Potřebovala bych poradit, jak změnit výchozí souřadnice u multiny. Již to řeším cca 3 týdny s reviewerem a pořád se nemůžu popátrat návodu, jak na to. Nejprve mi reviewer po cca 14 dnech napsal, že mohu keš znovu aktivovat, ale souřadnice mi neumožnil posunout. 2x jsem jej požádala o radu, jak to udělat a stále bez odpovědi. Přes change coordinates jsem souřadnice změnila, ale chtělo to po mně napsat log, což jsem několikrát udělala a stále nic. Souřadnice ne a ne posunout.
Keš je již několik týdnů disable a ráda bych ji co nejdříve aktivovala.
Mám se rovnou obrátit na groundspeak nebo existuje nějaké jiné řešení?
záleží o kolik to posouváš. Pokud o víc než 161 metrů tak musíš požádat Rewievra(mimochodem který to je?) Jinak se to dělá tak že to posuneš sama třeba 10x po sobě o max. 161 metrů a máš to. Tento "návod" mám od kačera Saturnin(takže mě nekamenujte)
A měla jsi u toho logu "change coordinates" zaškrtnutý a vypsaný waypoint se souřadnicemi? Jen se ptám, pro kontrolu, zrovna tohle mi totiž nepřijde jako nejpřehlednější…
Pokud na těch výchozích souřadnicích nemáš nějakou startovací krabku a posun je do 161m, tak dát log typu "upgrade coordinate", zaškrtneš "Přidat k logu souřadnice" (pokud to máš česky), zapíšeš souřadnice a je to.
Třeba jako tento log Geocaching
… to vše ovšem bude fungovat jen za předpokladu, že se na nových souřadnicích nedostaneš do kolize s nějakou jinou keší nebo třeba i s nějakou stage - v takovém případě ta změna neproběhne, což by klidně mohl být i tvůj případ.
Jasno by bylo jedině pokud by debata byla o konkrétní piksle
kterou by někdo se znalostí místa posoudil pokud ti to tedy z nějakého (pro nás záhadného) důvodu nechce udělat místně příslušný RW.
[cache]GC2F79R[/cache] Je to tahle pixla a Skupec ![]()
Zde jde o výchozí bod multiny bez fyzické schránky, tzn. k žádné kolizi nemůže dojít (pokud se nebude ikonka krýt s jinou tak je to úplně jedno). Pokud dobře chápu autorku dotazu, tak chce posunout výchozí souřadnice na souřadnice první stage. To můžeš udělat sama dle výše uvedených postupů. Jelikož je ta vzdálenost větší než 161m, budeš to muset udělat nadvakrát (proto ti to asi nešlo).
Ještě ale změn typy těch waypointu na "Question to Answer". Referční body se používají na něco jiného. A nastuduj si návod jak založit keš a odlov si nějaké multiny.
A teď mě docvaklo: ta druhá stage se má počítat nebo mají být její souřadnice vidět? Pokud počítat, tak by ta druhá stage měla být neveřejná. Podívej se do návodu http://wiki.geocaching.cz/wiki/Založení_cache jak založit keš, máš v těch waypointech trochu gulaš.
Ano měla jsem change coordinates a vypsaný waypoint se souřadnicemi. Potom to po mě chtělo napsat log a odeslat reviewerovi, což jsem 2x udělala. A nic se nestalo.
… a odeslat na RW ? To jako proč ? Posunuješ to najednou dál jak těch 161m ? To ti samo musí RW odklepnout, ale jestli jde jen o posun souřadnic ikonky která s ničím kolidovat nebude tak proč s tím otravovat RW a čekat na schválení přesunu když to můžeš udělat třeba na 2 přesuny pod 161m (ten první log o přesunu nebo klidně i oba pak smázneš) a je to. Použito mnohokrát a není v tom žádná věda - ledaže ti ještě někde něco jiného nesedí.
Jedná se o posunutí výchozích souřadnic o více než 161m. Po zadání přes update coordinates mi to hodí coordinates error. Asi dělám něco blbě a nevím co. Výchozí souřadnice s ničím nekolidují, je to malá vesnička a široko daleko tam žádná keš multina nebo mystery není. Jen jedna moje mystery.
Ježíši!!!
Vždyť ti tady meldujeme už počtvrté. Jestli je to o víc než 161m tak to posuň opakovaně!!! Žádné kolize se v tvém případě neuvažují!
:@:@:@
![]()
Fakt to nejde. Už jsem to rozdělila na dva úseky menší než 161m (celkově posouvám o 187m). Kdyby mi to fungovalo, tak vás s tím neotravuju.
Pokaždé i když posunuju o méně než 161m se objeví:
Přidat k logu souřadnice [* Coordinate Errors]
•Je nutné vyplnit text tvého logu.
•Nové souřadnice keše jsou příliš vzdálené od těch původních. Zkontroluj prosím, zda byly zadány správně. Pro provedení změn kontaktuj reviewera Skupec Reviewer, který tvou keš publikoval, nebo Groundspeak. Do žádosti uveď GC kód keše, původní a nové souřadnice a důvod jejich změny.
Takže s tím nehnu a reviewer nekomunikuje. Jsme zřejmě v pytli. Nezbývá mi, než čekat, jestli se mi někdy reviewer ozve a souřadnice laskavě posune.
Všem díky za rady.
Rada:
- do textu dej jakýkoli blábol, stejně ho potom smažeš. Třeba "Pokus"
- zkus změnit polohu jen o kousíček v řádu tisícin minut, to je posun v rozsahu jednotek metru
Nalomila jsi mě tak, že jsem zkusil i u své multiny posun o jednu tisícinu (jestli třeba zemněmluv tam při poslední aktualizaci webu neudělal nějakou botu) a normálně to funguje. Jen je třeba po odeslání to ještě potvrdit. Geocaching
hyves: sice bych neměl ale pošli mi souřadnice na které to chceš změnit mailem a rovněž dočasné přístupové heslo k tvému účtu(neboj nebudu ti logovat keše na kterých jsi nebyl :))
[email protected]
Díky. Celý úsek jsem rozdělila do 5 úseků a pomaličku se to posouvalo. Hurá.
Za málo:)
Jen si ještě před oživením keše oprav ty waypointy, viz můj druhý příspěvek.
Jj, mám. A díky moc. Je lepší takto krásně polopaticky poradit než se zbytečně rozčilovat.![]()
Když jste tady takoví "chytrolíni"
, tak kdo mi poradí jestli, když u multiny měním souřadnice finálky, tak musím tuto změnu nahlásit reviewerovi a jesti ano, tak jak na to?
A co použít selský rozum.. Nemusíš. Změň si u multiny souřadnice u definovaného final waypoint a když tam bude kolize, schvalovač se ti ozve hodně rychle ![]()
Tady nejde o selský rozum. Tu multinu jsem dělal před rokem a od té doby jsem úplně zapomněl jak se to všechno vytváří.
A je jedna hodina v noci, už tady hodinu zívám, mám tu příšerný horko, že musím mít zapnutý větrák, takže mě tahle věc ani nenapadla. Díky za radu.