Zloděj a prase - co můžeme dělat?

Ahoj,
jsem spoluzakladetelem keše "Procházka po Všestarech". Má být specifická 3mi věcmi.

1. Kombinuje několik způsobů při procházení stagů
  2. Large krabice, které se moc nevidí
  3. Má upozornit na problém s odpadem a nabádá lidi, aby s sebou nějaký odpad odnesli

Bohužel, tři dny předtím, než byl kešce měsíc krabice zmizela. S časopisy, DVD, CD, konvicí, USB hubem, puky, CWG a dalším obsahem. Pachatel se zdá být jasný a to ten, kdo odpadky chodí rozhazovat, protože krabici nahradili hromady odpadků poházené kolem (místo jsme při zakládání od odpadu vyčistili).

Změna místa není moc jednoduchá, proto přemýšlíme o zlepšení maskování. Případně bychom upustili od veliké krabice. Sem ale píši z jiného důvodu. Chtěl bych radu, co je možné s tímto dělat. Jestli má cenu to nahlásit na úřad/policii, nebo je lepší nejprve zkusit dohledat člověka (dle odpadu?..) a pak ho udat na policii.

Prostě napište jakoukoliv radu, která vás napadne, případně pokud máte podobné zkušenosti.

Děkujeme,
Tommzs a Xemon

EDIT: keška je [cache]GC330WE[/cache]

EDIT2: Abych se špatně nevyjádřil. Je mi jasné, že krádež kešky nikoho zajímat nebude. Jde o to rozhazování odpadu. Aby za to dostal pokutu.

Tenhle víkend jsem se tam s dětma chystal…ach jo

Doporučuji začít tím, dohledat podle odpadků kdo to je a na plno ho tu na webu lynčovat, čte to tu spousty lidí a pokud tam opravdu najdeš něco co ho identifikuje, odnést na městský úřad s tím podkladem a myslím že minimálně správní řízení ho nemine.

Tommzs: rozhazovani odpadu je maximalne prestupek. Myslis si, ze PCR se tim bude zabyvat i ve smyslu, kdy nemas ani toho pachatele?

To nevím, protože jsem nikdy nic podobného nedělal. Ty ano?

Proto se zde ptám. Na rady a zkušenosti. :wink:

Já kdysi řešil podobnou situaci, viděl jsem auto s vozíkem plným odpadu, jak to vysypal u potoka. Zapsal jsem si SPZku, hromadu odpadu vyfotil (jak to vysypával jsem vyfotit nestihl) a celé to dal na obecní úřad. Oni už to pak řešili dál, našli ho, musel to uklidit a dostal nějakou pokutu, ale detaily nevím.

Tommzs: ne, odpadky jsem opravdu neresil, ale jsem si jist, ze v dobrem pripade se s tebou v dobrem rozlouci a v horsim pripade si rovnou zaklepou na celo. Proste zapomen na to, co se stalo, bud to tam uklid nebo cache premisti jinam.

Nejaky dohledavani pachatelu je nesmysl, protoze kdokoliv muze rict, ze to hodil do popelnice a nekdo se mu chtel asi pomstit, tak to schvalne vytahl a nekde roztahal po lese, tzn. neprokazatelne, pokud ho u toho primo nechytis (a i tak to muze byt tvrzeni proti tvrzeni).

Díky všem za nápady.

Místo uklidíme tak i tak, ale přemístění je bohužel problém. Pravděpodobně bychom kvůli tomu nemohli použít tak velkou krabici.

A možná, i kdyby z toho nic moc neměl, třeba by se pak už bál v tom pokračovat. I kdyby nedostal pokutu, tak to snad stojí za to nemyslíte?

Tommzs: a jak vis, ze je to opravdu on a ne clovek, ktereho jsem popsal vyse?

Myslis jako ze se nekdo chce nekomu pomstit? Vim to tak, ze ty odpadky tam byli pri prvnim ohledavani mista. Kdyz jsme prisli zalozit kesku, na miste přibyli pytle odpadků… to jsme všechno odnosili. A zničehonic po měsíci se tam odpadky objeví znovu a zmizí krabice. To by byl hodně nezlomnej mstitel.

Tommzs: pokud u toho nekoho nechytnes (a idealne nenatocis na kameru nebo alespon nevyfotis), tak niceho nedosahnes.

A jenom takova technicka, nechapu, proc tam nekdo jezdi takhle vyhazovat odpadky, kdyz je muze hodit do nejblizsi popelnice/kontejneru.

BTW a taky nechapu proc porad citujes prispevek, ktery predchazi tebou reagovany.

Tak uvidíme. Určitě chceme NĚCO zkusit. Promiň, myslel jsem, že když se odpovídá, tak se cituje.

Taky doporučuju identifikovat pachatele podle odpadků. Jednou policie našla na smetišti vizitku mého táty, kterou tam někdo vyhodil, a on dostal pokutu… Takže průchozí to asi je.

jsou dvě možnosti:

1. duševní choroba
  2. ušetřit za svoz komunálního odpadu

Tommzs: cituje se pouze pokud reagujes na prispevek, ktery je uz hodne daleko. Jasne, zkus neco udelat, ale nedaval bych tomu moc nadeji.

Smrk: tak to se nezlob, ale tomu neverim. Vizitka nic nedokazuje, ale pokud to tam tvuj otec vyhodil a jeste se k tomu priznal, tak je hlupak a tu pokutu si zaslouzil.

fremen.cz: svoz komunalniho odpadu? Vzdyt je jednodussi to nekde na sidlisti nacpat do popelnic.

S4T4N: Podívej se, kde Všestary leží. Mají jeden velký problém a to, že nemají žádný kontejner na směsný odpad (ale na tříděný mají). Nejbližší kontejnery jsou ve Strančicích. Rozhodně to nemůže být pro pachatele o tolik dál… čin je to vskutku nepochopitelný, proto doufám, že se dočkáme nějakého výsledku.

Možná podle toho bordelu identifikovat o koho jde, předpokládám ,že je to někdo místní (majitel nějaké nemovitosti) případně nějaký chatař (je jich tu dost), bordel posbírat a šup s ním tam odkud přijel…hezky za vrata,nebo přede dveře :slight_smile:

S4T4N: neznáš problémy na vesnici. U Dyjákovic (4km od rakouských hranic) jsou podél hranic "nasázený" ŘOPíky (v některých mám kešky). Vonehdá jsem v jednom bunkru kterej je 5km od vesnice, z toho asi 2km po polňačce a potom ještě asi 20m drsným terénem našel čerstvě vyhozenou ledničku…pravda, svoz takovýho odpadu je u nás jednou za rok ale i tak chování některých lidí prostě normální mozek "nebere"…to musela být docela makačka to tam dotáhnout…:smiley:

kryspins family:i to muze byt forma, treba to dotycnemu dojde. Nebo taky ne…

ssva: faktem je, ze odpady na vesnicich nejsou moje specializace a kolikrat v prirode kroutim hlavou s tim, ze nedovedu pochopit, proc zrovna na tohle misto nekdo neco vezl - naposledy vzpominam na serii Marta, kdy v lese byly veci typu nejenom lednice, ale i treba palubka z auta nebo predni naraznik.

Určitě bych něco zkusila:: poptat se po vesnici nebo okolí! A potom ho nahlásit.
Nám sousedi na vesnici takhle něco ukradli a to víš, že jsme za chvíli věděli, kdo to byl:) vesničani všechno sledujou!

Jsem z Hradce, takže se rozhodně na tuhle keš ve Všestarech moc těšim a nechci, aby upadla kvůli nějakýmu bordelmasterovi:((