Znásilňování sv.Petra

V krátkém životě této mysterky GCZ5RA zatím vede brutal force nad klasikou. Nějak mi to nejde na rozum, že dost kešerů raději než pár dnů luštění navíc nebo místo toho aby požádali ownera o menší či větší nakopnutí, jdou na tuto metodu. Když už blondýna na to přišla (FTF) a Lucky&spol píše, že po vyluštění by dali jako obtížnost jednu hvězdičku. Nejsem z toho smutný, spíš překvapený. Takže jen malá informace pro ty, kteří sice našli, ale chtějí si ještě trochu namáhat závity a také pro ty, kteří se na lov chystají: Vyluštěné souřadnice vás zavedou na postupovou mikro, kde jsou uvedeny souřadnice finálky. Malý hint pro luštění: Nejsnáze se hledají potřebné číslice na plném screenu, displej na mobilu dává tak deset hvězdiček navíc. Tohle do listingu raději nedávám.

Ja mam problem spis opacny. Vylustil jsem, ale nechci si pres moc spinit packy. No, uz se stalo… :slight_smile: Je to vazne hezky vymyslene zadani, ale na miste jsem zatim neuspel, prestoze se jisty zpudsob ukryti ocividne nabizel. Druhy pokus bude asi az nekdy v nedeli. Mohl bys nam, prosim, potvrdit podle mapy.cz, jestli jejich sipka pri tech souradnicich ukazuje skutecne tam, co to je schovane.

V základní mapě je šipka v N i v E o 2 tisíciny + , ortofoto je téměř přesné. Signál v místě uložení je prachbídný, spíš žádný, doporučuji proto věřit šipce do určité vzdálenosti od keše a pak se spolehnout na údaj v metrech.

Ouha! Ja to pred vypravou prohlizel a v terenu hledal hledal podle te letecke a ne podle zakladni mapy. A jak se na ne divam, tak v kazde z nich se to zobrazuje na jinem miste, a v tomhle pripade podstatne jinem. Zkratka, kde jsem hledal, uvidis, kdyz si ty dva mapove pohledy prostridas. Takze problem zda se vyresen, staci prohledat dukladneji tu druhou lokalitu, hmm.

To jsem si take vsimnul, ze jsou ty mapy trochu rozhozene. Prekvapive to vetsinou vychazi lepe pro ortofoto. Google mapy jsou na tom lepe a v Praze jsou i pekne podrobne, i kdyz maji zase problem se stinem…

Co se znasilneni Petra tyce, radeji jsem z tohoto duvodu zvolil pouze write note, a pote, co jsem si vcera oci hodinovym vejranim do monitoru vykoukal, tak se bojim, ze u toho i zustane…

BTW, nemuze byt problem treba v prohlizeci? Ja pouzivam lisku ohnivou, neni zde zakopany pes, uspesni luštitelé?

My používáme IE6 na 19" LCD monitoru, je to opravdu na 1*. Teď jsme to zkoušeli ještě na 17" CRT a ani v IE6 ani v Opeře to na tomto monitoru tak jednoduché není.

Tezko. :slight_smile:

jojo, zkus to v IE, ve Firefoxu to na prvni pohled nejde dat.
Aspon, kdyz jsme na to u kolegy mc.qwack, kterej to mel otevrenu ve Firefoxu.
Fakt je to obtiznost jedna, ale clovek musi asi na to koukat, tak jak autor chtel. Rozhodne Firefox pridava k obtiznosti nejaky bodiky navic ;))
Ja se na ni chci vypravit dneska. Rozlustil jsme to rano, je to fakt peknej napad.

Ted na to koukam v Pande u me a ja to mam ok. Tak fakt asi zalezi, jak to ma clovek nastaveny

No jeste porad jsem nepochopil, v cem to vezi, ale jestli je to zavisle na zpusobu a prostredku zobrazeni, tak je to mozna dobry napad, ale nevim, jestli zrovna na mystery cache. A pokud je to takhle, tak bych asi zrovna tady nekritizoval ‘brute force’ - navic i tento pristup muze vypadat ruzne. Pokud parta lidi udela rojnici a procesa vsechno v okoli, je to asi hloupe, pokud jeden clovek prokaze schopnost najit cache ne v okruhu peti metru, ale v ramci celeho namesti, nevidim na tom nic spatneho, je sikovnej, umi si vytipovat mozny ukryt, mozna to tam dobre zna, no a co ma byt? // Trosku to prezenu, ale opravdu je nezbytne resit, jak se kdo k nalezu dopracoval? (samozrejme pomineme-li jasne ‘podvody’, jako treba opit nekoho kdo uz nasel a vymamit z neho tajne informace :]) Zacne za chvili nekdo u multiny se slozitymi vypocty prohlasovat, ze kdo to nepocital z hlavy, ale s kalkulackou, vlastne ‘znasilnil’ zamer autora? Hm.. // P.S. NECHCI rozpoutavat zadnou flame-war debatu, dekuji.

No já to viděla na normálním notebooku v IE. Ale přiznávám, že v českém textu jsem viděla nejdřív prdlajs, pak jsem se podívala na anglický a bylo to okamžitě (samozřejmě i v českém).

Jestli mohu prosit, uz nenapovidejte. At si to uzijem

jojo, jak pise Atlaska, u me to bylo taky tak a pak uz to slo samo :wink:

Zvlastni… a ja nasel rovnou finalku po kryptoanalyze textu :o))) Ackoli dnes jsem jiz jen amaterskym fotografem, stale mam odpor k obrazovym zverstvum, ktere plodi levna optika a la mobilni telefony. Fotku jsem tudiz ignoroval. Bylo mi sice divne, ze normalne tak prepeclivy consul zverejni tak mizerny obrazek, ale to co jsem mel videt, vidim az ted, a jeste jen castecne.

V tom pripade vam neporadim, ze mate hledat nejprve v anglickem a pak i v ceskem textu ctenem ob pismeno a pozpatku. A urcite potom nenajdete finalku na prvni hmatnuti :o)))

Mozna by nejradeji sami ownera vice nebo mene nakopli :-).

Tak tohle je opravdu zajímavé. A to se říká (a je to fakt), že IE špatně zobrazuje :slight_smile: Ale jestli to je pravda, v tom případě tato keš má pro mě obtížnost *****, protože instalace windows pro mě znamená jednu z nejvyšších obtížností :slight_smile:

Jelikož jsem požil rozveselovadlo, dám do fóra, jak to cítím já. Celý problém je v tom, že

a) hraji hru, která má nějaká pravidla a k nalezení kešky je potřeba vyluštit úkol autora, t.j získat souřadnice finálovky a pokud na to nepřijdu, tak prostě keš nehledám

b) chci bod do statistiky, tak na to jdu všemi prostředky i když jsem nevyluštil souřadnice nebo nepochopil úmysl autora, tak na to jdu brute-force a hledám na základě znalosti místa nebo to vydedukuji z listingu nebo logů. V některých případech skládám obdiv nad schopností kešera odhalit finálovku.

Ale připadá mě to trochu jako zkracování cesty např. vjezdem do zákazu apod. Trochu to degraduje úsilí autora vymyslet zajímavé řešení, aby dostaly zabrat šedé buňky kůry mozkové.

Není jediný případ, o kterém vím, že se hledá jen finálovka. Samozřejmě nejsem svatý, ale v tomto případě bych asi nešel hledat.

To si musí každý přebrat sám, jak bude hrát.

Jelikož jsem požil rozveselovadlo, dám do fóra, jak to cítím já. Celý problém je v tom, že

a) hraji hru, která má nějaká pravidla a k nalezení kešky je potřeba vyluštit úkol autora, t.j získat souřadnice finálovky a pokud na to nepřijdu, tak prostě keš nehledám

b) chci bod do statistiky, tak na to jdu všemi prostředky i když jsem nevyluštil souřadnice nebo nepochopil úmysl autora, tak na to jdu brute-force a hledám na základě znalosti místa nebo to vydedukuji z listingu nebo logů. V některých případech skládám obdiv nad schopností kešera odhalit finálovku.

Ale připadá mě to trochu jako zkracování cesty např. vjezdem do zákazu apod. Trochu to degraduje úsilí autora vymyslet zajímavé řešení, aby dostaly zabrat šedé buňky kůry mozkové.

Není jediný případ, o kterém vím, že se hledá jen finálovka. Samozřejmě nejsem svatý, ale v tomto případě bych asi nešel hledat.

To si musí každý přebrat sám, jak bude hrát.

Myslím, že vůbec nezáleží na prohlížeči, spíš na rozlišení monitoru. Když nic jiného, text jde zkopírovat do jakéhokoli txt a tam lze také souřadnice objevit.

jak tak koukam na tuto debatu zacinam mit dojem, ze sv. Petr nebyl rybar, ale uhlir…

a muzes mi prozradit, kde je ta hranice, kdy bys asi hledat sel? :slight_smile: ja nevim, ale nekdy je pro mne takovehle hledani taky vyzva, takze jsem ji vyuzil. btw: a jaka je hranice mezi tim, ze mi nekdo (na)povi reseni a tim, ze si ji proste najdu? ve vysledku asi stejne nelustim.