Ahoj,
mám v plánu kupovat nový telefonní aparát a docela přemýslím nad něčím s WP7 (i jiné systémy jsou ve hře, ale tam mám ve svém okolí dost možností vyzkoušet si to osobně). Nejspíš by to byl HTC 7Mozart nebo Samsung Omnia 7. Máte někdo s zkušenosti s používáním těchto přístrojů? A jsou nějaké schopné navigační nebo přímo GC aplikace pro tento systém? Prosím číst si tisíckrát, že android je lepší nemusím
Největší nevýhoda: nejdou kupovat aplikace (prý v červnu to možná už půjde, nejpozděj ke konci roku s Mango update). Takže si člověk nepořídí ofiko GC aplikaci, která je asi docela použitelná. Zkoušel jsem to nějak obejít se zahraniční kartou (moneybookers), ale zatím jsem pohořel.
Ostatní navigační aplikace nic moc, ale třeba už něco je (prohledával jsem to před 2 měsícema).
Wherigo si asi jen tak pod WP7 nezahraješ, protože zařízení neumí unmanaged kód (třebas C++) a funkční LUA virtual machine 5.1 ještě nikdo nenapsal pod .NET.
Žádná autonavigace pod WP7 zatim není, očekávají se až s avizovaným Mango Update.
Hmm, žádný výhody v souvislosti s GC mě v tuto chvíli nenapadají. Podotýkám, že jsem zařízení používal asi 3 dny (2 dny HD7 a 1 den Mozart). Je to mladý systém, chce mu to nechat čas. Ale líbí se mi, moje další zařízení asi bude nějaká Nokie s WP.
Krám, který neumí USB mass storage !!! a nemá slot pro paměťové karty, je pro mne absolutně nezajímavý :@
A nakonec, instalace programů pouze přes ten jejich market, to je také tah hodný inteligentního managera
MS teče s mobile OS do bot, tak opravdu nechápu proč přicházejí s vehiklem, který má takováto omezení…
Původně jsem o nějaké jedné takové hračce uvažoval, ale tohle mi plány teda hodně nabouralo…
Tak to ja mam problem spis stim, ze to nejde pouzit jako modem. Mass storage nejak neresim (veci na ktere nejcastejc pouzivam mass storage mam na cloudu) a pametovka se da vymenit, ale clovek prijde o zaruku. Nemozu se rozhodnout jestli ma cenu koupit za super prachy docela hodne vykony stroj s omezenima a cekat az bude update (ten system totiz jinak vypada moc pekne privetive) a nebo jestli nebude lepsi mit hned neco s Androidem nebo iOS.
peca66: zalezi take na tom, jake mas dalsi pozadavky na takove zarizeni. Ja puvodne ze Symbianu presel na WM a potom jsem prebehl na iOS a v nejblizsich letech urcite neplanuju prechod jinam, protoze teprve ted jsem opravdu 100% spokojen.
No na mobil mám požadavky následující: display alespon 3,5", kapacitni s multitouchem (dnes neni problem). Podporu HSPA (wi-fi a gps je samozdrejmost), kompas, senzor polohy (gyroskop by taky nebyl na skodu). Nebylo by vubec spatne kdyby se daly vytvaret a editovat dokumenty (tady wp7 jasne vede). Jeste by bylo pekne, kdyby se to dalo pouzit jako modem (wp7 jasne ztraci). Vychazi mi to jasne na android nebo iOS, ale u androidu me vadi, ze jsou ponekud nepravidelne aktualizace novejsich verzi systemu a treba takove HTC vyda novou verzi pro telefon tak dvakrat a pak se soustredi zase na novejsi modely. Na toto se mi libi vic wp7, nebo iOS. Vim, ze vylozene chybu udelat asi nemozu, ale chtel bych z toho vytezit co nejvic. Hodlam do toho vrazit tak 10kkc takze premyslim o HTC Desire, Samsungu Galaxy S, HTC 7 Mozart, Samsung Omnia 7, nebo iPhone 3gs.
Takze tak.
EDIT: rad bych aby bylo privetive a prehledne uzivatelske rozhrani a taky aby telefon podporoval multitasking (wp7 bude mit prave az od zari).
Co si mam predstavit pod pojmem "vytvaret a editovat soubory"? A v cem konkretne zde WP7 jasne vede? Jinak kupovat nejake zarizeni s WP7 v dnesni dobe vidim jako naproste blaznovstvi, tedy pokud te nebavi prace betatestera :D:D
Neuraz se, ale me to prijde, ze ani iOS ani Android si nevidel ani z rychliku a posuzujes tady neco podle papirovych hodnot nekde na papire.