Je to už nějakou dobu, co se začaly prodávat tyto akumulátory a tak očekávám, že už je někteří používají, anebo je alespoň zkusili.
Protože klasické Eneloopy byly a jsou asi nejoblíbenější, rád bych, kdyby sem pár uživatelů této novější verze mohlo napsat zkušenosti, zdali je lepší zůstat u starší verze anebo přejít k novější.
Takže otázky do pléna:
Jakou máte reálnou kapacitu?
Je ta vyšší kapacita opravdu hodně znát při výdrži baterií v GPS?
Zůstáváte tedy u XX verze anebo byste se radši vrátili zpět ke klasickým Eneloopům?
No a samozřejmě jakékoli další postřehy.
No dobře, ale zvýšení kapacity o čtvrtinu neznamená prodloužení času o čtvrtinu, že jo… Tady záleží na tom, jaká je vybíjecí křivka.
Kdysi se tu srovnávaly Eneloopy se Sanyo 2700 a taky se ukázalo, že o třetinu vyšší kapacita rozhodně neznamenala prodloužení času o třetinu.
Takže právě o tohle mi jde, jak to vychází prakticky.
Pouzivam jak ENELOOPY tak i tu XX verzi a ta XX verze ma priblizne delsi vydrz odpovidajici zvysene kapacite (na minutu jsem to nemeril, ale na pulhodiny v terenu to odpovida). Ty klasicke ENELOOPY mam jako zalohu, abych je nemusel stale kontrolovat zda jsou nabite. Ty XX pouzivam bezne pro provoz. Presel jsem na ne pote co jsem byl velice nemile prekvapen z GP 2700. Od te doby nemem zadne problemy.
U XX mi nabijecka ukazuje cca 2,5Ah, ale uz jsem je zas pul roku netestoval, tak nevim jakou maji ted kapacitu, ale vydrz v GPS-ce je stale stejna, tak predpokladam, ze k zadne zmene nedoslo.
Fungujou normálně = fungujou tak, jak by měly fungovat a jak napsal výrobce. Je to normální spotřební materiál. Koupíš - zkusíš - nebudou vyhovovat - prodáš a pak koupíš jiný, V čem je problém? Pro mě osobně jsou to nejlepší baterky, který jsem kdy měl…
No já teda spotřební materiál neřeším stylem zkusím a kdyžtak prodám, ale radši zjistím reference a pak nemám důvod prodávat (samozřejmě výjimky jsou všude).
Uživatelům vytvářejícím reference děkuji
Taky mám ty klasické bílé a jsem s nimi nadmíru spokojený. Pokud je někdo má také a slouží mu bez problémů, tak nevidím důvod přecházet k těm XX. Mimochodem (a trošku OT), nahrál jsem do Oregona novou betu FW 4.49 a zdá se mi, že je mimořádně přívětivá k bateriím. Po cca deseti hodinách používání (podsvícení vypnuto) mají Eneloopy v navigaci 2 čárky ze 4…a ze 3 čárek to na ty 2 spadlo před chvílí. Uvidím po delším používání. A jinak, pokud někdo uvažuje o nákupů Eneloopů, třeba ho uchvátí TATO limitovaná edice, která vypadá vážně hezky
Držte se pls tématu nebo to tu radši zamknu. Jde mi o zkušenosti s novým typem a ne tu znova po sté omílat, že ten starší typ je kvalitní a asi nejpoužívanější. Už nevíte co byste plevelili.
Předpoklad je že XX budou lepší ve výdrži, ale přihlédnul bych také k ceně. Pokud se dají klasické bílé eneloopy koupit již kolem 50Kč v kapacitě 2000mAh za kus což je 400 za 8ks a XX kolem 100kč v kapacitě 2500mAh za kus což je 400kč za 4ks, tak bych to asi moc neřešil, když za celkovou stejnou cenu můžu mít 8baterií s mnohem delší celkovou výdrží. Ale každý na to může mít svůj názor jestli tahat 4ks XX nebo 8ks těch "obyčejných"