Ahoj,
obcas jsem si chtel u nejake delsi multiny zobrazit additional waypoints v mape, ale gc.com takovou moznost nenabizi. Proto jsem si napsal neco vlastniho. Pokud chcete muzete vyzkouset na http://aw.geoteam.info
Popravdě řečeno, nikdy jsem nepochopil princip waypointů, na googlemapě se zobrazit nedají, ani v .LOC se stáhnout nedají… přitom by mohly být tak užitečné.
Dobrý nápad, ale bohužel hlásím chybu:(. Zkusila jsem vyhledat waypointy [cache]GC19Z74[/cache], [cache]GC13WC2[/cache] a [cache]GCWKVF[/cache] a pokaždé mě to poslalo doprostřed Guinejského zálivu.
Doufám, že je chyba pouze na mém přijímači.
Jak už jsem autorovi psal přes SZ - tento počin je sice chvályhodný, ale bohužel zbytečný, chtělo to předem projít si geowiki a články jako Software atd. Už tu totiž existuje skvělý Greasemonkey skript pro prohlížeč Firefox od cachera xjp, který toto zobrazení doplní PŘÍMO do listingu kešky - zobrazí základní i všechny add.waypointy na pozadí Atlasáckých map v místě, kde je normálně Yahoo mapa (konec listingu) nebo lze otevřít všechny body odkazem v listingu na mapy.cz (i přímo letecké, turistické…) či již zmíněné mapy Atlasu-odkazy skriptem přidány v sekci listingu For online maps… dole. No a umí i jiné fajn věci, tj. není třeba používat další web. Samosebou fabiánův počin chválím, ale ten GM skript je v tomto fakt lepší, sorry
Ono existuje i mnoho dalších skriptů, hlavně ty na stránkách LocusPrime (stránky amerického Prime Reviewera) jsou velmi užitečné-některé pro cachery, jiné velmi usnadňují přehlednost a schvalování nám reviewerům (ty reviewerské jsou ostatním nedostupné).
Více zde:wiki-článek Doplňky pro Firefox
Nehlede na to, ze lide, kteri pouzivaji napriklad GSAK ci Geoget, se na ty waypointy v mapach dokazi podivat jeste komfortneji primo z techto programu.
Na druhou stranu je smutne, ze si vubec lide musi vylepsovat geocaching.com stranky pomoci takovychto skriptu. Spousta veci, ktere ty skripty resi, by mel davno ten web umet sam o sobe.
Vim co je GM a nekolik scriptu pro nej jsem si take napsal, ale ted uz firefox moc nepouzivam. Zmineny GM script mi v opere nefunguje, takze jsem se rozhodl udelat si neco, co mi fungovat bude.
Pro aw.geoteam.info jsem napsal jednoduchy GM scriptik fungujici i v opere, ktery do listingu prida odkaz na aw.geoteam.info a rovnou zkopiruje url do formulare. Vice info a odkaz ke stazeni http://aw.geoteam.info/changelog.html.
Samozrejme svuj zpusob zobrazovani additional waypoints nikomu nenutim, jen jsem se chtel podelit, kdyby se to nahodou nekomu hodilo.
Zdravím!
Moc jsem ocenil Ebikův skript vytvořený na mé přání. Autor to hlásil v nějkém vlákně a já mu to moc chválil - používám s úspěchem a radostí :p, ale nějak to nemělo odezvu. Tak tedy ještě jednou - "opičkový" skript tvořící WPT soubory je zde. Ještě jednou díky, Ebiku ;)!
Určitě by se dal upravit i pro CSV či XML (tyhle dva by byly asi nejmenší zlo).
můžu poprosit o vysvětlení, jak to funguje ? Mně akorát přibyly nějaké řádky v listingu, přitom bych potřeboval soubor( který pak budu importovat do Beeline)
Instalace je složitější, musí se v Tools -> Preferencies -> Advanced -> Content -> JavaScript options zvolit adresář, kde jsou skripty (pole User Javascript files), tam ten skript nahrát a pak by měl běhat.
[color=red]Upozornění pro Firefoxáky: pokud používáte ebíkův mapswitch, tak ten musí být spuštěn AŽ PO TOMTO skriptu, stačí v nastavení GreaseMonkey přetáhnout skript nahoru (nebo ebíkův dolů)[/color]
ještě bych si to rád potvrdil - program/skript který by s listingu dokázal vytáhnou souřadnice additional waypointů a uložit je do importovatelného souboru neexistuje …?
Ten výše avízovaný skript co přidá řádky do listingu funguje tak, že si ty řádky zkopíruješ třeba do notepadu, a pak to uložíš jako "export_pro_tudle_cache.wpt" (dej si pozor ať ti to neudělá *.wpt.txt). Pak tomu budou rozumět všechny programy co umí OziExplorerové wpt.
Ukládání do souboru přímo nejspíše možné je, ale já ho nezkoušel. Ono je to totiž s potenciálně nebezpečnými funkcemi (jako je uložení do souboru) v Javaskriptu poněkud složitější. Takže jsem to zatím nedělal.