zobrazovani additional waypoints v google mapach

Ahoj,
obcas jsem si chtel u nejake delsi multiny zobrazit additional waypoints v mape, ale gc.com takovou moznost nenabizi. Proto jsem si napsal neco vlastniho. Pokud chcete muzete vyzkouset na http://aw.geoteam.info

Dobrý nápad!

Popravdě řečeno, nikdy jsem nepochopil princip waypointů, na googlemapě se zobrazit nedají, ani v .LOC se stáhnout nedají… přitom by mohly být tak užitečné.

Dobrý nápad, ale bohužel hlásím chybu:(. Zkusila jsem vyhledat waypointy [cache]GC19Z74[/cache], [cache]GC13WC2[/cache] a [cache]GCWKVF[/cache] a pokaždé mě to poslalo doprostřed Guinejského zálivu.:slight_smile:
Doufám, že je chyba pouze na mém přijímači.

To je vyborna pomucka, sveho casu to umel jeden GM skript (tusim ze od xpj).

Edit: ted koukam jak puk, GM skript mi asi po pul roce zase ukazuje additional waipoints. Asi zalek konkurence :smiley:

Soubory loc a gpx pro stazeni budou.:slight_smile:

Musis tam zadavat url cache, ne jeji kod. Napr. pro GC19Z74 je to GC19Z74 Manetínské hvozdy IV (Unknown Cache) in Plzeňský kraj, Czechia created by Homolkovi . Pak ti to bude fungovat:). Zadavani kodu mozna v nejake pristi verzi udelam:)

Díky, už funguje. Inu, člověk se pořád učí - třeba že si má přečíst, co se po něm chce:).

Jak už jsem autorovi psal přes SZ - tento počin je sice chvályhodný, ale bohužel zbytečný, chtělo to předem projít si geowiki a články jako Software atd. Už tu totiž existuje skvělý Greasemonkey skript pro prohlížeč Firefox od cachera xjp, který toto zobrazení doplní PŘÍMO do listingu kešky - zobrazí základní i všechny add.waypointy na pozadí Atlasáckých map v místě, kde je normálně Yahoo mapa (konec listingu) nebo lze otevřít všechny body odkazem v listingu na mapy.cz (i přímo letecké, turistické…) či již zmíněné mapy Atlasu-odkazy skriptem přidány v sekci listingu For online maps… dole. No a umí i jiné fajn věci, tj. není třeba používat další web. Samosebou fabiánův počin chválím, ale ten GM skript je v tomto fakt lepší, sorry :slight_smile:
Ono existuje i mnoho dalších skriptů, hlavně ty na stránkách LocusPrime (stránky amerického Prime Reviewera) jsou velmi užitečné-některé pro cachery, jiné velmi usnadňují přehlednost a schvalování nám reviewerům (ty reviewerské jsou ostatním nedostupné).
Více zde:wiki-článek Doplňky pro Firefox

Nehlede na to, ze lide, kteri pouzivaji napriklad GSAK ci Geoget, se na ty waypointy v mapach dokazi podivat jeste komfortneji primo z techto programu. :wink:

Na druhou stranu je smutne, ze si vubec lide musi vylepsovat geocaching.com stranky pomoci takovychto skriptu. Spousta veci, ktere ty skripty resi, by mel davno ten web umet sam o sobe. :frowning:

minarjo: díky! GM mě zatím minula, a teď vidím, že jsem o dost přicházel.

Btw neví někdo, existuje skriptík umožňující stáhnou additional waypoints v nějakém formátu použitelnémv BeeLine (.loc, .gpx, .csv, .xml) ?

Vim co je GM a nekolik scriptu pro nej jsem si take napsal, ale ted uz firefox moc nepouzivam. Zmineny GM script mi v opere nefunguje, takze jsem se rozhodl udelat si neco, co mi fungovat bude.
Pro aw.geoteam.info jsem napsal jednoduchy GM scriptik fungujici i v opere, ktery do listingu prida odkaz na aw.geoteam.info a rovnou zkopiruje url do formulare. Vice info a odkaz ke stazeni http://aw.geoteam.info/changelog.html.
Samozrejme svuj zpusob zobrazovani additional waypoints nikomu nenutim, jen jsem se chtel podelit, kdyby se to nahodou nekomu hodilo.:slight_smile:

Tož co, nevíte o něčem ?

Zdravím!
Moc jsem ocenil Ebikův skript vytvořený na mé přání. Autor to hlásil v nějkém vlákně a já mu to moc chválil - používám s úspěchem a radostí :p, ale nějak to nemělo odezvu. Tak tedy ještě jednou - "opičkový" skript tvořící WPT soubory je zde. Ještě jednou díky, Ebiku ;)!
Určitě by se dal upravit i pro CSV či XML (tyhle dva by byly asi nejmenší zlo).

Paprlapá…

můžu poprosit o vysvětlení, jak to funguje ? Mně akorát přibyly nějaké řádky v listingu, přitom bych potřeboval soubor( který pak budu importovat do Beeline)

Operu nepoužívám, ale udělal jsem testovací verzi, která běhá pod Operou…

http://www.cetoraz.info/pavel/geocaching/gc_czech_maps-0.4test1.user.js

Instalace je složitější, musí se v Tools -> Preferencies -> Advanced -> Content -> JavaScript options zvolit adresář, kde jsou skripty (pole User Javascript files), tam ten skript nahrát a pak by měl běhat.

[color=red]Upozornění pro Firefoxáky: pokud používáte ebíkův mapswitch, tak ten musí být spuštěn AŽ PO TOMTO skriptu, stačí v nastavení GreaseMonkey přetáhnout skript nahoru (nebo ebíkův dolů)[/color]

ještě bych si to rád potvrdil - program/skript který by s listingu dokázal vytáhnou souřadnice additional waypointů a uložit je do importovatelného souboru neexistuje …?

Ten výše avízovaný skript co přidá řádky do listingu funguje tak, že si ty řádky zkopíruješ třeba do notepadu, a pak to uložíš jako "export_pro_tudle_cache.wpt" (dej si pozor ať ti to neudělá *.wpt.txt). Pak tomu budou rozumět všechny programy co umí OziExplorerové wpt.

Ukládání do souboru přímo nejspíše možné je, ale já ho nezkoušel. Ono je to totiž s potenciálně nebezpečnými funkcemi (jako je uložení do souboru) v Javaskriptu poněkud složitější. Takže jsem to zatím nedělal.