Je to spíš taková legrácka a ukázka možností Google Earth, ale třeba se bude líbit. Uza před několika dny zpracoval statistiku hustoty keší a použil při tom Microsoft MapPoint. Vzpomněl jsem si, že jsem už několikrát viděl upoutávku na různé nadstavby, které podobné grafy umí udělat přímo v Google Earth. Dnes jsem se k tomu na chvíli dostal a udělal pár experimentů s vlastními nalezenými kešemi.
Výsledek je tady - po klepnutí by se měl rovnou otevřít Google Earth s nahraným grafem, který lze otáčet, zoomovat, naklápět. Vypadá zhruba takhle, jen je díky Google Earth „živý“:
Při tvorbě jsem použil freewarový prográmek GE-Graph. Je tam mnoho ůzných nastavení, jak mají grafy vypadat. Se zdrojovými daty ale byla trocha práce. Z GSAKu jsem keše na několik pokusů vyexportoval do TXT, potom nastoupil Excel, kontingenční tabulka, vzorce. Všechny souřadnice jsem totiž zaokrouhlil na formát XX.X a YY.Y a potom spočítal počet keší, které se vejdou do čtverce reprezentovaného těmito souřadnicemi. Je to zkrátka jen ukázka možností, nic co bych chtěl dělat pravidelně.