Ztracena cast menu G 60CSx

Dobry den,jsem tu uplne novy,vcera jsem si poridil novou GPSMAP 60 CSx, teprve se s ni seznamuju. Mam hned problem,v hlavnim menu se mi ztratily ikony Budiku, Trasy,Prosle trasy. Cim to muze byt ? Jedine, co jsem mazal, bylo "Vymazat vse" v menu tras. Muze to s tim souviset ? Proc se ztratil budik ale fakt nevim…
Prosim nekoho o radu a dekuju

Honza

A nepridal sis zminene funkce primo mezi hlavni obrazovky (mezi kterymi se prepina pres page a quit)? Pak totiz z menu zmizi.

Mimon: Jo, pridal, pred chvili jsem na to prisel, mas pravdu. Dikes.:wink:

Ale porad mi jeste chybi ikonka budiku a nejsem v stavu zjistit, kam se ztratila, pac v hlavnich obrazovkach neni…a jsem z toho tak rozhozenej, ze si ted nedokazu uvedomit, jestli tam ten budik vubec byl :D. Ale snad ano, je to legalne koupeno u nas, zadny zasah do sw nebyl, tak by tam ten budik, aspon dle manualu, mel byt…

Tak to by mě také zajímalo. Mám nový Vista HCx a chová se naprosto stejně. Prostě budík nikde není. :frowning:

no já mám taky 60CSX a budík taky nikde - česká pobočka tvrdí že tam nepatří a Angláni v centru tvrdí že tam patří tak jsem z toho jelen
Petr pert

no když se podívám do manuálu k HCx, tak tam o budíku není ani zmínka, takže cz pobočka má asi pravdu -anebo jsou různé verze a mají pravdu i angličani

Navic je jasne vyfocena stranka s Menu vcetne Budiku v ceskem manualu, na fotce je Menu v cestine, takze ceska lokalizace by tedy budik mela mit, ne ?

Já mám 60CSx už více než rok a budík tam určitě nikdy nebyl. V angl. manuálu není o něm ani zmínka. Možná, že budík měla nějaká starší verze 60-tky 60, 60C, 60CS. Kdysi se to tady na fóru tuším řešilo, že ten budík v 60CSx zrušili…

No, budu-li vychazet z manualu od firmy Picodas vytisteneho v unoru 2006 a dodaneho mi vcera s novou 60 CSx, tak by tam budik mel byt.

Někde se o tom už diskutovalo a ten budík, ačkoliv by byl asi užitečnej, tak tam už není a prý býval v nějakých starších verzich SW.

OK, tak se neda svitit. Diky vsem za rady.:wink:

Asi to tak bude, podrobnějším zkoumáním jsem zjistil že dodaný manuál je k eTrex Vista C a ne HCx, ale nechápu proč už tam ten budík nedávají. Je to škoda.

:wink:
http://www.geocaching.cz/weblinks.php?cat_id=1

treti odkaz od konce…:wink: v manualu je dokonce popis fce budik:D

Moje 60CSx nemá a nikdy neměla budík ani stopky. Oboje je v manuálu uvedeno jako součást. Absenci neželím, neb nechat se budit pomocí GPS mi nepřijde rozumné, stopky také oželím. Jsem rád, že moje mašinka spolehlivě naviguje.

No tak zrovna stopky v ni mam. A docela dobry…:slight_smile:

No stopky tam mám - ale budíku želím, jsem ospalec a tak mi budík de k duhu navíc když Anglánskej servis mi odpověděl že tam být má
tak ho chci - stojí ta mašinka určitý peníz tak ať dělá vše co má - tedy to je můj subjektivní názor - a ještě bych tam v té mašince uvítal telefounek a byla by asi dokonalá.:slight_smile: Petr Pert

:D:D:D To je fakt.

Ale stejne mame asi smulu, pac v pojednani v manualu je jedna kouzelna veticka, kterou se Garmin ČR vyvazuje ze vsech problemu:
Vzhledem k průběžným změnám firmwaru přístroje je pravděpodobné, že některé údaje tohoto manuálu mohou být časem pozměněny. V takovém případě platí manuál anglický…

No a v anglicke mutaci budik co ? Budik neniiii.

Kdybych nebyl vul a vsiml si toho driv, nemusel jsem sem tenhle thread davat. Vsem se omlouvam ;):slight_smile:

Budík byl v GPSmap 60C/CS. V nové generaci (60Cx/CSx) jž není.
Samotný software GPSku probudit ze spánku a zapípat neumí, proto potřebuje na to nějaký hw obvod, který nejprve aktivuje napájení GPS a následně zavolá program (budíku). Podle informací, které jsem kdysi někde četl je to proto, že nový chipset sice má opěvovaného SiRFa, ale naopak neobsahuje výše zmíněný obvod. Takže pokud by tam software pro budík ponechali, stejně by nefungoval - jedině při zapnuté GPSce (nesměla by se vypnout).
Osobně raději beru toho SirFa, i když mi fce Budík také chvíli chyběla. Ale vlastně ani moc ne, protože GPSka neuměla vibrační buzení, postupně zesilující zvonění a pod. Takže jsem stejně spíš využíval k buzení mobil :slight_smile: