Možnost řazení waypointů podle vzdálenosti nebo názvu
Úprava možností nastavení automatického označení navštívených waypointů
Možnost zachovat při aktualizaci některé logy
Automatické rozpoznání proměnných ve vzorci
Podpora GPX ve formátu Groundspeak PQ a GeoGet v2
Základní podpora pro Lab Cache
Volba úložiště – interní/externí (pokud se vám náhodou "ztratí" databáze, zkontrolujte si nastavení a případně ho opravte, pokud náhodou máte data v nestandardní složce, budete je muset přestěhovat)
Hlášení chyb (nutno povolit v nastavení)
Rozpoznání webových adres keší s HTTPS
Pomalu odstraňuji podporu pro mapy ve formátu UTM33 (staré mapy.cz). Dnes už to k ničemu není, pokud náhodou někdo tuhle mapu v offline verzi ještě používá, nastal čas se s ní rozloučit. Do budoucna už bude jen Google/OSM a kompatibilní.
Taky mi zmizely mapy a navíc se mi je vůbec nedaří nakonfigurovat. V nastavení mapy se mi nabízí cesta viz obrázek cesta_adrake.gif Mapu mám uloženou viz obrázek ulozeni_mapy.gif (umístění je vidět pod dvěma různými cestami). A v PC cestu k uložené mapě vidím “Android/data/cz.adrake/files/maps/Speirs/czech_republic_gccz.map” a do cesty, která se mi nabízí v konfiguraci a:Drake viz obrázek cesta_adrake.gif se z PC neumím dostat. A když se v konfiguraci a:Drake snažím najít tu mapu, tak z adresáře který se mi nabízí se dostanu je do nadřazenáho adresáře cz.adrake a dál to nejde, hlásí to chybu viz obrázek chyba.gif
Je to na telefonu Galaxy J5 2016 a na tabletu se to bojím aktualizovat - s tím souvisí moje otázka, dá se někde v tom tabletu zakázat automatická aktualizace toho a:Drake?
A vim, ze je to moje blbost a melo me to pred aktualizaci napadnout, ale zmizely mi cekajici logy. A koukam, ze i trackovaci predmety. Delam neco spatne nebo je na tom nekdo stejne? Prijde mi, jako by se koukal a:d do jineho ‘nastaveni’.
Ano, čekající log mi zmizel. Ale stejně jsem ho nechtěl odeslat, tak mi to nevadilo. A trackovatelné předměty zmizely taky. Ale to mi nevadí, protože ty logy jsem už odeslal na web, takže se mi jenom vyčistil seznam.
Naťukej tam tu cestu ručně. Je to trochu opruz, ale u mě to aspoň zafungovalo.
tak ručně se mi to podařilo. Jen mi přijde jako naprostý nesmysl, aby mi a:Drake nabízel cestu k mapám, do které se mapy nedají nakopírovat, a ani z ní nejde přeskákat do toho správného adresáře.
Take jsem prisel o nastaveni map. Vyresilo se to prepnutim Nastaveni - Obecne - Umisteni uloziste - externi. (mapy i databazi mam na karte). Zajimave je, ze tam bylo Interni a databaze z SD karty sla - asi proto, ze byla zadana cela cesta.
Po zmene na Externi jde databaze (protoze je zadana cela cesta) i mapy (protoze jsou na SD karte).
Take jsem prisel o nastaveni map. Vyresilo se to prepnutim Nastaveni - Obecne - Umisteni uloziste - externi. (mapy i databazi mam na karte). Zajimave je, ze tam bylo Interni a databaze z SD karty sla - asi proto, ze byla zadana cela cesta.
Po zmene na Externi jde databaze (protoze je zadana cela cesta) i mapy (protoze jsou na SD karte).
Mám tam nastaveno interní, externí ani nemám, a stejně to nešlo naklikat. Pakárna
tak ručně se mi to podařilo. Jen mi přijde jako naprostý nesmysl, aby mi a:Drake nabízel cestu k mapám, do které se mapy nedají nakopírovat, a ani z ní nejde přeskákat do toho správného adresáře.
Ono je to tim MTP. Identfikace karty je v telefonu jina nez jak jmeno vidi PC. Nakopirovat to tam urcite jde, ale ta cesta je jina v telefonu a v PC (i kdyz ukazuje na stejne misto). Dam priklad z meho telefonu, v nem je karta pojmenovana jako Karta SD pro PC, ale v telefonu se jmenuje 9016-4EF8 (jt. technicke jmeno, treba pro zadani do cesty k souboru) nebo Karta SD pri zobrazeni ve spravci souboru. Jde tedy o to, ktera aplikace co zobrazuje a ktera kde co pouziva a jak, tedy zda si preklada jmena na technicka jmena nebo ne. Snad jsem to trochu osvetlil, i kdyz uznavam, ze to je asi zbytecna komplikace.
Gorde, velke diky! Pomohlo a vse je zpet. Jen mi prijde zvlastni mit nastavene externi, kdyz zadnou externi pamet nemam. Hlavni je, ze to funguje a jeste jednou diky!
Ono je to tim MTP. Identfikace karty je v telefonu jina nez jak jmeno vidi PC. Nakopirovat to tam urcite jde, ale ta cesta je jina v telefonu a v PC (i kdyz ukazuje na stejne misto). Dam priklad z meho telefonu, v nem je karta pojmenovana jako Karta SD pro PC, ale v telefonu se jmenuje 9016-4EF8 (jt. technicke jmeno, treba pro zadani do cesty k souboru) nebo Karta SD pri zobrazeni ve spravci souboru. Jde tedy o to, ktera aplikace co zobrazuje a ktera kde co pouziva a jak, tedy zda si preklada jmena na technicka jmena nebo ne. Snad jsem to trochu osvetlil, i kdyz uznavam, ze to je asi zbytecna komplikace.
no že je cesta jinak zobrazená to je mi jasný, ale to místo, na které mi ukazuje a:Drake prostě po připojení k PC nejsem schopen najít viz přiložený obrázek strom.gif, kde na PC mapu vidím, ale v té cestě co mi a:Drake nabízel mapa nebyla a na PC nevidím žádný adresář, který by odpovídal té cestě co mi a:Drake nabízí.
Já se se svým Samsungem Note 4 přidávám :-/ vše zmizelo...mapy a i databáze. Při připojení k PC vše na kartě tak jak bylo ale v aplikaci ani v jedné ze složek nenalezeno :-( zkusil jsem vše co již bylo výše napsáno ale ani jedna metoda se nepovedla... :-(