znak í v nicku

ahoj, s programem vse dobre, jen mam mensi problem a to, ze jsem se registrovala jako Moník (monik uz bylo obsazene) a prave pismeno í se prepisuje na Ý, neresil jste prosim uz nekdo problem s timto symbolem? dekuji moc

kde se to prepisuje?

Ahoj, doufam, ze to dobre popisu :slight_smile:
otevru si geoget, uz tam mam importovane i nektere cache. ve spravci pluginu jsem si navolila, tak jak mam registrováno Moník. Pak dam pluginy - nezarazene pluginy - GgStat2 - GeoGet pracuje - a v te cerne tabulce se objevi nick MonÝk misto Moník a napise, ze se omlouva, ale neexistuje.
tak to je muj problem. Pokud je nake reseni, tak bych byla moc vdecna. Dekuji. a preji hezky den.
Moník

A co zkusit do okýnka místo í napsat Ă
Řešil jsem pro kamarádku něco podobného a takhle podobně jen s jiným písmenkem mi to poradili a funguje to.

Ă zatim nezabralo, s kamosem nas napadlo, ze to muze byt naky jiny symbol, jen tech kombinaci je velmi mnoho, a tak pisu sem, jestli nekdo nahodou nemel stejny problem
diky moc

Aha, takze ne problem geogetu, ale Geojarry, ne? Tam v tech volacich makrech chybi prekodovani do utf-8 kodu, tazke docasne reseni je zapsat to jmeno v UTF-8 kodu do konfigurace.

a muzu se zeptat, mas pravdu jak pises jsou to jen tyhle geojarry, a jaky kod je teda pro to moje nestastne pismenko í? ja si nasla tohle

ale nejsem z toho nejmoudrejsi.
diky moc

Je potreba zapsat to í jako dva paznaky, ale bohuzel sem do fora jde napsat jen jeden. :frowning:

aha … priznavam nejsem zadnej expert pres pocitace jen bezny uzivatel, takze existuje naky zpusob jak mi ty dva paznaky napsat?
diky

Pri pouziti Geojarry 16 by melo byt po problemu. Napis tam proste Moník a melo by to uz fungovat.

funguje, moooc dekuji :), tak ted jeste udelat ty statistiky, aby fungovaly :slight_smile: moc moc dekuji

Ahoj, mám podobný problém. Nick na GC.COM mám "Démogorgon" a geojarry16 mě loguje jako "D’mogorgon". Pokud by někdo věděl, jak to vyřešit, byl bych moc vděčný.

V konfiguraci GJ to musis mit zapsane v aktualni kodove strance windows, coz je treba pro ceske windows kodova stranka CP1250. Pak by to melo v GJ16 normalne fungovat i na obrazovce psat spravne.

Díky za odpověď. Ve správném kódování to mám (překontrolováno), bohužel mi stále nefunguje. Jde o funkční Geoget2, který s pluginem bez problému funguje, pokud se použije nick bez diakritiky. "é" prostě nebere :(.

Pro lepší představu přikládám screen celého problému:

http://picasaweb.google.com/korinekd/Screens#5355266661305811682

Dve veci - podle toho screenshotu vidim, ze se to snazi porad prihlasovat. Tak to normalne nefunguje, noirmaqlne se to prihlasi jen jednou. To znamena, ze se mu prihlaseni nepovedlo, a to ikdyz poprve to jmeno je spravne. Asi chyba v hesle. :wink:

Druha vec je, ze s tou cestinou tam maji panove chybku v opakovanem prihlaseni. K tomu by ale nemelo normalne dojit, pokud by prvni prihlaseni fungovalo jak ma.

Chyba v hesle rozhodně není. Heslo mám celé v číselném formátu 123456 a rozhodně správně vyplněné. Netuším, proč mě to loguje vícekrát ale myslím, že bude problém v diakritice. Na účtu bez diakritiky to funguje parádně.

Zdravím,
dneska jsem celé odpoledne také rešil přihlašování - na gc.com mám nick "Vašek". nakonec pomohla změna kódování.

Spustil jsem si Notepad++, dal jako výchozí formát kódování v UTF-8, zapsal své jméno s diakritikou a poté přepnul formát zpět na ANSI. Sice se asi přihlašuje víckrát (pro každý soubor samostatně), ale funguje…

Např. u tebe - "Démogorgon" by mělo fungovat "DĂ©mogorgon"

Takže i my máme ten samý problém. Pod nickem JÍRTEAM se nelze přihlásit. Zítra vyzkouším přihlášení s jiným kódováním a dám vědět.

Tak ta rada s jiným kódováním pomohla, tada částečně. Už se dokážu přihlásit, dokážu stáhnout naše nálezy, ale ke keším se nestahujou souřadnice. Dokážete někdo poradit? Díky

Nejlepe pomuze aktualizace :smiley:

Geojarry 17:

• Fixed non-ASCII credentials logon.