Nevíte někdo jestli je možné nějakým způsobem zakázat v Google Earth zobrazování již nalezených keší? (Třeba skriptíkem, který by člověka přihlásil na GC.com nebo něco podobného?)
Pátral jsem po tom, ale zatím bez úspěchu - oficiálně je to asi řešeno tak, že se ti zobrazují u nalezených cacheí červené medaile ve výpisu vpravo. Což je k ničemu…
[quote]
Opi_CZ: Nevíte někdo jestli je možné nějakým způsobem zakázat v Google Earth zobrazování již nalezených keší? (Třeba skriptíkem, který by člověka přihlásil na GC.com nebo něco podobného?)
[/quote]
Myslím, že nejblíž tomu, co bys chtěl, je věc diskutovaná ve vláknu <a href="http://geocaching.cz/cs/forums/thread/30106.aspx">Nalezené kešky v Google Maps (a v profilu v GC.com)</a>
Do pytle, nenávidím wysiwyg editory.... takže když to nejde růčo, tak znova a jinak:
[li][:@][8o|]! Já tam ten link asi nevložím...
Takže musíte si sami
http://geocaching.cz/cs/forums/thread/30106.aspx
srabe [:D][;)] stačí tam zkopírovat jen link, tag se přidá sám
O necem podobnym jsem se bavili ve starym foru… Ja google eart pouzivam jako zakladni a nejprehlednejsi program, je to vswechno krasne pohromade… Po nacteni wp z prislusne PQ (o nastaveni jmena cache jsme se bavili s haggaeusem, jeste jednou dik) si po nalezeni prislusny wp presunu do slozku nalezene, prebarvim si ikony wp na pismeno S a je to. PQ mi nezobrazuje nalezene cache, takze pohoda, pokud chci zobrazit jen wp, proste zobrazeni prislusne slozky nalezene vypnu. Jednoduche, ze? Ale rucne delane… zase si to clovek uzije. SeE
[quote] seedcorp: O necem podobnym jsem se bavili ve starym foru..... Ja google eart pouzivam jako zakladni a nejprehlednejsi program, je to vswechno krasne pohromade..... Po nacteni wp z prislusne PQ (o nastaveni jmena cache jsme se bavili s haggaeusem, jeste jednou dik) si po nalezeni prislusny wp presunu do slozku nalezene, prebarvim si ikony wp na pismeno S a je to. PQ mi nezobrazuje nalezene cache, takze pohoda, pokud chci zobrazit jen wp, proste zobrazeni prislusne slozky nalezene vypnu. Jednoduche, ze? Ale rucne delane..... zase si to clovek uzije. SeE [/quote]
Hmm, akorát kdybych si měl takto udělat v současnosti 360 nalezených, taks e z toho pos...esouvám.
Dá se to pak nějak zkopírovat na jinej počítač? (Nějakej soubor s nastavením třeba)
Vygeneruj si PQ s wp a jinou PQ s nalezenejma a nacti je zvlast.... a mas je v jinech souborech. Samozrejmne muzes celej soubor editovat apod. Na jinej comp to samo dostanes, klasika .gpx to podporuje
Aha, už chápu. Prostě v GE otevřít soubor GPX: To je přesně to, co mi nefunguje.
GE mi jako moc vhodnej nástroj nepřipadá, když se člověk oddálí, tak to pak začne schovávat kešky. Nebo pokud je to načteno z GPX, tak to nedělá?
Jenže když nemám PM členství v www.geocaching.com, tak si pomocí PQ nic nestáhnu! Ovšem stahování pokladů z webu mi funguje, jen nevím, jak zařídit, aby se nezobrazovaly ty, které označím jako už nalezené (když si tam odškrtám položky, tak se mi při tom spuštění nezobrazí, ale při příštím spuštění se opět ty odškrtané položky se zobrazí jako nezaškrtnuté…)
[quote] Roman_Jaromer: Jenže když nemám PM členství v www.geocaching.com, tak si pomocí PQ nic nestáhnu! Ovšem stahování pokladů z webu mi funguje, jen nevím, jak zařídit, aby se nezobrazovaly ty, které označím jako už nalezené (když si tam odškrtám položky, tak se mi při tom spuštění nezobrazí, ale při příštím spuštění se opět ty odškrtané položky se zobrazí jako nezaškrtnuté...)
