Je čas podzimní a opět nám příroda nadělila velké množství (mrtě) kaštanů a žaludů, ze kterých můžeme tvořit různé postavičky, mytická zvířátka, Kyklopa třeba nebo želvu sloní, můžeme také tvrořit Pinocchia nebo Ferdu mravence. Některá zvířátka jsem pro vás vyfotil. Otázka zní - budete rádi, naleznete - li je v keších? Hezký podzim všem!!
Já bych chtěla najít v keši figurku Otce, který trestá nezdárného syna:D
Ježeček, mnohonohá věc a tam to z borové šišky jsou super, ale obávám se, že kaštanové věci mají tendenci se rozpadat:-/
Ne, ne …dávám hint č.1: Pavel Dobeš … a … nebudu to natahovat,
hint č.2: Oko stratíš ve chvíli, když pracuješ bez brýlí … zkus si přehrát a najdeš souvislost s tvými kaštanovými figurkami.
Možná je lepší figurky nenápadně rozmisťovat po městě nebo veřejnejch místech - v lázních jsme před rokem udělaly takové kaštanové orgie … nebo jak to nazvat?
Začalo to tím, že jsem šla z procedury na hotel a v květináči u dveří stál kaštanový panáček. Člověka to donutí k úsměvu. A tak jsme spáchaly svoje kaštanová zvířátka a nenápadně je podstrčily na recepci v lázeňském domě, za okno v jídelně, na lavičku v parku, pod sochu pana Adlera, do odtokového kanálku u léčivých pramenů, někdo dal zvířátko dokonce i k slavné soše Františka…
Jak říkám, člověka to prostě donutí k úsměvu, když to vidí.
Stane, nechci tady zaneřádit vlákno, leč nemohu s Tebou úplně souhlasit. Bo při výrobě Kyklopa jde především o to, že kaštánky z jírovce, pokud se hodně přesuší, tak dosahnou kolapsu vlnové funkce, která probíhá “nelokálně”, protože vlnová funkce vymizí náhle z celého prostoru. Podle této interpretace je svět celý složen nejen ze samotných kaštanů a dalších objektů (které se obecně nacházejí ve stavu superpozice), ale také z klasických měřících přístrojů. Kolaps vlnové funkce odráží novou informaci, dle které se poté můžeme celkem v klidu obejít bez hintů. Tak asi tak.