3D cachemapa v Google Earth

Je to spíš taková legrácka a ukázka možností Google Earth, ale třeba se bude líbit. Uza před několika dny zpracoval statistiku hustoty keší a použil při tom Microsoft MapPoint. Vzpomněl jsem si, že jsem už několikrát viděl upoutávku na různé nadstavby, které podobné grafy umí udělat přímo v Google Earth. Dnes jsem se k tomu na chvíli dostal a udělal pár experimentů s vlastními nalezenými kešemi.

Výsledek je tady - po klepnutí by se měl rovnou otevřít Google Earth s nahraným grafem, který lze otáčet, zoomovat, naklápět. Vypadá zhruba takhle, jen je díky Google Earth „živý“:

Při tvorbě jsem použil freewarový prográmek GE-Graph. Je tam mnoho ůzných nastavení, jak mají grafy vypadat. Se zdrojovými daty ale byla trocha práce. Z GSAKu jsem keše na několik pokusů vyexportoval do TXT, potom nastoupil Excel, kontingenční tabulka, vzorce. Všechny souřadnice jsem totiž zaokrouhlil na formát XX.X a YY.Y a potom spočítal počet keší, které se vejdou do čtverce reprezentovaného těmito souřadnicemi. Je to zkrátka jen ukázka možností, nic co bych chtěl dělat pravidelně.

Je to moc hezké, ale myslim že zobrazené údaje jsou špatně nebo nekompletní [:)]

Tipnul bych, ze jsou to jen kese nalezene Markem

Jsou to jen mé nalezené, viz „… a udělal pár experimentů s vlastními nalezenými kešemi.“

Moc se omlouvám, nějak po ránu asi špatně čtu. Koukal sem na celkové statistiky a na Google Earth, ale tu důležitou část jsem si nepřečet.

No ale hlavně je to brutálně nepřehledné [:)]. To je ale možná jen záležisot konkrétního nastavení sloupečků grafu.

Rozodně je ale zajímavé, co GE dokáže.