Tak se koukam na geocaching.com a co to nevidím. Nový vzhled a funkčnost mapy.
Nejdřív se raduju.. ale záhy jsem znechucenej. Ikonky jsou titěrný a málo vidět a když odzoomuju nad 15 mil, tak se nic nezobrazí…
Předtim to teda bylo použitelnější… :@
Už aby byla mapa tady. Teď bude o to víc očekávanější.
Mě se změna zamlouvá. Konečně pořádné okno na velké obrazovky. Připadá mi to celkově přehlednější. Navíc hodně kačerů ocení filtraci jednotlivých druhů kešek, zejména těch již nalezených. Osobně chválím.
Ale je pravda že 15 mil je trošku málo, ale třeba se to změní B)
Ale, to jsou změny - u Premium Member zmizla v Pocket Query ikona "Preview in Google Maps", ale zase naopak v normální mapě přibyly zaškrtávátka: Hide My Finds a Hide My Caches, takže se dá pěkně použít…
Choze
EDIT: Akorát jim to nějak blbne - po každém zoomu nebo pohybu mapy se tyto políčka musí znovu odškrtnout a zaškrtnout. Asi jsme opět svědky online ladění…
Jinak se mi ta změna zamlouvá, je to tak nějak "lehčí".
No musim říct, že moje první reakce byla krapet přehnaná.. teď jak si s tim trochu hraju, tak uznávam, že je to lepší… jedinej neduh je opravdu ten limit 15mil…
teď jsem přišel na jednu věc, kterou asi nemaj ošetřenou. ten limit 15 mil neni na úrověň zoomu, ale na šířku mapy. takže stačí zmenšit okno tak aby se tam nezobrazovalo víc jak 15 mil do šířky a kešky to začne zobrazovat i ve většim měřítku.
no me ta mapa opere pri kazdem pohybu skace nahoru dolu tkaze docela pekne ale ne uplne pouzitlne, predchozi verze se mi zamlouvala o neco vice, zvlaste mi chybi vypis zobrazenych kesek, ikdyz ten filtr typu kesek se hodi
rekl bych, ze je to vic prehlednejsi, nez zmet "bublin" a konecne pribyvaji zaskrtavatka a uz neni omezen pocet zobrazenych kesi na 20. ale zase na druhou stranu, nekdy ikony typu kesi splyvaji s pozadim, 15mil je setsakra malo a mne se hodne libil po strane ten seznam kesi, co jsou videt na mape. ten mi trochu chybi. no ale v souctu si myslim, ze je to lepsi nez predtim.
no nevim, kdyz dam do "Zoom to Address" mesto a ulici, tak me to v novem provedeni nenajde vubec nic, mapa se nezmeni, jako by to nic nedelalo. stejne tak pokud uz neco najdu podle souradnic a nasledne pohybuji mapou, rada dalsich skrysi na nove zobrazene casti mapy se vubec nezobrazi. dela to jen me nebo ma i nekdo jiny stejny problem?
Mně se to celkem líbí, jen škoda těch patnácti mil. Taky jsem zvědavý, jak dlouho vydrží schovávání vlastních a nalezených přístupné i pro basic membery. Pokud ale zůstane jiná ikonka, stejně bych ta zaškrtávátka asi nepoužíval. No a hlavní plus pro mě je, že se mi ta mapa konečně zobrazuje. Předtím jsem měl z nějakých zvláštních a přes veškerou snahu neodstranitelných důvodů místo mapy pouze šedivou plochu. Chyba byla samozřejmě na mém přijímači, ale fakt netušim kde.
No ta nova mapa je silena, neviditelne ikonky a omezeni vyrezu znamena temer nepouzitelnost v mene zakesovanych oblastech :@ Dobra je jen moznost logovani primo z mapy.
Kdyby misto takovych blbosti radsi umoznili PM zvetsit oblast zobrazovanych kesi a pridavat si kese do bookmarku z mapy. Myslite, ze nekdo z vedeni GS jeste kesuje? Me se zda, ze ne, nebo ze na to maji vlastni utility ktere jim kese sosaji primo z databaze A sliby, ze nove featury budou pristupne nejdrive PM jsou koukam taky jen reklamstina
Mně osobně dost vadí, že když si zaškrtnete skrytí vlastních/nalezených a poté s mapou pohnete, zaškrtnutí tlačítek zůstane, ale na mapě se opět nalezené/vlastní objeví. Nezbývá pak, než tlačítka znovu odškrtnout a znovu zaškrtnout
no tak ja nevim, kdyz neco udelaj jen pro PM, tak jsou zly vydridusi, co jdou pouza za ziskem. a kdyz to udelaji pro vsechny, tak jsou taky zly, protoze by to melo byt jen pro PM :D. to je trochu schizofrenni, ne :p. ale tak muzes treba doufat, ze az to vyladi, tak to daji jen PM. ja budu doufat, ze to zustane vsem.