[/quote]
Taky to jde, ale ne tak snadno jako v PQ. Ve svém profilu máš vpravo:
Search for nearest caches from your home coordinates (filter out finds)
Když klikneš na "filter out finds", nezobrazí se ti vlastní a nalezené. Samozřejmě, že musíš mít zadány "Home coordinates", ty můžeš kdykoliv měnit, pokud třeba chceš okolí místa, kde budeš lovit.
ano pokud to nactes z GPX(doporucuju ale GPX orezane o logy a popisy kesi, nebo LOC), tak je to vsechno na miste presne a nikam se to nehejbe, kdyz se to nacita pomoci KML tak to navic zobrazi jen urcit pocet kesi a ty hodnoty jsou nejaky pohyblivy, z GPXka muzes nacist a zobrazit celou republiku. pokud nefunguje to nacteni tak nejspis zkolabuje pri importu GPSBABEL a to bud kvuli velikosti souboru, nebo se mu proste chce, v tom pripade nejlip pomuze kdyz ho stahne te z netu a nahrajete do GE rucne
Lidi sorry, ale protože jsem geo-elév, poraďte. Chtěl bych taky najít způsob, jak v terénu zjistit kde se okolo mně nějaký kešky nacházejí. Co je k tomu nejlepší? Těm zkratkám GE, GPSLABEL, GPX, LOC atd. ještě moc nerozumím, zatím mám pár nalezených keší s N6230i a GPS modulem, s nemapovým softem vlkGPS a přemýšlím, jestli bude lepší pořídit PDA nebo nějakého Garmina a nebo smartphone (asi N70). Chybí mi totiž ty mapový podklady, někdy bych chtěl vidět kde jsem v mapě a na to mi N6230i nestačí, jinak naviguje dobře. Co radíte? nemám moc času procházet všechna vlákna co se toho týkají. Kde začít? Díky a ještě jednou sorry.
[quote] stanleypaulGC: Lidi sorry, ale protože jsem geo-elév, poraďte. Chtěl bych taky najít způsob, jak v terénu zjistit kde se okolo mně nějaký kešky nacházejí. [/quote]
Co tím myslíš? Pokud to, že někde jseš a řekneš si: "Není tu nějaká keška, kterou bych ulovil?" Tak to ti nedoporučuji, vždycky to chce alespoň nějakou přípravu. I když i to by šlo. Zjistíš si souřadnice, kde zrovna stojíš. Připojíš se pomocí N6230i ke GC.COM a vyhledáš nejbližší zapíšeš souřadnice a jdeš za šipkou. [;)]
[quote] Co je k tomu nejlepší? Těm zkratkám GE, GPSLABEL, GPX, LOC atd. ještě moc nerozumím, zatím mám pár nalezených keší s N6230i a GPS modulem, s nemapovým softem vlkGPS a přemýšlím, jestli bude lepší pořídit PDA nebo nějakého Garmina a nebo smartphone (asi N70). Chybí mi totiž ty mapový podklady, někdy bych chtěl vidět kde jsem v mapě a na to mi N6230i nestačí, jinak naviguje dobře. Co radíte? nemám moc času procházet všechna vlákna co se toho týkají. Kde začít? Díky a ještě jednou sorry.
[/quote]
Pokud ti jde o mapu, tak nejlepší volba (cena/výkon) bude asi "Trávníček" Etrex Legend s CZ TOPO a vůbec nejlepší 60 CSx
Ale papírová mapa taky není k zahození.
A ke stahování keší je IMO kombinace Pocket Queries (pro Premium member) a GSAK (program pro správu keší).
