Rád bych věděl váš názor, jak řešit anglický překlad pro velmi dlouhý listing. Samozřejmě ho mohu nakopírovat přímo za ten český, ale v tom vidím problémy:
působí to rušivě pro české kačery (kterých tu je většina), když rolují na hinty, logy a odkazy na mapu
kdo si chce listing vytisknout, zbytečně vyplýtvá spoustu papíru
mezi odstavci listingu jsou ilustrativní obrázky, takže bych je musel umístit dvakrát, jednou do českého, podruhé do anglického listingu => celkový listing se ještě prodlouží
Druhá možnost je dát anglický listing na externí stránku a do českého listingu dát jen odkaz. Jelikož v mém případě jde o listing multiny nebo mysterky, neuvádím v něm žádné souřadnice, takže to zřejmě neporušuje pravidla.
asi bych to řešil tím externím odkazem. Taky mám pekelně dlouhý listing a zatím jsem se nedokopal k tomu, abych ho přeložil. Pokud bych tak činil tak jednoznačně postupem který předestíráš
Pokud je to hodně dlouhý, tak bych to dala na externí stránku, tím nic nezkazíš a ulevíš česky mluvícím
A nebo ještě třeba ten anglickej listing vzít hodně stručněji… jeden šedej odstaveček v aj by se dal zvládnout i rovnou v listingu na stránce keše
U mojí zatím jediné a zatím nepublikované keše to mám vyřešeno dvěma sloupci textu vedle sebe, vlevo česky, vpravo anglicky. Není to žádný román, takže doscrollovat na hint není žádná řehole a věřím že při tisku to taky není katastrofa.
Když jsem v zahraničí a otevřu listing keše kde na první pohled nevidím anglickou verzi, tak to rovnou zavřu, odkazu na externí anglický listing bych si skoro určitě nevšiml.
Já bych teda doporučil nedělat dlouhý překlad, ale udělat anglickou verzi jenom na pár řádek hned na začátek listingu a hlavně přeložit hint. On ten dlouhý listing stejně nikdo nečte, rozhodně ne na zahraničních keškách.
Zkoušels to poslat do Colorada či Oregonu? Popere se to s takto strukturovaným listingem?
Omlouvám se za neznalost, třeba to bez problému jde, ale napadlo mě to…