Požadavky: WM 5 PocketPC nebo WM6 Professional a novější verze, nainstalovaná aplikace Mobile Google Maps, připojení k internetu a musíte být zaregistrovaní na geocaching.com.
Popis: Skvělý freewarový program na geocaching. V nastavení musíte vyplnit Vaše přihlášovací údaje z geocaching.com. Pak už jen jednoduše napíšete PSČ oblasti, kde chcete hledat cache a program vám vyhledá nejbližší cache v okolí. Po kliknutí na vybranou cache se zobrazí její vlastnosti - název, obtížnost, souřadnice a můžete si přečíst Description a Hint dále si ji můžete zobrazit na mapě (spustí se aplikace Mobile Google Maps) a pomocí GPS se můžete nechat navigovat.
Velmi šikovný prográmek. Pěkně zpracovaný a dokonce se z něho dá i logovat. A to propojení s aplikací Mobile Google maps je super nápad.
Ale samozřejmě kde je plus, tak musí být i mínus a to podle mně dosti velké… prostě tento prográmek nemá volbu připojení GPSky. Chtěl bych připojit externí GPSku , ale program vyhledá pouze interní. Zkoušeno na přístroji HTC Kaiser.
Tak na HTC Artemis mi to nechodi. Vse probehne ok akorad kdyz se aktivuje GPS tak kontrolka na HTC sice blika, ale to je tak vse. Software data z GPS asi nedostava.
Je to divne.
Nešlo by místo zadávání PSČ nebo adresy zadávat souřadnice (připadně je načíst z GPS)? Ve městě to může fungovat dobře, ale někde v lesích by s tím mohl být problém
S tim PSC mi to vzdycky vrtalo hlavou, k cemu je to vlastne dobre. To jako kdyz se nekde nahodne ocitnete a chcete tam lovit, tak vite jake je tam PSC? Ja tedy ne, vy ano?
Kdyz to umi pracovat s GPSkou, umi to hledat kese podle aktualnich souradnic z GPSky? Nebo musite zvonit na prilehlych domacnostech a ptat se je na smerovaci cislo?
Podle PSČ to nevyhledá. Ale tváří se to tak, že si to bude brát data z GPS, je to patrné na těch screenech, co jsou pod odkazy na stažení. Prakticky otestuji po práci, přeci jen satelity se v budově hledaj těžko a okno daleko Nicméně interní GPS, na MIO 701 to našlo bez problému.
To je docela pekny, zadas PSC a vyplivne to mesto i s GPS souradnicema, ale bohuzel jak jsem zjistil je to dost nepresne. Zadal jsem si tam sve PSC a hodilo mi to asi 1,5 km mimo mesto, a myslim, ze tohle tam pouzite nema, kdyz jsem dal ztahnout kesky podle meho PSC tak to celkem pekne ztahlo zhruba z centra mesta.
V ramci Search for geocaches to vyhledava bud podle PSC nebo podle kodu kesky a v tom ramecku Search for Nearby Geocaches to vyhleda podle aktualnich souradnic. Podle toho PSC to vyhledava celkem presne, ale nejni to dokonaly, hleda to totiz i v cizine.
S pouzitim interni GPSky v mobilu hodne pouzitelna vec, jak si zjistit v pripade nouze souradnice, nebo nakouknout do listingu. Na HTC HD to maka suprove.
Test na Kaiserovi: výsledek paráda. Zadat si účet na GC.com, pak v options zaškrtnout Hide finds a pak se vykašlat na nějaký PSČ a kliknout na "Search for Nearby Geocaches" a je to. Konečně mám paperless verzi geocachingu pro tradiční kešky. Nezbývá, než zvolat třikrát hurá zakladateli tohoto vlákna a čtyřikrát hurá programátorovi
Díky
je to opravdu super, ale má to jednu velkou vadu, že to nelze použít offline, pak by to byla bomba. Jinak jsem tím zkusil zalogovat a jelikož mám tu cache na watchlistu, sice mě přišel můj log mailem, ale u cache na gc.com není, což je divné, no nic budu ještě chvíli čekat