Ahoj, rad bych se zeptal jestli existuje nejaky zpusob, jak zjistit, ze se nekde objevila nejaka nova kes.Rad bych taky nekdy zkusil FTF. Chodi mi sice novinky na email,ale vetsinou uz je nova kes objevena. Nebo musim porad projizdet web a koukat, jestli se nekde nejaka nova neobjevila??Nejsem Premium member. Diky za odpoved.
Pokud nejsi Premium member, tak mas pouze jedinou moznost - porad projizdet web. Nebo je vlastne jeste jedna moznost - znat nekoho, kdo Premium member je a domluvit se s nim, az mu pipne nova keska, aby ti dal vedet…
[quote]
Chevees: Pokud nejsi Premium member, tak mas pouze jedinou moznost - porad projizdet web. Nebo je vlastne jeste jedna moznost - znat nekoho, kdo Premium member je a domluvit se s nim, az mu pipne nova keska, aby ti dal vedet... :)
[/quote]
Anebo at ti na tvou lokaci vytvori notifikaci, ktera ti prijde na tvuj mail.....
Ve svém profilu vpravo nahoře si najeď na: Search for nearest: caches from your home coordinates. Když si tam vložíš vlastní souřadnice, tak se Ti zobrazí všechny keše v okolí do 80-ti kilometrů. A když si dáš (filter out finds), odfiltrují se Ti už ty nalezené. No a když si klikneš na: List newest in Czech Republic, zobrazí se Ti nejnovější keše.
[quote]
Jedla-bedla: Ve svém profilu vpravo nahoře si najeď na: Search for nearest: caches from your home coordinates. Když si tam vložíš vlastní souřadnice, tak se Ti zobrazí všechny keše v okolí do 80-ti kilometrů. A když si dáš :(filter out finds), odfiltrují se Ti už ty nalezené.
[/quote]
To je sice pravda, ale tim si zobrazi vsechny kese v okoli, tzn. treba 2 roky stary (nebo i starsi) a na tech uz FTF asi tezko udela... ;)
No, ale k tomu abys udělal FTF je nutné vědět včas o keši, okamžitě vyrazit, mít to dostatečně blízko a ještě mít štěstí a nalézt jako první z té bandy, co vyrazila.
Na jednoduchých traditionálkách se FTF honí špatně, zkus něco obtížného a časově náročného, tam ty FTFka nepadají do hodiny od zveřejnění a šanci mají Ti nejvytrvalejší, ne Ti, co měli po ruce auto a ještě byli kousek od keše.
když dáš Filter Out Finds tak u nových je pochopitelně psáno “new”… tohle bez PM těžko ošéfuješ…i když dalo by se to oéšéfovat s pomocí scriptu a pár webnástrojů a jednoho 24/7 bežícího kompu…
[quote]
Chevees: Pokud nejsi Premium member, tak mas pouze jedinou moznost - porad projizdet web. Nebo je vlastne jeste jedna moznost - znat nekoho, kdo Premium member je a domluvit se s nim, az mu pipne nova keska, aby ti dal vedet... :)
[/quote]
Mohl bys nastinit jak to udela PM. Docela by me to zajimalo. Myslel jsem si, ze si to take nejak udelam, ale jinou moznost nez udelat si pocket query na nove kese s moznosti preposilani na mobilni sms email me nenapadla. Ma to totiz takovou chybku, ze nejuzsi vyber pro pocket query je kese enablovane za posledni week a tim padem, by mi chodily i starsi nez dnesni.
Ahoj, také jsem BM a zasílání novinek jsem zrušil. Na rozdíl od PM máme pro FTF velkou nevýhodu právě v notifikaci o nové keši, kterou si ale PM díky placenému členství zaslouží. Jak již někdo poznamenal, jedinou možností je pravidelně kontrolovat strány GC.COM, mít nastaven v profilu údaj Home Coordinates a vynaložit více úsilí, které dokáže vykompenzovat nevýhody. Já nejsem klasický lovec FTF, ale přiblížně v 2% případů se mi podaří nějakému PM tzv. natrhnout triko a FTF získat ;-). Pokud se v tvém okolí vyskytuje menší množství případných konkurentů na FTF, tak to máš jednodušší (v Praze a dalších velkých městech musí být FTF pro BM vyloženě náhoda). Co jsem slyšel tak keše jsou prý většinou publikovány kolem půlnoci našeho času, takže logování do druhé hodiny od zveřejnění je poměrně časté hlavně u tradicionálek. Já jsem sólista, takže vyrážím nejdříve před svítáním, abych byl na místě za světla a neriskoval tak v neznámém terénu nějaký úraz či něco horšího. Bo.T.L.
k tomu neni urceno PQ, ale notifikace (dalsi zalozka pro PM). nastavis si filtr (napriklad na publikovane kese, nebo na disablovani/enablovani apod., vzdalenost, typ kese ....) a pokud dojde na serveru ke zmene, ktere odpovidaji filtrum, prijde ti zprava na email (teoreticky okamzite, sem tam se stane, ze ma pul hodky zpozdeni. ale po zmenach na serveru, uz se mi to nestalo, ani nepamatuju). pak uz jen zalezi na tom, jestli si emaily ze schranky nechas preposlat na mobil, aby ti prisla SMSka jako upozorneni na novou kes.
