Ale moc to tu teda nežije, zdá se mi!
Jo, máš naprostou pravdu… Obávám se, že 2/3 těch, co tu kdysi povídali už přesedlali dávno na facebook či na další jiné sítě…
Ale to já neověřím, tam nechodím.
Lidi už moc neplkají a asi víc loví kešky ![]()
Zrovna v dnešní době technologií je to dobré znamení. Možná je to i nárůstem kešek. Mám otázečku… Hádám, že už jste nějakou tu kešku založili. O čem byla (třeba vaše nejoblíbenější)? ![]()
Osobně bych řekl, že geokešing spíše stagnuje. Dříve jsem si vypisoval různé statistiky z project-gc.com.
Počet aktivních kačerů jich bylo v r. 2016 z ČR celkem téměř 81 tisíc aktivních kačerů. Loni už jen 63 tisíc… Project-GC - Overview
Na druhou stranu založenýchkešek bylo maximum také v r. 2016, od té doby počet zakládaných dobu klesal (min. do roku 2019, za rok 2020 nemám zapsané údaje), pak opět trochu stoupal, ještě v r. 2024 nedosáhl toho, co byl v r. 2016, ale loni byl už vyšší, což mě celkem překvapilo.
Ovšem přes ten přírůstek založených keší přibylo loni podle počtu aktivních keší jen 3700 keší. V roce 2024 dokonce keší ubylo, oproti stavu z r. 2023.
Na druhou stranu v letech 2015-2018 byl roční přírůstek keší skoro 4100 keší ročně. To znamená, že loni vznikaly buď hlavně eventy, nebo bylo hodně keší archivovaných, protože jich hodně vzniklo nových…
Jinak vycházím ze svých poznámek, které jsem si zapisoval (bohužel trochu nepravidelně) ze statistik na project-gc.
Ale ty nezahrnují LABky!
Na druhou stranu s nostalgií vzpomínám na doby, kdy jsem při 100 km cestě na kole byl schopen odlovit třeba jen 5-10 keší, i když jsem lovil skoro každou keš v okolí… Alespoň se tenkrát člověk mohl soustředit i na něco jiného, než na kešky. Ale to bylo tak první 3-4 roky, co jsem začínal keškovat:-).
Musím říct, že mě stránka zaujala. Při koukání na kešky podle obtížností mě napadá, kde se vlastně vyskytují převážně náročnější kešky (nechci otravovat, jen kdyby jste to vy nebo někdo jiný náhodou věděl)? (3,5+) V poslední době jsem měl dost problém narazit na nějakou takovou (v mapě). Chtěl bych si vyzkoušet takovou najít… Nebo to alespoň zkusit ![]()
Každopádně děkuji za zodpovězení.
Najdi si Project-gc.com, tam si je můžeš vyfiltrovat…
Je to úplně triviální, přímo na stránkách GC máš search (hledání) a ve filtrech zadáš parametry (tvoje místo/obtížnost) a máš to.
Pokud používáš jen oficiální aplikaci na mobilu, tak ta má pro BM uživatele docela dost brutální omezení (pouze tradičky do DT nějakých 3,5 (myslím). Takže v tomhle smyslu musíš jak tady už říká kolega buď na web (jenže tam většinou ty pokročilejší filtry jsou opět pouze pro PM), nebo si nainstalovat jinou aplikaci - třeba c:geo, nebo nějakou jinou. Tam se pak dá většinou jednoduše a zdarma…
Na Project-gc.com se zobrazují i prémiové, vyloučil jsem premium a stejně se tam pletly. A na Geocachingu to je pro PM (dívám se na počítači). Ale, aspoň už dokážu najít CITO.
V sobotu jsem v jedné starší krabičce logoval do čistého logbooku s GC kódem keše, která zatím nebyla publikovaná.
Owner pravděpodobně při údržbě popletl logbooky.
Co myslíte, mám trvat na uznání FTF u té nové keše? (Samozřejmě až se narodí a vystuduje.) ![]()
Máš to důkladně fotograficky zdokumentované ?
Tak moc mě to rozhodilo, že jsem si svoje razítko v logbooku ani nevyfotil, takže mám smůlu… ![]()
Sem jsem to hodil jen tak na odlehčenou, ale co na to vykladači pravidel? Musí být logbook v době nálezu na souřadnicích svojí keše?
No, konečně nějaký další příspěvek skoro po půl roce v tomto plkacím vlákně
Jinak to tu dost umřelo… Což je docela škoda.
Jj, taky jsem za to rád…