A kdybys dál neměl čas, klidně se ptej, tady je fůra lidí, který toho času mají plno a rádi ti odpoví. [:P]
Tak si tu chvilku přeci jen najdi, koukni na fóra, na wiki.geocaching.cz
díky, vezmu to popořadě. Přesně ten začátek mám na mysli. Mám takovou ideu a myslel jsem že právě s něčím jako PQ (nebo GSAK, ale jak říkám musím to ještě dostudovat) někam přijedu a budu mít v PDA soft, který s GPS modulem (podobně jako teď s N6230i) mne navede ke keším, které (dle předchozí přípravy) souřadnicemi zadám. Dál, pokud budu někde kde to moc neznám nebo jsem nečekal že mne vítr zanese si stáhnu online z GC.com (připojením k internetu se online podívám třeba na mapě kde okolo něco je, jako to dělám s počítačem teď) další keše v okolí. A dál, už to tady bylo zmíněno cosi o paperless informacích o keších v offline módu včetně třeba logů, hintu a dalších inf., které třeba o určitém území můžu mít v PDA a podívat se na ně kdykoliv i bez připojení k internetu k GC.com. A to jsem měl na mysli. To, že do PDA nacpu třeba ještě mapu od mapsource nebo někoho takového, který mi ukáže (i bez trasování) mojí polohu nebo že tam nacpu i TOM TOMa a naviguje mne to i třeba s autem. Jasně mapy papírové ano, legend ano, ale zdá se mi že ideální vše v jednom je nějaké PDA a příslušný soft. Tak jsem jen chtěl vědět, jaké jsou základní zkušenosti a doporučení a kterou haldu informací třeba tady na fórech prolejzat a které počkají. Takže ještě jednou dík za tvou radu (myslím to v dobrým, to není nijak ve zlém, není to o lenosti a kdyby ještě někdo měl nějakou rozumnou radu, budu vděčný. Jinak vím že spousta lidí a ne zelenáčů jako já má pořád starou nemapovou navigaci nebo třeba “Béďův eTrex Legend”, ale pokud mne nemýlí informace, tak třeba zrovna legend nemá podporu SIRFIII a není třeba tak přesný jako GPS se Sirfem, ne? Nehledě na to, že to PDA s tím GPS modulem může makat spolu taky a netřeba kupovat nějaké nové železo. Proto se mi zdá, že to PDA není tak špatné řešení, chtěl jsem znát názory ostatních a pojmy jako PQ a IMO mi zatím v hlavě nic neříkají.
no prave aby ti ty pojmy neco rikali a aby jsi nemusel prolezat fora tu je wiki kde je vetsina veci zchrnuta aby zacinajici kaceri meli rychly prehled a fora nabyli zbytecne zatezovany stale stejnymi dotazy.
jinak co se tyce toho ze by jsi vyuzival pda s GPS pro geocaching tak je to mozne, je nas dost co to vyuziva, ale nevyhoda trochu je ze pda neni stavene na pouziti v terenu, takze clovek musi byt opatrnejsi. A ano pokud by jsi mel PDA a zaplatil by jsi si PM(premium membership) tak diky PQ by jsi mel pohodlny zpusob(bez PM to taky jde ale je to mnohem slozitejsi) jak by jsi mohl mit vsechny kesky v pda a kdyz by jsi byl na nejakem miste tak by jsi jen zapnul GPS a v pda by ti nabehli nejblizsi kesky a to treba v tomtomu nebo primo softu ktery by te sipkou navigoval primo k cili, nebo sipkou v mape. staci precist trochu trochu na wikipedii a pak co by pripadne nebylo jasne se ptej.
Tak nam vydali novou verzi google earthu v cestine… je to parada, spousta novejch veci, ale na jedno nemuzu prijit. Nahore se mi zobraziuje casova osa, ktera se vzdy po spusteni zmensi na zacatek i kdyz ji nastavim jak chci. Je to docela dobry, ze se daj filtrovat treba nalezene cache podle data, ale celkove bych chtel nejak nastavit, aby ta osa bud zmizela uplne a vyvolavala se jen na pozadani, nebo aby byla defaultne roz\tazena na nejvetsi rozsa… nikde to nemuzu najit, poradi mi nekdo, prosim? SeE
Opravdu nikdo?