- Nove cache se v seznamu 'novych v CR' na webu objevuji s velkym spozdenim. Cache je uz davno aktivni (kdyz znas jeji waypint ci adresu, tak se na listing dostanes...), notifikace uz byly take davno rozeslany.. a i pres to se ve vypisu novych cache neobjevuje. A po nejakem case se tam najednou objevi, ale to uz vetsinou i s logama FTFkaru. Takze pro BM je prakticky nemozne mit FTF v exponovanych oblastech.
- Ba co hur, krasne jsem sledoval na nasi vlastni cache jeste horsi vec. Kdyz je vase cache publikovana, dojde vam o tom take mail. A zaroven cache spadala do oblasti, kde mam 'instatni notifikaci'. Takze prisel mail ownerovi o tom, ze cache byla publikovana, pak skoro dve hodiny nic, a az pak prisla ona 'instatni notifikace'. V te dobe uz pochopitelne cache navstivena byla, takze hypoteticky, i kdyz jsem PM, na FTF bych za techto podminek take nemel sanci.
Na svých keší mně instantní notifikace přichází prakticky zároveň se sdělením ownerovi, že published.
To máš asi smůlu nebo já nevím co, ale tady v Brně to až na výjimky funguje všechno dobře.
Tobe mozna, protoze jsi PM uz delsi dobu,ne? Takze mas to stesti, ze jsi v te fronte odesilanych notifikaci vcelku na zacatku.
Neni to smula, je to totiz konstatni jev! Vcera zase… prisla mi notifikace (pro stouraly podotykam, ze se nikde necourala, cas vygenerovani ve zprave byl asi jen o minutu starsi…) na novou kesku v Praze. Behem peti minut jsem se podival na listing… a hle, tam uz se skvely ctyri logy ve stylu ‘piplo mi, tak jsem musel vyrazit!’
Proste nekomu to chodi porad brzy, nekomu porad hodne pozde. Nevim, jestli rozhoduje poradi vytvoreni notifikaci (kdo si je udelal driv, dostava driv notifikaci), nebo jestli starsim uctum posila notifikace driv nes mladsim uctum…
Fakt je, ze rozeslat takovou hromadu mailu, to se tezko udela najednou, musi se to vyrizovat v nejakem poradi.
Cache se na webu objevi hned, ale ne v seznamu ‘nejnovejsich v CR’. Prijde notifikace, kouknu na cache, je tam. Kouknu na nejnovejsi v CR, neni tam. Kounu na ten seznam treba za dve hodiny, a najednou tam je.
To bude tím, že autor vyplnil starší datum v políčku "Date Placed" a keš tam tudíž je, ale někde hodně "hluboko" klidně s několik týdnů starým datem (např. podle toho kdy autor založil listing), k těm ostatním věcěm, u kterých se vztekáš jak malé děcko bych si dovolil dodat, že vina bude asi na mailové komunikaci tvé schránky, ale rozhodně ne ve frontě odesílání "notifikací" a už vůbec nejde o nějaké cílené spiknutí proti těm, kteří si zaplatili PM později
Proc kazdy nazor, se kterym nesouhlasis, musi byt hned vztekani? Ses nejak spatne vyspal, ze?
Jen upozornuji, ze ne vsechno funguje vsem stejne. To se jako tady smi jen pochlebovat Groundspeaku, a jakakoliv kritika musi byt honem utlucena? Boze, rekli krive slovo o me hracce, honem ho znicte! :o
Upozornil jsem na problem, ktery dlouhodobe pozoruji, a to proto, aby se nekdo nenamlsal, nezaplatil si kvuli tomu PM, a pak nebyl z toho rozcarovan. Me osobne je tento problem sumafuk.
Precti si vsechno (!) laskave znova. Kdybys to udelal, mohl sis cely tvuj prispevek odpustiti, protoze je bohuzel zcela mimo misu, nebot:
nejde o problem stareho data zalozeni, protoze to by se keska za par hodin tezko objevila relativne na vrcholu seznamu nalezenych kesi (ale byla by utopena porad stejne hluboko), jak jsem psal.
problem s moji postou tezko muze zajistit, ze datum odeslani o dve hodiny pozde poslane zpravy je jen o minutu starsi nez aktualni cas.
Jestli si myslis, ze nejaky postovni system dokaze odeslat nekolik tisic dopisu v jednom okamziku, tak jsi utopista.