Zmizelá mapa TOPO CZECH 3 z PC

Prosím o radu: zakoupil jsem Garmin eTrex Legend, mapu TOPO CZECH 3 řádně nainstaloval na PC, zaregistroval a odemknul, takže bylo vše v MapSource zobrazeno OK. Jenže jsem se chtěl přemístit na mapě na Moravu a proto jsem nastavil měřítko asi na 1000 km (já vím, bylo to moc) — a mapa zmizela, zůstaly jen prázdné šedé čtverečky, ale souřadnice naskakovaly, i body šly přidat. Instaloval jsem ze zoufalství MapSource znovu, ale dosáhl jsem jen toho, že se mapa chová jako zamčená (zobrazuje schematicky, bez podrobností). Přitom dle PC je mapa odemknutá, v adresáří /Garmin je vše, jako původně. Poraďte mi nějakou fintu, jak to napravit a mapu zviditelnit…Děkuji.

Zkus CTRL + G a v rozbalovací nabídce zvolit to spodní "nejvyšší" viz obr.
Pokud to nepomůže, odinstalovat, vyčistit registry od všeho společného s Garminem a znovu nainstalovat.

Jo, tento SW je pěknej šmejd, kdysi jsem řešil podobný problém a nepomáhalo nic, leda snad reinstall PC, do čehož se mi nechtělo. Nakonec jsem to s nadáváním hodil do noťasu, ale brali mně všichni čerti. Dnes to vidím tak, že HW Garmin OK, SW Garmin do stoupy.

Vyřešeno!!! Nepomohlo odinstalování programu a vyčištění registrů CCleanerem. Musel jsem nakonec obnovit systém z data před instalací MapSource. Mapa byla ale i tak stále odemčena… Děkuji za Vaši péči a námahu. Na Geocaching.cz dávám radu: napřed vytvořit bod obnovení! :smiley: Zkrátka jsou věci mezi nebem a zemí - :o - např. Windows a MapSource…
Zdraví Ladislav Appl

Stačilo by smazat z registru vše pod větví:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\]

Viz:
http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=22&sid=b345f0f7d557a27e21dc2f9177bbba5c&start=40

Děkuji za jasnou a přesnou radu. Jakožto uživatel mám před registry posvátnou hrůzu, také všechny počítačové časopisy pro laiky před zásahem do nich varují. Tak pro příště. Předpokládám dobře, že Garmin v registru nechat a smazat ty jeho podsložky? (Nakonec těžko obnovovat nastavení počítače z bodu obnovy před třeba 2 lety - ten už je dávno pryč…)

RegEdit je mocný nástroj jen se musí vědět co sním…

Měl jsem problém, že MS přestal fungovat po změně systémového disku. Jednoduše řečeno, hledal soubory tam kde už nebyli. Nepomohl reinstal, MapSource registry FIX, MS map checker nebo jak to je prostě nic…

Tedy, použiji dotaz z jiného fora:

Pokud by někdo měl stejný problém, tak

1. odinstalovat MS a všechny jeho součásti
  2. Start > Spustit > regedit
  3. v Editoru registru najít postupně ve stromu

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\]

a smazat celou větev \Garmin\

4) pro jistotu restartovat PC a znovu nainstalovat MS+TOPO
5) Hotovo…

Zajímavostí je, že MS už po mě nechtěl znovu aktivovat TOPO. :slight_smile:

Jestlipak ono to nebude tim, ze se hrabes jen ve vetvi [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\] :wink:

Ty kody pro mapy se ukladaji do
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Garmin\MapSource\Codes]
Tam si hrabni a mas po nich… :D:D:D:D

petegeo: pravda, regedit je někdy až moc radikální řešení…občas i to poslední :slight_smile:

Zase jsem někam kliknul a mapa zmizela. Ale zachránil jsem ji tak, že jsem měl náhodou ještě nesmazaný soubor spojka.gdb (nějaká spojka lesními cestami v Kruš. horách), kliknul jsem na ni a ta oblast se zobrazila a vše nyní běhá zase OK :D. O ten soubor si napište (jestli budete mít podobný problém) na [email protected] , zkazit tím nic nemůžete.