné že owneři jsou většinou taky vytížení, a ověření mi nedělá problém.
Pokud chce někdo naťuknout, a byl jsem sám ownerem naťuknut, přeposílám to, co owner poslal mě.
Jinak odkazuji na ownera - asi by mi taky nebylo příjemné, kdyby to, co jsem děsivě těžce vymýšlel někdo jen tak rozesílal, a nevím jaký má owner názor na "poradenství"