No nekomu to prijde jako super, ale ja si rikam, k cemu je tolik zaznamu v PQ treba. Denne totiz jde stahnout 2500 zaznamu, tak nevim, co je na tom tak prevratneho. To ze budu moci stahnout 5000 zaznamu denne? On to nekdo za tyden nebo i mesic ci rok odlovi?? :D:D
k-lord: To je videt, jak casto jezdis na vylety… Ja kdyz nekam jedu, tak si udelam PQcko 500 kesi od predpokladaneho bodu vyskytu a proste co je cestou, tak beru. Nekdy ani tech jednech 500 nestaci, protoze to proste neobsahne celou oblast, kterou chci navstivit…
A kdyz takhle chces generovat caches along route, tak je tech 500 dost zalostne malo… Takze kdyz by to zvedli (klidne i na vic jak 1000), bylo by to supr
Prave naopak, na vylety ted po statech jezdim azaz a doposud mi stacilo stahnout maximalne tech 5 PQ. V listopadu jsem delal velky okruh Denver-Las Vegas-Udoli smrti-Flagstaff-Denver (coz je celkem 5 statu) a vlezl jsem se do 1000 kesi na celou cestu, ale ani zdaleka jsem vsechno samozrejme nevysbiral. Proste kdyz jedu nekam na vylet, tak staci PQ cilove oblasti a pak kolem cesty, ale tak maximalne par km od cesty. Samozrejme ze jsem si mohl natahat kesi mnohem vice, ale otazka je jedna. Urcite polezu tam pro tu kesku, i kdyz dale jsou dalsi?? Prece jenom nestravim cely vylet tim, ze budu vysbiravat vsechno 10 km od domovskych souradnic, ze? ;)
No tak pokud ti tech 2500 staci na 5 statu v USA prosim, ale tady v CR jsou asi trochu aktivnejsi kaceri a pomerne dost zakladaji, takze tech kesi podel cesty i kdyz si reknes, ze chces jen okoli 10 km je pomerne hafo Samo o sobe mluvi uz jen fakt, ze posilat si PQ Brna (do 50 km od HC) uz je ve 4 PQ. Plus kdyz bys nahodou se streefil do dne, kdy ti tahla "naloz" prijde a nedej boze chtel vygenerovat jeste nejake PQ kvuli vyletu. To ti toho moc nezbyva.
Je to dobrá zpráva!
Pokud chceš mít aktuální všechny keše v Geogetu tak stávající limit 500 keší a 5 PQ na den stačí přesně na týden. Teda přesně jich je teď 34. A nemusíš se starat o žádné další zadávání dnů, kdy se mají stáhnout.
Takže při zvýšení limitu na tisícovku a pokud ponechají max. 5 PQ za den, tak můžeš mít v Geogetu v týdenním intervalu aktuální keše i na Slovensku či jiném příhraničí :p.
No s tou aktivitou ti nevim nevim, bylo by to na dlouhou debatu, kdo je aktivnejsi, kesek v tech 5 statech je totiz mnohonasobne vice nez v CR a t i kolem tech cest. Zkus se kouknout na nejake mesto z USA.
Nevím, ale na trase Praha Brno je 336 relevantních keší + nějaká ta vyluštěná mysterka. Představa, že pojedu z Prahy do Brna a zpět a cestou chci ještě tohle vysbírat je zcela zcestná.
Jednoznacne souhlasim. Proste, kdyz se jede na vylet nebo sluzebku, obcas se neco po ceste sebere a pak i na miste neco najde, tak k tomu clovek nepotrebuje mit tolik kes v GPS. Paklize chce sbirat vsechno po ceste, tak ani do cile nedojede.
Mozna tak jeste pro kombajn nekde daleko od HC se tolik kesi muze hodit.
Ale at si kazdy plni GPS podle libosti. ;)
PS: Jaky je ted vlastne limit kesek v GPS (s listingy a jako WP), rekneme ten nejlepsi.
Většinu cest neplánuju do poslední podrobnosti - tedy do poslední keše. Z mnoha důvodů značná část je docela impulsivní - ono stačí aby člověk někde blbě odbočil a máže se dostat neplánovaně někam jinam. Také přesné vytyčení trasy je ne vždy reálné, některé silnice i dálnice se opravdu dost kroutí.
Takže jedu-li do Olomouce, mám samozřejmě základ - celé Brno a okolí a k tomu Prostějov a Olomouc s dostatečným okruhem.
Jedu-li do Itálie lyžovat, tak mám pro všechny případy separátně Vídeň, a pak trasu dálnice A1 nebo A2 s okolím a navazující silnice/dálnice.. Díky tomu, jak se to kroutí je okolí lepší větší než menší.
Je dost nepříjemné, když člověk vyrazí na Vysočinu na lyže, v prvním středisku to za moc nestojí tak se posune o kus dál - a kousek před Novým Městem končí PQ.
fascinuje mne, kolik lidi se tu snazi vsem vysvetlit, ze tak velka PQ nepotrebuje. Dosti pochybuji o tom, ze by se Groundspeaku chtelo si zvysovat zatez serveru necim, co vubec potreba neni. Zvlast kdyz nejsou schopni delat tolik jinych potrebnych veci…
Takze se smirte s tim, ze to uzitecna vec je, i kdyz zrovna ne pro vas, a uz neremcejte.