Změna stránek GC.com

Tak pro ty, kteří píší svoje stahovací roboty. Změna DOM modelu stránek gc. com:
v seznamu kesi v <TABLE id="dlResults"> se zacali vyskytovat řádky <TR>, ktere maji 21 prvků a zároveň nesou informaci o keši (dříve takové řádky měli prvků od 22 do 25 podle případných vložených TB či GC). Dále je v některých řádcích odkaz na neexistující ikonu GC. POST pro přechod na další stránku se naštestí nezměnil, pokuď čtete informaci z "horní" tabulky v <DIV id="ResultsPanel"> V "dolní" tabulce jsou někdy chyby.

Taky mi přestal fungovat robot (jednoduchej regex parser, žádnej DOM). Patlal jsem se s tím asi 2 hodiny, pořád to nefungovalo, nastavoval jsem ze zoufalosti i ASP.NET session cookies, posílal referery a user agenty apod, a přitom to bylo docela jednoduchý. Co se změnilo:

1. Kosmetické změny v HTML (místo < br> je < br />, u VIEWSTATE prohozené atributy name a id) které zmátly parser.

2. Přejmenován EVENTTARGET "pager:_ctl" na "pgrTop$_ctl a pgrBottom.

3. Přidán hidden field EVENTVALIDATION (já blbec ho v html přehlédl)

EVENTVALIDATION je už docela dlouho. No a EVENTTARGET čtu ze stránky, akže to mě minulo :slight_smile: Nejvíc mě rozhodilo robota právě změna počtu childs u TR

Změnil se i celkový design stránek.

Já změnu designu nevidím.. Akorát je to celý cca 2x chcíplejší.

Já jsem si taky ničeho nevšiml, dle informací GS má být GEOCACHING II vypuštěn na začátku roku 2008.
Může tu někdo laickým stylem přesně popsat změny???

Nevím co tam s tím dělají, ale je to strašně pomalý. Doufám že je to pouze dočasná záležitost.

Zaujalo mě, že se teď znovunačítá celá stránka při klepnutí na hint. Dřív se to spočítalo přímo v ní bez reloadu.

Přesně tento problém jsem v GS fóru zmínil a jeden z Groundspeak Lackey (OpinioNate) slíbil, že na to kuknou a snad tedy i opraví. Ta JavaScriptová funkce má teď v sobě holt nějakou chybu, že dělá i reload.

No je to dost pomalejší a někdyto i spadne. Což se mi v poslední době už nestávalo.
Mě nejvíc nekrkla změna GC GoogleMapy. Už tam není vpravo seznam keší. Nevidím pak jejich jména jako celku. Musím najet kurzorem přímo na keš. A co mne nejvíce bolí je to, že jsem přímo ze seznamu mohl přidávat keše do bookmarku. Teď je jediná možnost je tam přidávat po jedné - což je naprd!

Díval jsem se na to a zřejmě to bude tím, že tam vůbec ta JS funkce není B)

[color=blue]Souhlas a navíc to omezení na 15 mil, což je de facto omezení ještě větší, protože zrovna tohle měřítko v mapě není :@. Navíc je mapa zkrouhlá na malý proužek, který se už nedá zvětšit (alespoň jsem to "+" nikde nenašel). Je to pěknej paskvil! Už aby jela cachemapa tady na GC.cz. Neví někdo, kdy to bude?[/color]

Mapa na gc.cz už jede a diskuze k této mapě je zde.

Já ale jsem myslel gc.com googlemap.

[color=blue]Joooo? A kdy naposledy byla aktualizovaná? Tak před třemi měsíci, vždyť tam není ani tvá poslední Výzva 2000!!! Ty podle ní lovíš?[/color]

Toto vlákno je o : Změna stránek GC.com, věnujme se tedy tomuto "problému".

Taky koukam, že logovací formulář si už nepamatuje datum. Dřív se při logování cachí z jednoho dne muselo měnit jenom u první. Škoda, docela se mi tahle vlastnost líbila.

To na GC.COM opravdu nekoukaj na připomínky uživatelů ??? (tím nemyslím zrovna nás Čechy), nejsme jediní, kterým se to nějak nepozdává :-(, doufal jsem, že když se ta novinka mihla na stránkách cca před dvěma měsíci, že to byl jen žert, že se to ještě doladí…

a) v mapě už není vidět co je vlastně zobrazeno (v prevém menu)
b) limitace při zvětšení oblasti
c) minimapa pro pohyb TB a GC nefunguje
d) datum u zadání logů se vybírá mnohem hůře a nepamatuje si..

na spoustu jiných vylepšení zajité ještě dojdeme.

Připadá mi, že se teď GC hrozně dlouho všechno natahuje. Popisy pokladů, nebo třeba když se na zdejší mapě klikne na kešku, trvá mi přes 10 vteřin, než se objeví vůbec základní okno s popisem…:frowning:

Zdar dotaz u PM, opravdu tam není ta ikonka na zobrazení vytvořené query v google maps nebo jen mě se nezobrazuju? :-(((