Zimní geocaching

Vzhledem k tomu, že jsem s geocachingem začal teprve na jaře, mám pár blbých dotazů :slight_smile:
Jak funguje geocaching v zimě ? Mám na mysli samozřejmě situaci, kdy začnou skrýše zarůstat ledem a ke keškám by vedly prašánkem geodálnice.

Loví se vůbec ? Stahují se cache z rizikových míst a disablují se ? Nebo prostě všechno běží jako přes léto a přizpůsobují se kačeři ?

Taky me to zajimalo (keskovat sem zacal loni v zari) …ale zim abyla takova ze prestoze jsem na lovu minimalne dvakrat tydne, ani jednou to nebylo za snehu;) takze nevim :slight_smile:

Kacer se prizpusobuje :smiley: Ne je treba koukat s rozmyslem kam jdes, je pravda ze se asi daleko vice lovi ve mestech atd, ale ani priroda neni zaovezena, ale zkatka - s rozumem, je jasny, ze pokud se nekdo chova jako prase v lete a je schopen vyvratiit polovinu mytiny parezu, tak se podobne bude chovat i v zime, ale zimni geocaching ma neco do sebe :smiley:

Je treba taky myslet na to ze spousta plastu v zime krehne a diky tomu jsu ohrozene schranky, nehazet tedy kameny na skrys jak v lete a pokud je holt schranka zamrzla ve sve skrysi tak ji mermomoci nelamat. Zkratka to chce akorat malinko myslet :smiley: Jak na dobre obleceni, tak na postup, precist si popis kese at vim co me ceka a jestlize je psano v listingu ze teren je 4 a klouze to tak v zime to je teren 8 a klouze to jeste vic :smiley:

Na zimní "kešink" jsme se taky těšily, ale když jsme se s Wavem procházeli v lednu po Vídni v tričku s krátkým rukávem, tak jsem zjistil, že toho pravého zimního "kešinku" moc nebude :D:D:D

Náhodou, teprve v zimě je to teprve to pravé ;).
Důležité je nezapomenout na výrobu falešných stop.
Viz např.
Geocaching nebo Geocaching

letos nebyla žádná zima, takže člověk nezaznamenal žádný rozdíl (teda až na hloupé zkouškové období), zato loni se nedalo smysluplně kešovat skoro 4 měsíce a to byl fakt absťák…

V zime je to teprve ono. Nejsou klistata hovada ani komari, v lesich se neroji mudlove a signal je vsude. Neni blato, pres potok prejdes suchou nohou a stopy ve snehu te dovedou az na misto. Bacha ovsem na vtipalky s botama otocenyma spickou dozadu :-).

Uz se na to tesime, je to super ouplne neco jineho nez v lete viz jak pise mitak, ale hlavne mitak v poradne zime nekesuje takze o to vice nas to bavi :smiley:

Na multiny v lese se bude vyrazet misto na kole na bezkach. nebo se psi sprezenim :smiley:
Uz se tesim. (teda jestli sezenu sane :@ )

Nevim co blaznite, letos snih nebude. :slight_smile: A jestli otepleni pokracuje, tak po lonske "zime" letos ani nezamrznou louze. :stuck_out_tongue:

No, tuhle zimu mi nejaky divoch prorazil jednu kesku hulkou, kdyz se ji snazil vyhrabat :frowning:
Takze nejaky snih asi byl, jinak by tam nemel lyze …

Tak tuhle zimu jsem začla s Geo-kešjingem a v rámci výletu do Bormia jsem si i zde ulovila pár kešinek, jednu přímo na sjezdovce v Bormiu, s lyžema na nohou a dalších pár v blízkém okolí. Nejlepší bylo zjištění, že většina logů byla by Czech Geocachers.
Jsme národ hravý, sportovní a pro každou srandu, jak je vidět i z akcí typu Geobláznoviny… a obecně nárůstem počtu členů.

A nechystáte někdo zimní lyžařskou kešjingovou akci? :wink:

Zimní kešování to je paráda. :stuck_out_tongue: Žádné kopřivy, vosy ani klíštata. Neprostupné zelené džungle se mění v pohodu. Nejsou mudlové ani přeplněná místa k parkování. Hledání kešky s lyžema na nohou má své kouzlo. Máme tak i dvě FTF. :wink:

Co blaznis, lyze v zime? :smiley:

• žádné štípance, prodírání kopřivami
  • žádný pyl a jiný svinstva (pro alergiky)
  • má to své kouzlo (keška odlovená z lyží je opravdová lahůdka)
  • minimum mudlů
  • stopy ve sněhu pomohou při dohledání
  • mokré a namrzlé kameny, dřevěné lávky, klády (opravdu NEBEZPEČNÉ!!)
  • zmrzlé prsty při hledání a logování, nepíšící propisky
  • křehké krabičky z umělé hmotičky
  • kratší denní světlo (čelovka je ve standardní GC výbavě)
  • nevyzpytatelné chování akumulátorů v mrazu (GPS, foto, mobil)
  • při silné vrstvě sněhu jsou některé keše téměř nedohledatelné

Jo a pivo při Geovýletu tolik nechutná. Na pořad dne přichází grog a svařák. Už se těšim. Doufám, že letos už zima přijde.

My jsme začínali na nový rok, ale protože nebyla žádná zima nebyl s tím moc problém. Jen jednu keš jsme lovili v tu hodinku kdy se náhodou sníh udržel. V okolí jsme udělali množství falešných "cestiček" a vydupaných plácků.
O dvě hodiny později sníh roztál… :slight_smile:

Grog a svařák? Aco takhle svařená medovina?:wink:

Jak psal bOb, tak zimní geocaching může být i velká pohodička. Fakt asi nejvíc záleží na tom, co si příroda vymyslí. Metr sněhu (vlastně i míň) mě dokáže spolehlivě znechutit, protože se mi nechce lopatou přehazovat kubíky sněhu s nejistým výsledkem.

Na druhou stranu flora i fauna jsou ve značném útlumu, takže komáři, klíšťata, kopřivy, keře (nesnáším věci od K :D) neotravujou, snad jen to opadané listí ztěžuje pohyb. Pokud není vyloženě deset pod nulou tak jsou i lepší podmínky pro výšlapy - člověk se nepotí horkem, nemusí s sebou tahat zbytečně moc vody, v lese jsou opravdu jen geocacheři a klid.

Tak to můžeš vyrazit třeba sem [cache]GC135M8[/cache], ale FTF už to nebude.

Zdravim,

nemel by nekdo bookmark list s kesemi, ktere lze bez problemu odlovit v zime aniz by se hrabal v "pulmetrove zaveji"? v okoli prahy, na vikendovy vylet. Diky.

Půlmetrová závěj v okolí Prahy :o To spíš uvěřím na UFO :smiley: