(chaoticky zformátované v mailu to vypadá ještě "důvěryhodněji")
Nedá se někde dočíst čím přesně je ta chyba způsobená? To se ty nové Nuvi a Zumo umí aktualizovat samy z internetu, že se (podle článku) na displeji údajně nejdřív objeví něco o tom že probíhá aktualizace? :-o
A proč píšou že "Firma Garmin se omlouvá všem svým zákazníkům. Problém byl způsoben údržbou satelitů GPS při jejich probíhající údržbě."? :-o To mi připadá už jako úplná pitomost … Nechtějí snad u Garminů tvrdit že si u vlády/armády USA objednali upload firmwaru do GPSek skrze GPS satelity :)))
Také jsem byl postižen (resp.tchán). Oživení již umrtveného přístroje lze provést doma pokud je člověk trochu šikovný a nebojí se v případě poníčení přístoje o ztrátu záruky. Postup je následující:
V případě že přístroj ještě jde zapnout, provést přes webupdater aktualizaci firmware - tím je vše vyřešeno, problém se nekoná.
jestliže už přístroj "umřel" a nejde zapnout, ani se po připojeni k PC neaktivuje, pomůže jedině jeho rozebrání.
U 765 se odšroubují 2 pidi šroubky hvězdicového tvaru (odšroubovat to jde i malým rovným šroubovákem), potom je potřeba poměrně značná síla na "odtržení" zadního krytu. Je to potřeba udělat s citem, aby se po uvolnění neutrhli 2 kablíky (k baterce a repráčku). Pomohl jsem si kytarovým trsátkem a postupně jsem uvolnil asi 8 plast.paciček, které zajišťují kryt na místě. Po otevření stačí na malý okamžik odpojit konektor od vest.baterie. Přístroj se "vynuluje", potom ho připojte zpět, propojte ho s PC a proveďte aktualizaci přes webupdater. Nakonec už zbývá jenom vše nacvakat zpátky - jde to docela ztuha. Pokud jste vše udělali citlivě, není na krytu ani šroubcích ani památka po vniknutí a ušetříte si návštěvu servisu.
Firmware sa do nuvi zavadza len a len USB kablom. Ked aktualizujete nuvi cez WebUpdater, v tom okamihu vlastna aktualizacia neprebieha, len sa aktualizacne subory presuvaju do nuvi. Ku vlastnej aktualizacii dochadza potom, ked nuvi odpojite a restartne sa (odporuca sa odpojit ho len softverovo cez TaskBar ikonku a nechat ho pripojeny k PC). Ani toto vsak nemusi byt kompletna aktualizacia. Toto sa tyka len aktualizacie samotneho firmware pristroja. Aktualizuje sa vsak aj GPS chip a kod jeho aktualizacie sa do nuvi zavadza prostrednictvom aktualizacie firmware. V pripade GPS chipu sa aktualizacia nespusta okamzite, ale ide o planovanu (scheduled) aktualizaciu. V nuvi 7x5 sa po aktualizacii FW na 3.40 nachadzalu 2 subory
\Garmin\RemoteSW\006B073300.GCD
\Garmin\RemoteSW\006B073300.bin
Tieto subory obsahuju samotnu aktualizaciu GPS chipu. Aktualizacia z tychto suborov sa spusta automaticky od nejakeho datumu. Tolko ku vysvetleniu, ako je mozne, ze sa nieco zrazu spustilo. Aktualizacia naozaj neprisla z kozmu a nejde o udrzbu satelitov.
Díííííííííííííky moc za vysvětlení. Mě pořád nebylo z reakce těch různých lidí na netu jasné, jak jim GPS v autě mohla z ničeho nic napsat že se aktualizuje. Tohle tu záhadu vysvětluje.