Ztracený nález

Chtěl bych se zeptat, zda se někomu z Vás ostatnch kačerů někdy stalo, že jste si byli 100% jisti, že keš máte a ona Vám na mapě zase svítí jako kdyby ne?

abych vytřídil příspěvky, tak jsem pro jistotu zkontroloval tyto možnosti:

• Log nebyl smazán ownerem (ověřeno mailem)
  • Nejde o reinkarnaci keše (případně o podobnou na podobném místě)
  • Ze začátku jsem myslel, že jsem mohl zapomenout lognout, ale již jsem našel 5tou keš u které jsem byl, logoval a nesvítí smailem (od jisté doby si dávám velký pozor)

Může jít tedy o výpadek v databázi? Nebo se mám začít léčit :smiley: Stalo se to někomu z Vás?

díky za příspěvky

Co já vím, betamapa mívala nějakou prodlevu. Na Geocaching taky není smajl?

mě to dělá, když je okno v prohlížeči dlouho neaktivní. I když vpravo nahoře ukazuje, že jsem zalogován, Tak na mapě jsou smailíci jen v té oblasti, která byla právě zobrazená. Když se přesunu někam jinam, je to bez smailíků a s náhodnou chybou, jako bych byl anonym. Pomůže, že to okno prostě zavřu a otevřu nové. Dělají to obě mapy, stará i beta.

No je to Beta verze tak to ber s rezervou. Mě se zase stalo, že jsem si oddálila mapu a všechny nalezené keše se mi odsmajlíkovali a byli jakože nenalezené. Tak jsem chvíli čučela jak péro z gauče, zaktualizovala jsem stránku a vše v pohodě zase.

Já mam taky jednu odlovenou kes, která mi svítí jako neodlovena. A log tam je, díval jsem se. Takže se to asi stava.

Můj problém není s mapou - to jsem zapomněl dodat - log mi v loglistu chybí také! Prostě jako bych nic nelogoval (k jedné z keší se dostanu 2x ročně a jelikož to je mimo výřez zobrazení mapy, tak mě ani nenapadlo, že by log zmizel - avšak když jsem vytvářel plany za půl roku - ejhle)

No a teď jsem si prošel keše na kterých jsem byl a zjistil jsem už 5 stejně nezalogovaných!

to tiskar94: ani tam neni

Nesmazal sis ten log? Nesmazal ti ho owner? Nesmazal ti ho reviewer? Nesmazal ti ho někdo úplně jiný? (na GS je dnes možné všechno). Zaloguj si to znovu a uvidíš, jestli to zase zmizí.

:slight_smile: Ownera jsem ověřil, já určitě ne a ostatní nevím - ale jednou mi byl log smazán a okamžitě mi přišel mail. Nejde mi o ten bod, ale spíš jsem chtěl vědět jestli se to někomu už stalo/stává.

Na ztracený maily jsem zvyklý. Co se tu dělo v září, kdy dlouho nic a pak se to vysypalo jak z košíku, a kdoví jestli všechno. Někdy přijde i prastarý log od člověka, co už to zalogoval dávno. Mě jednou owner smazal log (write note) a mail mi přišel. Ale jestli je to pokaždé… a jestli na GS všechno funguje… Já si zatím pamatuju kolik jsem našel, tak by mě to trklo, kdyby mi něco ubylo.

Pokud je na nějaké z těch problémových keší rozumně velký, resp. malý watchlist, zkus napsat Write note s prosbou, zda by se sledovači keše nepokusili ve svém mailu najít tvůj Found it log ([LOG] Watchlist: Stepanci found …).
Pokud ho někdo najde, je to jasný důkaz, že nálezový log existoval.
Pak je možno požádat reviewera o "odsmazání" logu, protože logy uživatlé nenávratně mazat nemohou.

Betamapa zlobí. Občas vidím i PM keše a to jsem basic…

mpistora: diky za radu - to je asi to posledni co zkusim.

Jinak děkuji všem za prispevky

Mozna pozde, ale take se pridam: Ano, toto se bohuzel stava. Nekolikrat se stalo, ze jsem kes odlovil, radne zalogoval a za nejaky cas, kdyz jsem se vracel do stejne oblasti, byla not found.
Nastesti:

1. jsem nebyl lovit sam (takze log druheho znel ve smyslu 'Odloveno s Mira_B)
  2. pamatoval jsem si priblizne datum nalezu, takze se to dalo dohledat (viz bod 1)
  3. Na kesich, kde jsem byl sam, jsem si bud to pamatoval nejake podrobnosti nalezu, nebo jen byl owner ochotny a dodatecny log uznal.

Takovych pripadu (kdy ‘sam’ zmizi foud it) nastesti neni moc, ale stava se to. Bohuzel.
HAPPY CACHING

mira_b - jelikož lovím většinou sám, tak je bod jedna pro mě pasé, ale o bodík mě nejde (snažím se hlavně dostat na hezké místo) ale zajímalo mě, zda se takové věci stávají.