Ahoj,
tak je to tady. Celá leta přmýšlím, kdy se to stane a někdo jen tak ze sportu bude krást cache. Zatím jde o Břevnov. Sabtage, tak se jmenuje má na kontě asi tři, respektive čtyři, protože Plochodrážní ukradl 2X. Je dokonce tak drzí, že vám pošle fotku ukradené cache.
Tak jsem mu neslušně napsal a snad to pomůže.
"To, že jsi mi cache ukradl, mě ani nesere, protože vím kdo jsi. Můj syn s kamarády tě viděli a poznali tě. Tak se ty hovado můžeš těšit. Tak naviděnou.
Pokud se kešky vrátí, tak si můžeš zachránit fasádu. Do pátku, jasný? Ne jenom moje, ale i ostatní.
Osobně ti to radím."
Proto varuji všechny, co mají po Břevnově, Petřinách cache, aby se podle toho zachovali.
Zatím ukradli GC17VQM, GCQF0H, GC1EW2Q
Bohužel, není první ani poslední. Před nějakou dobou se tu řešil Hradec Králové, kde jistá skupinka dělala to samé, dnes už se o nich nepíše, takže už je to přestalo asi bavit. Na tohle je podle mě jediný recept. Ignosrovat, nepsat jim (akorát je to podporuje, že to někoho nas…) a oni toho nechaj. Bohužel s tím asi víc neuděláme a čas od času se někdo takový najde.
Nadávky a vyhrožování rozhodně nic neřeší a pokud ho skutečně znáš a ublížíš mu, tak z toho ještě můžeš mít problém.
Vyprdnout se na to a počkat až ho to přestane bavit. Pro taková individua je nejhorší když se nedočkají žádné negativní reakce. Oni na to totiž čekají a právě tím se baví. Bez toho to není ten správný adrenalín a pak si třeba najdou jiný sport.
je to hlavně o znuděné mládeži co nedokáží na nic upnout a dělat něco naplno tak hledají příležitosti kde se vybít a kde koho nasrat.První kdo by se měl trestat jsou ale rodiče protože vědšinou nevědí co jejich děti dělají a nemají na ně čas.
jinak v Trutnove jsme meli taky trosku aferku, ale kese teda nekradli.. nakonec se ukazalo, ze jsou to proste jen deti. ale ocenujeme u nich snahu o zlepseni, a snahu se ucit..
Pánové možná by stálo se podívat do zákonů, zda dotyčný, který takto krade uložené kešky se nedopouští nějakého trestného činu. Je možné, že ne ale taky že ano…v současné době si myslím, že když může být odsouzenej i za krádež virtuálních věcí na PC, tak i na toto by se mohlo něco vztahovat. Kdyby se na to podíval nějaký dobrý právník a dotyčnému by se jasně dalo prokázat, že to byl úmysl, myslím, že ostatní by to přestalo bavit. Berte to jako můj názor, ale dnešní mládež nemyslím tím nikho osobně je tak oprsklá, že si myslí, že jim vše projde bez sebemenšího potrestání.
Tak abych to uvedl na pravou míru: trestného činu krádeže dle § 247 se dopustí ten, kdo odcizí věc v hodnotě větší než 5.000,- Kč. Pokud hodnota bude nižší - v případě odcizené cache to tak asi bude - se jedná o přestupek dle § 50 odst 1 písm. a) z.č. 200/1990 Sb.
Ono ho (je) to časem přejde,ale věřím,že do té doby ho u některé keše přistihne partička kačerů.To vám člověk někdy tak ošklivě uklouzne a upadne,že je samá modřina.B)
Ty deti si mysli ze jsou anonymni. Urcite kdyz pozadame groundspeak tak nam radi poslou IP adresy a logy. Pak by se u nasich provideru dalo dohledat kdo to je. Ze zakona stejne jsou povinni to evidovat,
Taky sme měly u nás takovou partičku ničitelu, pomohlo jedině na 2 měsíce deaktivovat a ono je to mezitím přešo nebo si našli jinou zábavu ted je už klid.
Mozno by pomohlo, keby mu groundspeak disabloval ucet aspon by mal viac práce pri zistovani kesiek s vacsnym registrovanim… a ked ma teraz radost zo svojho profilu, mozno by ho to prestalo bavit.
No pokud mu dá Pitris nebo kdokoli jiný přesdržku, tak problém mít nebude, protože v době kdy ten dotyčný bude "padat ze schodů", "klouzat po namrzlém chodníku" bude Pitris na schůzce úplně jinde a myslím, že ho na té schůzce uvidím a určitě nás bude víc;)