Zmensovani fotografii

Pri pripojovani fotografii k zapisum o nalezeni cache nas zdrzovaly prutahy s jejich zmensovanim. Pozadali jsme syna o program na jejich upravu. Tak vznikl jednoduchy nastroj, ktery nyni pouzivame. http://www.rw-designer.com/picture-resize-cz Je samozrejme zadarmo.

Ahoj, udelali jste mi radost, prave jsem se chystal, ze to budu delat. Tohle je opravdu bleskove. Diky Standa

jen uplne na okraj, oc / v cem je tahle vecicka lepsi nez pouzivat veci typu ACDSee atd. (ktere asi hodne lidi beztak pouziva ke vsemu moznymu, takze rovnou i k resize…)
timhle nechci rozjizdet zadnou polemiku, jen zcela bezelstne zjistit, jestli o neco neprichazim, kdyz se zatim nehrnu ten link vyzkouset… diky :slight_smile:

Vypada to dost rychle a jednoduse. (Ja jsem neodolal a stahnul :-))) Staci soubor pretahnout na ikonku a udela se z nej kopie, ktera je spravne velka. Velikost, na kterou to prevadi, se nastavuje dost nezvykle prejmenovanim spousteciho souboru, coz je pak ve finale taky o hodne jednodussi.
Takze diky za odkaz, asi to obcas vyuziju.
Michal

Chvályhodný počin, díky za nabídku

Já nicméně zůstanu dál u svého oblíbeného PSP, protože téměř vždy dělám navíc z fotek výřezy a podle podrobností a kvality fotky se rozhoduji, jaký rozměr a kompresi použiji. U jedné fotky je to práce asi na minutu, což mne zase tak nezdrží. Na GC je možné umístit i velké fotky v dobré kvalitě, důležité je hlavně dodržet max. povolenou velikost, s těmi rozměry to není tak horké.

Dal jsem si zastupce programu dolu na listu a z libovolne slozky na nej pretahnu soubor (a hlavne - i treba celou slozku). Ve zdrojove slozce vzniknou hodne male (tim myslim kb, ne mm - ty si muzes nastavit) zmensene kopie. Velmi uzitecne, V Acdsee jsem zkusil totez (davkove zmensit vice souboru) - po chvili prace hlaska o chybnem cteni a pad programu. Ja jsem se chytil :-). Dalsi parametry jeste prozkoumam. Diky za photoresizera, :-).

Taky to zkusim. Jinak ja pouzivam davkovou konverzi v Irfanview. Taky hodne jednoduche a da se tam nastavit i spousta dalsich parametru jako kontrast, jas atd…

Podivam se na to, to je zasluzna cinnost. Ja pouzivam na upravu obrazku Picasu2, ta umi taky velmi elegantne rovnat pootocene obrazky a najde na pocitaci jakykoliv obrazek (nekdy se nestacim divit co tam mam).

jsem nadšen, úplně perfektní, uživatelska max. přítulné, prostě paráda, Dík