zmena final lokation

lidicky jak mam zmenit koordinaty finalky kdyz je to o vicve jak 5 metru uz jsme napsal mail reviewerovi ale zatim nenapsal

Zkus postupne zmenit souradnice po nekolika mensich krocich. Mozna bude fungovat.
Kazdopadne pokud uz to presouvas na vetsi vzdalenost, je vzdy akce reviewera vhodnejsi. Je schopen dohledat pripadne problemy / kolize, o kterych ty nemusis mit ani tuseni.

Blbost. Finální souřadnice mysterky lze změnit bez problému a není to limitované žádnými pěti metry. Něco jiného by bylo, kdybys chtěl přesunout z nějakého důvodu souřadnice úvodní. Tam to nějak omezeno je, ale o mnoho více než pěti metry :wink:

tiskar: mas to otoceny… uvodni muzes mit klidne i na finalce jiny kese, tam to totiz nicemu nevadi, pokud neni ta uvodni stage fyzicka…ale finalovky mit v kolizi fakt nesmis :slight_smile:

Ale no tak Tiskaři… Samozřejmě, že final u Mystery má dopad na kolize a každá změna zadaného wpt s dopadem na kolize je avizována schvalovačům…

Doporučím ti napsat SZ na schvalovače, co ti schvaloval tu tvoji keš, případně na jeho nástupce dle rozdělení do regionů zda ti nové umístění nekoliduje s nějakou jinou keší. Pokud by dlouho neodpovídal, udělej změnu final souřadnic na waypointu Final a čekej, zda se ti někdo ozve. Pokud ne, kolize tam není a je to OK:

I úvodní souřadnice mohou být v kolizi, i když to proti pravidlům není. Na mě chtěl BR posunout úvodní souřadnice, protože by se ikony na mapě schovaly za sebe. V každém případě tohle je na dotaz reviewerovi. U tradičky můžeš posunout souřadnice (logem) max. o 161 metrů, dál tě to nepustí, zase jedině přes rew.
A pokud změníš finálku u mysterky, neměň jen vzoreček, ale i skrytý Final waypoint. Sice ho nikdo neuvidí, ale reviewerovi to podle tohoto waypointu hlásí kolize, ten při schvalování neluští všechny mysterky v okolí.
Pokud ti ale jde jen o pár metrů, tak asi nic nehrozí. Ale i teď jsem viděl přesun finálky multiny schválený schvalovačem s komentářem "Díky že si necháváte schválit kolize i u již publikovaných".
EDIT: teď vidím, že o příspěvek nade mnou napsal prakticky totéž.

Však neříkám, že nemá. Otázka však zněla "jak změnit koordináty mysterky?"; nikoliv "platí na to kolize?".

Nemám to otočený. Zatímco finální waypoint lze přepsat bez ohledu na to, co v něm bylo předtím; chcete-li změnit úvodní souřadnice mysterky, pak vás to omezí na oněch již zmiňovaných 161 metrů. Ač se budete divit, taky jsem jednou jednu mysterku vlastnil - a přesouval u ni jak finálku, tak úvodní souřadnice.
Mimochodem, úvodní ikona by měla být nejméně 40 metrů od úvodní ikony jiné cache - nebo alespoň u dlr ano.

Hypoteticky můžeš posunout výchozí souřadnice logem o víc než 161 metrů. Stačí, abys log o posunu napsal několikrát za sebou. Největší legrace na tom je, že pokud to zadáš špatně a chceš ten přesunovací log upravit, nejde to a pokud ho smázneš, stejně souřadnice zůstanou na tom novém zastavení. Pokud nemá mysterka nebo multina na vých. souřadnicích fyzickou stage, může tam klidně být tradička, nebo ze stejného místa může vycházet víc kešek.

Počkej, to jsi vzal kde?

Take sem se s tim setkal - a je to jak nekdo pise z duvodu prekryvu ikon na mape-- proste aby se neschovavaly ty ikony za sebe. Ale myslim, ze to neni dogma spis doporuceni ci zadost revieweru. Na druhou stranu uz sem se setkal i s tim, ze meli dve kese (tradicka a mysterka a mystery a multi) identicke vychozi souradnice. Takze je to na schvalovatelich.

Na druhou stranu nove Gc mapy uz umi, po najeti mysi, ukazat nazvy kesi co ssou schovany za sebou

Překrývání jsem viděl také, hlavně na zajímavých místech, jako je třeba vrchol Kleti. A pokud je na Kleti ještě nějaký event, překrývá se zcela jistě. Já dal výchozí souřadnice multiny na most, kde stávala kaplička, které se to týkalo. Na tom samém konci mostu byla tradička, jen v opačném směru jízdy. Použil jsem něco jako hodně primitivní šifru (ASCII) a už jsem z toho musel udělat mysterku (šifra a překrývání ikon). Tak jsem z původních výchozích udělal waypoint QtA a bylo to.
Asi ta kolize výchozích není pravidlo, ale doporučení schvalovačů, ale nevidím důvod proč se tím neřídit.