změny od máje

Teď tady čtu u rakušáků info, že GC.COM bude od května podporovat PQ až do záznamů. To zní dobře, ne ?

Promiň, ale co si pod "podporovat až do záznamů" mám představit? Nebo sem, prosím Tě, hoď odkaz.
Dík

Mluví se o tom, že bude PQ rozšířena z 500 na 1000 položek, což je docela fajn.

no co, nepřečetl jsem si to po sobě a neměl jsem stusknuté NUM - lock. sorry.

To se stane :D:D:D:D:D:D:D:D:D.
OT: Mě jeden zákazník před lety reklamoval klávesnici, že je rozbitá a nepíše číslice. Hádej, proč :D:D:D.

Asi mi něco uniklo, ale já tomu taky nerozumím. K čemu bude dobré, že budou "podporovat PQ až do záznamů"? A do jakých záznamů?

Sobíkovi už to pak doplnil, tak jsem necítil potřebu se dále prezentovat.

Jo tak. Nějak mi unikla souvislost mezi "od května podporovat PQ až do záznamů" a "bude PQ rozšířena z 500 na 1000 položek" :wink:

Tak pro …(doplňte sami … :D)…

[center]

[/center]
[center] :D:D[/center]

Jinak, je to super, jen kdyby mě v dubnu nekončilo PM zadarmo .. :smiley: no další důvod, proč už si to konečně zaplatit …

No nekomu to prijde jako super, ale ja si rikam, k cemu je tolik zaznamu v PQ treba. Denne totiz jde stahnout 2500 zaznamu, tak nevim, co je na tom tak prevratneho. To ze budu moci stahnout 5000 zaznamu denne? On to nekdo za tyden nebo i mesic ci rok odlovi?? :D:D

k-lord: To je videt, jak casto jezdis na vylety… Ja kdyz nekam jedu, tak si udelam PQcko 500 kesi od predpokladaneho bodu vyskytu a proste co je cestou, tak beru. Nekdy ani tech jednech 500 nestaci, protoze to proste neobsahne celou oblast, kterou chci navstivit…
A kdyz takhle chces generovat caches along route, tak je tech 500 dost zalostne malo… Takze kdyz by to zvedli (klidne i na vic jak 1000), bylo by to supr :slight_smile:

Prave naopak, na vylety ted po statech jezdim azaz a doposud mi stacilo stahnout maximalne tech 5 PQ. V listopadu jsem delal velky okruh Denver-Las Vegas-Udoli smrti-Flagstaff-Denver (coz je celkem 5 statu) a vlezl jsem se do 1000 kesi na celou cestu, ale ani zdaleka jsem vsechno samozrejme nevysbiral. Proste kdyz jedu nekam na vylet, tak staci PQ cilove oblasti a pak kolem cesty, ale tak maximalne par km od cesty. Samozrejme ze jsem si mohl natahat kesi mnohem vice, ale otazka je jedna. Urcite polezu tam pro tu kesku, i kdyz dale jsou dalsi?? Prece jenom nestravim cely vylet tim, ze budu vysbiravat vsechno 10 km od domovskych souradnic, ze? ;):wink:

No tak pokud ti tech 2500 staci na 5 statu v USA prosim, ale tady v CR jsou asi trochu aktivnejsi kaceri a pomerne dost zakladaji, takze tech kesi podel cesty i kdyz si reknes, ze chces jen okoli 10 km je pomerne hafo Samo o sobe mluvi uz jen fakt, ze posilat si PQ Brna (do 50 km od HC) uz je ve 4 PQ. Plus kdyz bys nahodou se streefil do dne, kdy ti tahla "naloz" prijde a nedej boze chtel vygenerovat jeste nejake PQ kvuli vyletu. To ti toho moc nezbyva.

Je to dobrá zpráva!
Pokud chceš mít aktuální všechny keše v Geogetu tak stávající limit 500 keší a 5 PQ na den stačí přesně na týden. Teda přesně jich je teď 34. A nemusíš se starat o žádné další zadávání dnů, kdy se mají stáhnout.
Takže při zvýšení limitu na tisícovku a pokud ponechají max. 5 PQ za den, tak můžeš mít v Geogetu v týdenním intervalu aktuální keše i na Slovensku či jiném příhraničí :p.

No s tou aktivitou ti nevim nevim, bylo by to na dlouhou debatu, kdo je aktivnejsi, kesek v tech 5 statech je totiz mnohonasobne vice nez v CR a t i kolem tech cest. Zkus se kouknout na nejake mesto z USA. :wink:

Nevím, ale na trase Praha Brno je 336 relevantních keší + nějaká ta vyluštěná mysterka. Představa, že pojedu z Prahy do Brna a zpět a cestou chci ještě tohle vysbírat je zcela zcestná.

Jednoznacne souhlasim. Proste, kdyz se jede na vylet nebo sluzebku, obcas se neco po ceste sebere a pak i na miste neco najde, tak k tomu clovek nepotrebuje mit tolik kes v GPS. Paklize chce sbirat vsechno po ceste, tak ani do cile nedojede. :slight_smile:
Mozna tak jeste pro kombajn nekde daleko od HC se tolik kesi muze hodit.

Ale at si kazdy plni GPS podle libosti. ;):wink:

PS: Jaky je ted vlastne limit kesek v GPS (s listingy a jako WP), rekneme ten nejlepsi.

Většinu cest neplánuju do poslední podrobnosti - tedy do poslední keše. Z mnoha důvodů značná část je docela impulsivní - ono stačí aby člověk někde blbě odbočil a máže se dostat neplánovaně někam jinam. Také přesné vytyčení trasy je ne vždy reálné, některé silnice i dálnice se opravdu dost kroutí.

Takže jedu-li do Olomouce, mám samozřejmě základ - celé Brno a okolí a k tomu Prostějov a Olomouc s dostatečným okruhem.
Jedu-li do Itálie lyžovat, tak mám pro všechny případy separátně Vídeň, a pak trasu dálnice A1 nebo A2 s okolím a navazující silnice/dálnice.. Díky tomu, jak se to kroutí je okolí lepší větší než menší.
Je dost nepříjemné, když člověk vyrazí na Vysočinu na lyže, v prvním středisku to za moc nestojí tak se posune o kus dál - a kousek před Novým Městem končí PQ.

fascinuje mne, kolik lidi se tu snazi vsem vysvetlit, ze tak velka PQ nepotrebuje. Dosti pochybuji o tom, ze by se Groundspeaku chtelo si zvysovat zatez serveru necim, co vubec potreba neni. Zvlast kdyz nejsou schopni delat tolik jinych potrebnych veci…

Takze se smirte s tim, ze to uzitecna vec je, i kdyz zrovna ne pro vas, a uz neremcejte.