Nemám pocit, že by to byl špatný krok. Pokud nějaká oblast byla překešovaná, tak ty bubliny zakrývaly hodně prostoru a muselo se max zoomovat, aby se vůbec odkryla cílová plocha. Kromě jiného jsem měl ten pocit, že u některých typů keší se jim zobrazoval jen stín a ne bublina (Earth).
Pokud člověk procházel nějakou oblast a chtěl si ji jen prohlížet rychle bez kešek, tak to někdy šíleně dlouho trvalo, než se kešky načetly a stejně pak na mapě přešel dál. Takhle se docela dobře na mapě pohybujete posouváním mapy a když vás nějaký oblast zajímá, tak si zazoomujete a kešky se zobrazí… no problem.
Fajn jsou konečně zaškrtávátka, filtrování podle typu kešek se mi líbí a taky možnost skrýt již nalezené a moje kešky. Dřív jsem to řešil samotnot PQ, teď ji mohu v klidu zrušit.
Bylo by ale fajn, kdyby si pamatoval nastavení přepínačů při posouvání mapy, možná to bude jen bug
To sobikovi: To mas sice pravdu, ale pokud nejsem PM a chci si odlovit cache podel cesty nekam, tak krokovat to po 5 km je docela opruz. V mem pripade je to cesta az na jih Chorvatska, kde jsou kese od sebe vzdaleny treba 50 km a vice. Je mi jasne, ze reseni je v podobe PM a nasledneho PQ, ale…
Mě se ta nová mapa nelíbí a nevím, proč neudělali změnu pouze té mapy "Geocaching.com Maps", a ve které právě tyto symboly již byly použity a která se alespoň mě vůbec neosvědčila.. Teď pro změnu vůbec nejede, vždycky to tam vyplyvne nějakou chybovou hlášku…
Takhle skvěle tedy vylepšili i "Geocaching.com Google Map",
problém se zvětšením oblasi,
ikony snad o to víc nesedí na místa, kde skutečně leží keše
ikonky jsou příliš malé
když se vybere větší plocha, keše se nezobrazí vůbec
a hlavně, Z PRAVÉ ČÁSTI ZMIZELO, CO JE VLASTNĚ ZOBRAZENO za keše (místo toho je tam pořád jen výběr keší který si můžu nastavit přeci i jinak), tak že ani pomocné očislování kešek, ani jejich název,
tož když jsem si mohl vybrat oblas vyříznul jsem si mapku i s popisem, vytisknul jsem a mohl jsem se vydat na lov… a hned jsem věděl, kde jse a CO lovím !!!
No nepotěšila mě tato změna, hlavně že pánové přidali odkaz na WAYMARKING, asi proto, aby to nebyl takový propadák… poté co nám tyto kešky zrušili tu.
Jinak jsem zazamenal ještě jiné drobné změny, například výběr data při logu… no to je děs. Hlavně že přibyl kalendář, ale když se chci posunout jen o den nazpět, tak nemůžu jak dřív, vybrat z roletky, ale musím napsat… a to ještě kliknout jen na začátek buňky, jinak nic…
Myslím, že při maximálním zoomu sedí zhruba stejně jako na minulé mapě (vzhledem k jejich velikosti). Navíc je to praktické pouze pro ty co hledají podle mapy bez GPS, což je menšina.
Pro někoho byly předchozí příliš velké (viz. Praha, Brno, kde byla keš na keši).
A seznam kešek zůstal také, i když pod odkazem a bez interaktivního propojení s mapou (pod tlačítkem "Show Cache Listing").
Berte hodnocení z globálního hlediska, mrkněte na centra amerických měst, v předchozí mapě se tam nedalo už takřka hledat (nebo jen s maximálním zoomem)
Řekl bych že se to clé stále ještě ladí … už tam vidím odkaz na seznam zobrazených kešek (takže ta pravá strana z verze co byla do včerejška tak docela nezmizela…)