zajímalo by mě jaká je zhruba aktuální situace se zpoždění e-mailů o publikování nových keší. Když vidím čas kdy mi přijde informace o nové publikaci na mail a poté vidim čas v logu při FTF:o
tak třeba včera publikace keše http://coord.info/GC2QGFC 19:24 a 19:35 jsem byl již na místě.SMS mi pípla 19:24 takže žádné zpoždění. Ted mám p osílání nastaveno přes geomail a vše je bez problémů. Dříve jsem měl sms nastaveny přes seznam a tam bylo zpoždění třeba i 30 min, někdy i více.
Já mám nastavenou notifikaci na gmail a odtud na mobil u O2, dorazí v podstatě okamžitě po doručení na gmail… Hodně záleží na tom email serveru, kam ti chodí notifikace z gc.com
Nepozoroval jsem žádné problémy na straně Groundspeaku.
Spíše bych to šacoval na problém na straně tvého mailu. Nenechávaš si to náhodou posílat na nějaký mail od Seznamu? Ti mají v poslední době problémy.
Časy odeslání a časy průchodu mailu jednotlivými servery zjistíš z hlavičky mailu z položek Received.
Ono je to jak kdy. Naposledy se to stalo někde vloni, kdy mi upozornění na nové e-maily (Volný.cz+O2) chodily až s 36-ti hodinovým zpožděním. Od té doby to však zase šlape jak má, obvykle mám upozornění na mobilu do dvou sekund.
U Seznamu jsem byl asi týden. Tam mi někdo poslal e-mail a přišel mi až za hodinu, takže zkoušet notifikace nemělo cenu a pelášil jsem k Volnýmu.
Jinak s tim seznamem máte stopro pravdu, další důkaz už je jen to, že jsem si teď nechával ověřovat gmailovou adresu a link na potvrzení jsem tam měl okamžitě…-když jsem stejnej úkon dělal zhruba před tim týdnem u seznamu trvalo to cca 15 min.:o
V práci jsme zkoušeli nakonfigurovat asi 5 různých telefonů (Android, Windows i Symbian) na stahování mailového účtu POP3 nebo IMAPem s kontrolou schránky každých 5 minut. Dokud telefon nespal nebyl problém, stahování fungovalo. Někdy se stalo že telefon ve spícím stavu zaregistroval nový email až po 1/2 hodině. Takže jsme to vyhodnotili jako nepoužitelné na rozdíl od SMS. Pokud to někomu použitelně funguje = ví o každém emailu co přijde na email server do maximálně 10 minut, prosím o info co má za hw a sw.
u WM6.1 mi to funguje bez problémů, stejně jako předtím na 6.0
ovšem ne přes pop3, ale při připojení jako exchange server (což gmail podporuje). Doručení je okamžité.
WM6.5 + Gmail přes exchange - používám to tak už cca. 6 měsíců, zatím nejdelší zpoždění jsem zaznamenal cca. 30 vteřin, v naprosté většině případu ale do 10 vteřin.
Zdravim, je, prosim, nejaky figl na nastaveni na gmail.com, aby bylo mozne dostavat upozorneni na email pomoci sms?
Po nastaveni mobilniho emailu mi sice prijde potvrzovaci sms, ale bohuzel ten kod zni nevyctu. Operatora mam O2.