Tlačítka pro výběr vrstvy lze nastavit výběr stylu pro vektorové mapy Mapsforge
Galerie – zpracování tagů, třídění, kompaktní zobrazení
Tlačítka pro akce pro čekající logy
Přidání fotky z příloh k logu
Přímá podpora navigace ve Waze
Vyhledávání bez ohledu na diakritiku (beta)
Oprava chyby při stahování (obrázků) z webu
Oprava skrývání navštívených wpt v nové map
K vyhledávání bez ohledu na diakritiku - pokud ho zapnete, v žádném případě nekopírujte databázi zpět do GeoGetu, a to ani v případě, že funkci zase vypnete.
Vysvětlení - SQLite v androidu na rozdíl od desktopové verze nepodporuje hledání bez ohledu na diakritiku. Jsou v zásadě dvě cesty - použít jinou knihovnu SQLite (nutno najít, nastudovat a přepsat databázové rozhraní) nebo upravit databázi tak, že se přidá sloupec s normalizovaným názvem a ten se pak použije pro hledání (relatvině snadné, ale za cenu úpravy databáze). Z pragmatických důvodů jsem se vydal druhou cestou, takže vyhledávání v názvech bez ohledu na diakritiku lze zapnout, ale je třeba počítat s tím, že se sahá do struktury databáze. Pochopitelně ta akce chvíli trvá, takže po nahrání nové databáze bude otravovat okénko s postupem úpravy.
Ten výběru stylu mne způsobil, že jsem šel po ránu snídat o 20 minut později, ale nakonec jsem našel :) .
Jen bych se rád zeptal jde se likviduje nastavení vyběru "Vždy" - "Jen jednou". Jednou jsem v nabídce "Sdílet souřadnice" zmačkl "Vždy" pro navigovaní ve Waze a od té doby mi ostaní nabídky zmizely. Vím, že to je otázka Androidu, ale nějak netuším kde to hledat, tak pokud má někdo nápad, tak sem s tím.
C:Geo nejspis pred casem udelalo zmenu (nebo ADrake), a prestalo mi fungovat sdileni GC kodu s ADrakem. Drive jsem to pouzival pro import vybranych kesi do ADrake.
Ted kdyz v detailu kesky v C:Geo podrzim prst na „GC kod“, pak vpravo nahore zvolim ikonu sdilet, a vyberu Adrake, nedojde jako drive v ADrake ke stazeni kesky pres GC API - ADrake se pouze otevre na uvodni strane.
Prisel jsem na to, ze C:Geo preda pouze kod kesky, napr. GC5DXX. Neocekavana ADrake celou cestu (URL)?
Kdyz ten samy kod vlozim primo v ADrake do horniho hledaciho radku, tak k importu dojde.
Řekl bych že u logů máš teď problém s počátečním nastavením. Když jsem logy otevřel, tak bylo všechno vybrané - jenže tlačítko koše bylo jiného mínění, smazalo jen jeden log. Musel jsem dát znovu vybrat vše a až pak se vše smazalo
Tak nevím co je špatně, ale po poslední aktualizaci se mi neukládají keše. Dám si vyhledat keše v oblasti jako dříve. Rozklepnu si keš, stáhnu listing i obrázky, případně přidám finální waypoint a stačí se přepnout na jinou keš a ta předchozí komplet zmizí včetně finál waypointu. Starší keše v databázi se ukazují normálně, takže problém vidím v tom že se ty nové jaksi nikam neukládají. Možná jsem někde přehlédnul nějaké nové zatržítko v nastavení, jenže netuším kde. Při všech předchozích aktualizacích tento problém nebyl. Už jsem chtěl při této aktualizaci jásat, že se konečně opravil problém s načítáním obrázků a on se objeví zase jiný. Doufám, že to opravdu bude jen v nastavení.
Tak stále nefunguje v Android 8.1. aktualizace GPS na pozadí. Škoda, takhle to vypadá na prázdniny s Locusem....
Ano taky jsem cekatel. Jak zhasnu displej tak se odpoji GPSka :( , ale kupodivu to ma dva docela priznive efekty.
1. telefon vydrzi delsi dobu v chodu :) (precejenou modul GPs neco zere)
2. lip se orientuji v terenu, neb se podivam na mape kde asi je cache a pak se tam doorietuji okometricky a kupodivu se vzdy zastavim tak +-20m od cache :rolleyes: .
Kdyz jedu na kole, tak se pripojim na 0,5kWh baterku a nic nemusim resit, neb a:Drake jede furt :P .
Tak nevím co je špatně, ale po poslední aktualizaci se mi neukládají keše. Dám si vyhledat keše v oblasti jako dříve. Rozklepnu si keš, stáhnu listing i obrázky, případně přidám finální waypoint a stačí se přepnout na jinou keš a ta předchozí komplet zmizí včetně finál waypointu. Starší keše v databázi se ukazují normálně, takže problém vidím v tom že se ty nové jaksi nikam neukládají. Možná jsem někde přehlédnul nějaké nové zatržítko v nastavení, jenže netuším kde. Při všech předchozích aktualizacích tento problém nebyl. Už jsem chtěl při této aktualizaci jásat, že se konečně opravil problém s načítáním obrázků a on se objeví zase jiný. Doufám, že to opravdu bude jen v nastavení.
Také potvrzuju. Po restartu aDrake (musel jsem ho shodit pomocí Aplikací, jinak stále jaksi visel v paměti) předtím stažená keš už v db není. Neukládá.
Ano taky jsem cekatel. Jak zhasnu displej tak se odpoji GPSka :( , ale kupodivu to ma dva docela priznive efekty.
1. telefon vydrzi delsi dobu v chodu :) (precejenou modul GPs neco zere)
2. lip se orientuji v terenu, neb se podivam na mape kde asi je cache a pak se tam doorietuji okometricky a kupodivu se vzdy zastavim tak +-20m od cache :rolleyes: .
Kdyz jedu na kole, tak se pripojim na 0,5kWh baterku a nic nemusim resit, neb a:Drake jede furt :P .
Pro me je a:Drake a Locus priblizne nastejno. Kazdy ma pro me sve plusy. Takze v rozhodnuti, ktery sw pouzit pro hledani, hraji dulezitou roli malickosti. A to je duvod, proc mam a:Drake (zatim) v zaloze :-)
Evidentně jsem něco přehlédl v souvislosti s tím hledáním bez ohledu na diakritiku. Kouknu na to večer, zatím pomůže zapnutí té nové funkce.
Potvrzuji, že zapnutí vyhledávání bez ohledu na diakritiku pomohlo. Dokonce se v znovu načtené keši objevil finální waypoint, který jsem tam včera ručně dával. Z toho mi vychází, že se načtené keše někam ukládají, jen je pak aplikace nevidí.