Zajimalo by me, jake mate kdo zkušenosti s odlovem v techto zemich.V prubehu cesty po Beneluxu jsme se snazili i o nejaky ten ulovek, leč musim konstatovat, že úspěšnost byla velmi malá.Místa to byla zajímavá, ale zaměřeni dle mého nazoru velmi špatné nebo umistnění na běžně nepřístupném místě apod.Pro příklad: po použití hintu keš nalezena cca 50m od mista kam ukazovala šipka (při přesnosti GPS cca 4m) v keši plíseň i na logbooku, další keš ukazovala šipka v prostoru ktery ohraničoval plot se čtyřmi řadami ostnatého drátu apod.Chybování GPS sice úplně nevylučuji, ale vzhledem k tomu, že v Holandsku a Německu bylo vše bez problemu je to malo pravděpodobné.Pokud někdo tušite v čem mohla být chyba nebo máte lepší zkušenost dejte vědět , třeba jsme si jen špatně vybrali.
P.S. Severní čast Holandska mohu jen doporučit, obzvlášte zajemcum o II světovou válku.
Cca před měsícem jsme s Vlaďkou byli v Bruselu - cesta autobusem, lovili jsme i během zastávek po cestě. Obecně mohu říct, že Belgie byla pohodička, klasika jako u nás. Jediné, co nás potrápilo byly dlouhé hinty v holandštině, kvůli tomu jsme v Bruggách i DNF utrpěli. Centrum Antverp je přímo ráj pro geokešera turistu.
Sada městských mikro, hezkých tematicky, navíc okořeněných virtuálkou a ještě pro další kešku poklus tunelem pro pěší pod řekou.
Při zpáteční cestě jsme se zastavili v Cáchách (Aachen). Prošli jsme centrum a musím říct, že tam to byla tragédie. Zaměření ve městě v klídku o 20 metrů mimo, keška na druhé straně široké ulice, než kam ukazují souřadnice… Už jsem myslel, že mi šílí GPS kvůli divné konstelaci družic, ale po kontrole doma na mapách jsem byl dobře. Hinty německy, což jakž takž umím, mi taky moc nepomohly. No v Cáchách debakl - 1 z 5 plánovaných.
Tak asi takhle nějak - moje drobná zkušenost. ![]()
Mám 3 v Bruselu a 11 u hranic s Holandskem. Celkem v pohodě, jen jedno DNFko. Už jsem potkal mnohem horší oblasti.
Tak to my jsme pri ceste z MegaOlympic Megaeventu se podivali taky do Belgie a z 3 kesek jsme 2 v Belgii nenasli.
Tu jednu jsme vzdali, protoze byla uprostred karavanovyho mestecka.
A ta druha byla certvi kde. Takze taky spis negativni zkusenosti.
já měl jen málo času, tak jsem stačil naplánovat 5 před cestou na letiště a z toho 1 DNF, víceméně hlavně kvůli mudlům, takže bych řekl, že taky pohoda
V Belgii jsem s Geocachingem začínal a odlovil jsem tam 29 kousků (viz můj profil na GC.com). Zkušenosti mám z odlovů v okolí Monsu (Bergenu) a pár jsem ulovil i v Bruselu. Celkově musím říct, že vše bylo bez problémů. V místech, kde jsem lovil nebyla tak hezká příroda jako v ČR, ale kešky i jejich obsah byl na slušné úrovni. Kešky, které jsem odlovil mohu doporučit.
Teď jsem dva dny intenzívně kešila v Bruselu a musím říct, že to bylo o dost jiné než doma. Absolutně žádná stížnost na témata kešek, naopak mě nádherně posloužily jako průvodce Bruselem. Ovšem dost často zaměření nic moc, dvacet třicet metrů žádná míra, nebýt hintu, tak se nechytám. Stav kešek tak půl na půl dobrý/příšerný. Hodně je jich durch mokrých, NIKDE nebyla tužka, ani tam, kde by se vešla. A naprosto jsem přehodnotila svoji představu o pojmu Microcache. Protože to vypadalo, že každá následující keška bude menší a menší, až najdu nejmenší na celém světě
Nejmenší kousek byl o velikosti nehtu na palci u ruky. Najít po něčem takovém klasickou filmovku, připadala jsem si, že držím v ruce obr keš
Výbava v krabičkách nic moc. Mudlokartu jsem našla jedinou, v keších byly kolikrát jenom proužečky papíru bez názvu, souřadnic, kontaktu, absolutně ničeho.
Tak bych to nějak uzavřela, že mi to příjde, že tady u nás jsme o dost preciznější a víc hrajeme "na pravidla". Keškování je pak jednodušší, ale zas tam to bylo větší dobrodružství, když si teda odmyslím ten mokrý humus, co jsem ze schránek tahala ![]()
Ale celkově pozitivní zážitky, vřele doporučím třeba bruselskou virtuálku Six kings, i když je hodně pracná.
tak to teda nevim;) z 6 nebo kolika o ktery jsem se pokousel jsem nasel dve, z toho jedno byla virtualka;) ale byl jsem tam jenom na odpoledne teda. Nicmene mesto je to nadherny. Ale nejvic me dostala hospoda se studentskou slevou na pivo;)
mam asi sest kesi v Lucembursku, z toho jednu Earth a jednu Virtualku, ale vsechny byly paradni. Sam jsem byl prekvapeny, jaka je v Lucembursku (severni pulka) hezka priroda, pahorkatina jako u nas v pohranici, ammoboxy ve skalach me vylozene nadchly. Na jihu je zase hromada kesi kolem starych dolu, tunelu ci sachet.
Zrovna do Lucemburska bych se rad jeste nekdy na kesky dostal, jen jsme projizdeli a nestihli jsme zdaleka vsechny vyhlednute.
Asi zalezi, co si kdo vybere.
do Lucemburska jezdím poměrně často,dost času trávím na letišti,tak okolí mám projité dost..celkově mi přijdou Lux keše "lépe vybavené" na trade (kdo kdy našel v keši Playstation?),uschovaná až na pár vyjímek nic moc,stačilo se jen koukat
jednu našla i Nela,viz foto v pravo - Strážce keše GC1NM2M, kdy sisedla přímo nad ní,zatímco jí prolézal houští .-)
ve městě jsou mikro,najde se i regulárka na krásném místě Alt stadt II. , lovil jsem i v přírodě, za víkend jsme s geopsy nachodili přes 45km..Zajímavé keše jsou i u hranic s Německem, Wassewbillig L- Oberbillig D zde je jedna pětihvězdičková,dal jsem jí jen v sandálech..docela adrenalin..
v holandsku jsem lovil v okolí Zwijndrechtu u Rotterdamu, většinou mikro…
V Belgii mam nalezeno 40 kesi ruznych druhu. Nejvice se mi asi libila tematicka serie o mestskych branach v Bruggach. V Antwerpach je to taky dobre, i kdyz rada kesi je na dosti frekventovanych mistech, jako jedna na semaforu (nebo co to bylo) u rusne krizovatky. Brussel je dost casto spatne zameren a taky na rusnych mistech. Kesky navic casto nejsou moc udrzovane. V Gentu je zase problem s jazykem. Vetsina kesi v te jejich vlamstine a obcas bylo nutne i u tradicek pozadat o preklad autora (napr. kdyz zmenil souradnice ulozeni jen v listingu a ne v hlavicce). Jinak je ale Belgie urcite pro kacery velmi zajimava. Mohu jen doporucit.