Mě nefunguje ani to z jiného waypointu...
Zajímavé, ve starších verzích to chodilo. Zřejmě zavlečená nějaká chybka...
Mě nefunguje ani to z jiného waypointu...
Zajímavé, ve starších verzích to chodilo. Zřejmě zavlečená nějaká chybka...
Narazil jsem na chybny vypocet vzorce: N 50°0A.[BC] pro A=3, B=4, C=63 vypocte jako 50°03.103
Pritom pro N 50°0A.0[DE] pro D=6, E=1 je to spravne 50°03.061.
Jaky je k tomu duvod? Myslel jsem, ze jde jen o proste dosazeni cisel za jednotliva pismena.
Asi to počítá jako 4x10+63
Pak by pomohlo [B0C].
Ono pomuze i jen [B][C] (spravne ma byt 463, ne 103), ale do tohoto tvaru si ten vzorec prepsal AD sam, tak me nenapadlo v nem hledat problem.
Pro stroj je asi logičtější 103 ¯_(ツ)_/¯
Ono pomuze i jen [B][C] (spravne ma byt 463, ne 103), ale do tohoto tvaru si ten vzorec prepsal AD sam, tak me nenapadlo v nem hledat problem.
Jojo, tak je to správně, on i Luděk uvádí v manuálu a:Drake pro vzorce, že "samostatně počítané skupiny číslic se uzavírají do hranatých závorek [ ]"
To je nechtěný vedlejší efekt vyhodnocování indicií typu najdi letopočet ABCD, kdy se pak ve vzorci použijí jednotlivé číslice, nebo jejich skupiny. A:Drake si přidělí ke každému písmenu číslo a skupinu pak vyhodnocuje jako celek, tím myslím AB je A*10+B. Pro jednociferná čísla to funguje dobře, s vícecifernými to blbne popsaným způsobem.
Bohužel primitivní algoritmus si neporadí s nekonečnou fantazií autorů vzorců, takže je občas potřeba mu pomoci hranatými závorkami. Ani automatické přepisování vzorce do nějakého normalizovaného tvaru pro parser nedokáže pokrýt všechny možné varianty.
Rozumim tomu, ze algoritmus neni vsemocny. Ale ze si do pro sebe spravneho formatu neprevede primitivni vzorec N 50°0A,BC (takto je to v listingu), to me prekvapilo. Nevidim v tomto vzorci zadnou zaludnost. Pokud potrebuje zavorky, pak by si to mel prevest do N 50°0A.[B][C] sam a ne do tvatu N 50°0A.[BC], ktery pak vyhodnocuje spatne.
Takovýto vzorec bych luštil z hlavy. Jen jsem jednou narazil na zcela jasný vzorec, kde se mi ale v terénu nepovedlo založit správný waypoint a navigovat se na něj. Když jsem s A:drake začínal. Ono to nebylo třeba, našel jsem, ale na takovéto věci se řešitel hodí, že eliminuje početní chyby a manipulaci v terénu. Osobně mi to ale nestojí za to, si to připravovat. A taky nevěřím umělé inteligenci, která přesně pozná, co měl autor na mysli. Ono se to někdy nepozná ani lidským rozumem a je třeba zkoušet různé varianty. Tady při znalosti čísel a zadání je výsledek jasný, ale kdyby tam bylo třeba konec letopočtu si zapište jako BC, tak by to bylo jinak a to žádný algoritmus nepozná.
Mam nejake zabehane postupy a v terenu zkopirovat vzorec z listingu do waypointu nepovazuju za pripravu, je to otazka par sekund. Navic se mi tim vytvori "sablona", kam primo z okna s listingem zapisuju promenne. Takze nepotrebuju zadny papir, kam si je mam psat a odkud to pak brat a pocitat vysledne souradnice. Zrovna tohle se Ludkovi moc povedlo (a zdaleka to neni to jedine).
No a kdyz uz to tam mam, tak na jedno kliknuti mam vypoctene souradnice. Kdyz je vzorec komplikovany, kontroluju, jestli vysledek dava z pocetniho hlediska smysl. Ale u takto primitivniho vzorce me to nekontrolovat nenapadlo a az po dlouhe dobe hledani jsem zacal mit nejake tuseni o chybnosti souradnic.
Takze Ludku, jsem pro to, abys hranatymi zavorkami obaloval kazdou indicii a ne jejich shluk. Sice bude zavorek vic, ale bude to jednoznacne a podle me nebude tento typ chyby mozny. I tebou zminovany letopocet bude spravne. A melo to tedy davat spravne vysledky ve vetsim mnozstvi pripadu. Dekuji.
Prosim o pomoc s povolenim zapisu na SD kartu. Uz to tu bylo nekolikrat, tusim, ze to psal Pontiac_CZ, ale nemohu to nikdy najit. Jde o to, ze na prvni pohled (v pravech) ma aplikace povolen pristup k ulozisti, ale k SD karte se nedostane. Resil jsem to mockrat a vzdycky s tim mam znovu problem.
Prosim, prosim...
Nejsem si jist, jestli je to to, co hledáš ... ale data uložit do \Android\data\cz.adrake.plus či \Android\data\cz.adrake a podadresářů. To lze i v a:Drake. Pokud vím, jinam aDrakeu zápis nepovolíš. Nebo kartu vůbec nevidíš?
Některé aplikace typu file manager mohou zapisovat všude, ale musí tak už být napsány.
Z AD se na kartu nedostanu. Z jinych aplikaci ano. (A9, Huawei Psmart, EMUI 10).
Z AD se na kartu nedostanu. Z jinych aplikaci ano. (A9, Huawei Psmart, EMUI 10).
U me to taky jednoduse na P30pro neslo, ale musel jsem to udelat pres Total Commander.
Normalne mam cestu k db3 souboru jako /storage/emulated/0/..../geoget.db3
Z Total Commanderu jsem si zjistil zacatek pro SD kartu, coz vypada takto /storage/4A22-0000
Prepsal jjsem v a:Drake v polozce Databáze cestu na vyse uvedene a dal OK. Pak jsem znovu otevrel tuto polozku a kliknul na tri tecky a uz jsem byl na SD karte, kde bych teoreticky vybral db3 soubor.
Snad je to pochopitelne a pomuze to.
Ale jsme u stejneho Cinana, tak by melo fachat :-)
O "skryvani" skutecne fyzicke cesty vim, byl jsem tusim prvni, kdo tu na to daval navod. Ale v tom to neni, mam ji zadanou snad spravne (kontrolovano asi 100x, coz ovsem nemusi byt zarukou ;) ).
Tak nevim, ale me takto fungovalo!
Ale jo, mne taky. Ale na tomhle stroji se to nejak vzpouzi. Pamatuju se, ze na mem prvnim A9 se to take vzpouzelo a nekdo tu napsal nejaky postup pro povoleni pristupu (i kdyz se zdalo, ze pristup byl povolen, tak v realu nebyl) - s nim mi to pak slo. Ted ten postup nemuzu najit.
A co Umístění uloziste? To mas jak? Ja na interni!
Externi (SD karta) - opsal jsem to z mobilu, kde mi to funguje. Ale zkusil jsem ted i Interni a je to stejne.
Jak se dozvim, ze keska ma fotospoiler a jak se k nemu v AD dostanu? Galerie je prazdna (napr. [cache]GC7MQ40[/cache], keska je zamerena na druhem brehu, takze jsem odesel s neporizenou. Kdybych videl fotospoiler, zkusil bych to u tech skal.)