Zobrazení tagů ve viditelných sloupcích

Zvládl jsem přiřazení a prohlížení tagů přes kontextové menu bodu. Nepochopil jsem ale podle http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:navody:tagy zobrazení tagů ve viditelných sloupcích.

Skončil jsem hned na větě:
… se nastavuje v menu Tools - Settings, záložka Columns …
Buď jsem slepý nebo ten popis je zastaraly. Záložku Columns nevidím :(.

Je to trosku starsi.

Zkus nastroje -> Editor sloupcu. :wink:

ToRo61: ted to je Nastroje -> Editor sloupcu -> v Dostupne sloupce vyberes KATEGORIE TAGU, sipkou to pridas doprava a potom kliknes napravo a uplne dole v KATEGORIE TAGU vyberes co chces. Pokud mas vizualizacni skript, tak ho muzes vybrat vedle. Vse ulozis kliknutim na ZAPSAT.

Aha, já nedal ZAPSAT :), ale přesto …
Mám bod s přiřazeným tagem ‘obsazeno’

Pro zobrazení tagů mám nastaveno:

Čekal bych, že ve sloupci Tag: se pro ten bod zobrazí text tagu ‘obsazeno’.
Dělám ještě něco špatně?

Pozn. Ve Filtry na záložce Tagy nemám nastaveno nic.

Ve sloupci Tag se ti objeví obsah toho tagu obsazeno. Takže nějaká hodnota v něm uložená.

No jo, až mě to došlo a zobrazení tagu funguje. Díky za trpělivost se mnou začátečníkem ;).

Ty sis udelal kategorii tagu s nazvem "obsazeno" a priradil jsi tag s touto kategorii, ale prazdnou hodnotou.

A sloupec provazany s nejakou kategorii tagu a zobrazuje hodnoty teto kategorie. A prazdna hodnota se zobrazuje prazdnem. :wink:

Je videt, ze ti chybi trosku zaklad z toho, ze Geoget nepouzivas i na kesky. tam se totiz spousta tagu prirazuje automaticky uz pri importu, nebo ruznymi skripty, takze bys videl, jak je to udelane a jak to pouzit.

No jo, jasně, byl jsem odhalen v celé své nevědomosti ;):smiley:
Ještě jednou díky všem za rady.