Zveřejňování Geocachingu

Již několik našich známých si postesklo, že se stává geocaching masouvou záležitostí. A tento týden jsem našla dvojstránku s agitací v časopise Máma a já. Co vy na to?

Máma a já ? Hmmm moje máma už nežije.

I kdyby Ti tady milion lidí napsalo, že je to hnus a nelíbí se jim to, co s tím budeš dělat? Napíšeš do všech redakcí, že Ti kazí zábavu a že by neměli psát o tomto tématu… ?

Nebo seš v redakci tohoto časopisu a děláš si reklamu?

Jestli ani jedno, tak nechápu smysl Tvé otázky, bez ohledu na to, že se takováto tady objeví každý druhý týden minimálně… holt se GC stává masovou záležitostí, dělá ho stále více lidí a než za nějaký pět let odezní boom, tak to lepší nebude… s tím nikdo z nás nic neudělá…

Reklamu? Tady? To snad ne…:-)… Holt se mi víc líbila myšlenka, se kterou jsem se do teď setkávala častěji - kačer "učí" kačera… Mělo to takové svoje kouzlo…

Nemusí se nám to líbit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat.

Jojo přesně tak.
Ono se tu tohle téma opakuje v podstatě už několik let a bude hůř.:slight_smile: Nezbývá než doufat, že časem dojde k přirozené saturaci.

Já proti tomu protestuji mou poslední mysterkou [cache]GC26737[/cache] :wink:

Zase na druhou stranu asi před dvěma lety na mě kdosi chtěl volat policajta zatímco dneska skoro každý o GC slyšel a ví, že je to v podstatě neškodné, že si "najdu krabičku a zapíšu se do sešitku a půjdu" … Taková moderní dětská "šipkovaná" …

No já také raději hledám cache na odlehlých místech - nemám rád ty moc frekventované (zřejmě proto jich kolem svého bydliště moc odlovených nemám :D). Ale taková pěkná procházka v horách s pěknými krabkami … hmmm … už se těším na víkend. Vyrážíme na [cache]GC1RG93[/cache].

a proč ne? je to veřejná hra, takže ať se to někomu líbí nebo ne, tak lidi se tu budou měnit. noví přicházet, někteří to vzdají hned, někteří vydrží…
takovehle reakce i ale přijdou jako "ja dělam něco super a ostatni to dělat nesmi" :frowning:
a pokud to někomu vadi, tak to hrat nemusi a muze si najit nejakou mene masovou "atrakci"…
takove clanky mi prijdou celkem fajn. aspon se verejnost dozvi o cem to vlastne je a bude mene sporu. a navic to mnohdy i muze ocistit jmeno geocachingu od nevhodnych praktik nekterych jedincu :wink:

Mě ani moc nevadí,ýe o geocachingu v časopisech píšou,ale vadí mi,že pořádně nezdůrazní pravidla,a pak jsou kešeři,kteří hrajou týden,najdou coin a přestanou hrát…a pak je coin - víte kde…:@

Pokud je to tak, tak je to ideální. Horší je ale kačer-samouk, který, když mu napíšu že hodnocení obtížnosti na jeho skrýši naprosto odporuje definici ve WiKi tak odpoví:

---- citace začátek (pro nechápavé)
Ja jsem si nikdy definice obtiznosti necetl - to priznavam. Prirazeni hodnot obtiznosti jsem delal dle meho subjektivniho nazoru a to nasledovne: v geocachingu jsou 2 typy pro vyjadreni obtiznosti - difficulty a terrain. Dle meho nazoru všechny cache pro ohodnoceni difficulty, kde je uveden hint a souradnice, mají jednicku, protože primo rikaji, kam se ma jit. Pokud by dostaly vyssi ohodnoceni musel by dotycny hledac vynalozit nejakou další cinnost, aby ziskal presnou pozici nebo informaci o umisteni - napr. vylustit sifru, zjisti potrebne informace, atd…
… a měnit to nebudu

---- citace konec

tak na to můžu říct jedině OMG…:slight_smile:

no tak tohle jde uplne mimo mne B) proste to tak je. Co mne spis na geocachingu mrzi, a to hlavne ve vztahu k ownerum, kteri si s tim daj tu praci, udelaj napr. mysterku o nekolika stagich pricemz na dalsi je potreba navstivit predchozi a nekteri kaceri to z nekoho vytahnou, jdou rovnou na posledni a jeste jim neni blby to tam napsat:D

Skoro by stálo za to udělat anketu, kde jste se o GC dozvěděli :slight_smile: - pokud už taková nebyla… bylo by asi možná dost zajímavé zjištění, kolik % lidí tady dnes je jen kvůli tomu, že se o tom dozvěděla v médiích a jsou rádi, že se to dozvěděli a mohou to hrát. A teď by to ostatním nejraději zakázali :slight_smile:

• ano, i pro mě masovostí poněkud GC ztrácí kouzlo… ale není to moje hra a nemůžu si na ní dělat nárok, že já sem víc a nikdo o ní jiný nesmí vědět

• pokud ta hra dokáže lidi usměrnit, najít jim důvod k pohybu, návštěvě přírody, sebepoznání, objev nových přátel a kamarádu, odpočinek, zájem o něco a jiné kladné vlastnosti, které posunou lidi morálně výše - Hurá, ať GC dělá každý!!

• těším se, že mezi novými se objeví další nadšenci, kteří tu hru budou brát vážně a budou dělat krásné kešky…

Byla

http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=5346&sort=&rowstart=0

Nevim, kde zijes, ale takhle to uz nekolik let nefunguje. :frowning:

Jo, to je ale spíš jen takové nepřehledné vlákno :slight_smile: - podal jsem návrh, jestli by nemohla být uvedena hezky graficky zde v levém sloupku jako jiné ankety :slight_smile:

Mně v podstatě učil syn. Teda, učil - nějakou dobu jsem mu dělal mudlodoprovod. Pak mne to přestalo bavit a založil jsem si vlastní účet.

Buď rád, že jsou tak čestní a zkušení a napíšou to. Začátečník v tom okamžiku napíše "pěkná schovka" a jde dál.