Existuje tu od Marka L. vlákno ohledně nového ZPS, ale mě zaujal doplňoký produkt Photo Map. Máte s tím už někdo nějaké zkušenosti? To je asi z velké části otázka na Marka…
Zajímalo by mě, jestli to umí načíst GPX a body pak zobrazit do mapy. Něco takového za rozumnou cenu (čímž odpadá OZI) hledám už delší dobu.
27. 9. 2006: Zkušební verze Zoner Photo Studia 9 Na četné žádosti uživatelů byla před oficiálním uvedením na trh uvolněna ke stažení zkušební verze nově připravovaného produktu Zoner Photo Studio 9. Prodej bude oficiálně zahájen dne 9. 10. 2006. Zkušební verzi lze stáhnout zde. Seznam novinek a vylepšení naleznete v následujícím PDF dokumentu:
Možná bych mohl napsat, o co mi jde - myslím, že to je zžejmé, ale pro jistotu. Nechávám si poslat Pocket Query nenalezené kešky v okolí a chci je zobrazovat na nějaké mapě, abych věděl, jak si plánovat geotrasy.
On-line řešení nejsou vhodná, protože a) nechci vidět kešky, které jsem už našel b) při zoom-outu redukují počet POI, potažmo kešek.
ZPS je samozřejmě produkt jiného zaměření, ale při čtení věty, že načítá GPX soubory ve mně zablikala výstržná kontrolka - co kdyby :o)
Když se podíváte na ukázku toho jak to v ZPS9 funguje, pak je zřejmé, že je to otázka načtení trasy a přiřazení nafocených obrázků k této trase… Na stránkách Zoneru je ukázka (průvodce) jak se to nastavuje a taky u jaké verze jaké mapy budou. Další mapy se budou muset dokoupit
No proto se taky toto vlákno nejmenuje Zoner Photo Studio, ale Zoner Photo Map, protože podle toho, jak to chápu, je ZPM samostatná aplikace včetně mapy PLAN studia, která umí zobrazovat dané souřadnice na mapě. Otázka je, jestli to zvládá jen zobrazení jednoho místa nebo i kompletního gpx.
Znovu pripominam brazilsky GPS Trackmaker. Umi nacist vsechny typy obrazku, umoznuje jejich kalibrovani podle waypointu. Umi nacist radu formatu souboru obsahujicich wpt, rte atd :-). Umi samozrejme i gpx soubory. Je v zakladni verzi zadarmo. Zapomel jsem na neco? Jo, umi i pripojeni obrazku do mapy podle casu v tracklogu a casu expozice snimku. Trackmaker home page Umi i cesky. Ukazka mapy Kypru s trackem a obrazky
Diky za skvely tip :-)! Drive jsem pouzival Trial verzi TopoFusion, ktere umoznovalo otevreni pouze 3 souboru a nemelo mapove podklady (nejak zvlast nepotrebuji a neshanel jsem se po nich). Pekny byl profil trati a zbytek zvladne Google Earth.
ALE Trackmaker je perfektni - navic FREEWARE a na strankach maji volne ke stazeni mapu Evropy… coz pro me potreby (zatim) staci :-).
Proto jeste jednou DIKY MOC, program TopoFusion opustil muj notebook a na jeho miste je ted zaslouzene Trackmaker (ty profily trati umi zobrazovat taky pekne a celkove je propracovanejsi, navic ZADARMO - takove CESKE ZAKLINADLO a cesky - neni podminkou, ale je to mile). Az bude cas, tak jeste zkusim prirazeni fotek ke GPX souboru…
V souvislosti s testování zkušební verze ZPS9 a možnosti spárovat fotky s GPX souborem (mimochodem paráda - dělám si k fotkám po čase popisky a vždycky zoufale pátrám, kde to jenom bylo nafocené) jsem narazil na velmi zajímavou věc. Samotný ZPS totiž track zobrazit neumi.
ja si zkusil zonera na invexu a ma perský kaz :o( nejdou posunovat fotky s nahledovou mapou. mam dva monitory a představa byla na jednom mapa na druhem fotky… prezentace uplně nadherna… bohužel nejde :o(