Nevím tedy co máš za operátora, ale GPRS/EDGE rooming stojí v Německu pomocí našeho T-mobile stejně jako u nás.
http://t-mobile.cz/Web/Residential/Tarify-a-ceny/Roaming-volani-v-zahranici/edgegprs-a-mms-roaming.aspx
Jenze to je jen reklamstina:
a) nefunguje tam muj "pausal" - tedy najednou platim za prenesena data, ktera jsem si uz predplatil
b) data se pocitaji po vetsich jednotkach - pri stahovani velkeho souboru to vyjde stejne, ale pokud padesatkrat stahnu male mnozstvi dat, je to vyrazne drazsi
Zatimco me v Cechach stoji net v mobilu 40 korun tydne, v Nemecku jsem behem tydne kesovani s HG prosustroval asi sedmset ![]()
Zajímavé, ale tomu nerozumím, jen jsem to objevil na netu. Každopádně bych raději nepočítal, kolik nás "stojí" v průměru jedna nalezená keška
D
Kdyz pocitam techniku koupenou primarne pro GC a mobilni internet placeny z tehoz duvodu, nikoliv dopravu a dalsi cestovni naklady, tak mi to zatim vychazi na asi 40 korun za krabici ![]()
Zlatá filatelie :)![]()
No co píšeš je pravda jenom částečně,cena za přenesený kb je sice stejná ovšem: Účtování datových přenosů - Minimální zúčtovací jednotka pro internet je 100 kB.
Když jsem byl nedávno (patrně však ještě s jiným tarifem) v zahraničí, nestačil jsem se divit. Při každém zapnutí telefonu, (resp. spuštění HG a povolení přístupu k interní GPSce), šáhnutí pro pár bajtů pro zpřesnění polohy - 35 Kč, šáhnutí na data o keši 35 Kč, tak že za každé podívání 70 Kč. Ale jenom díky tomu, že jsem takovou vykutálenost operátorů čekal, nemusím naštěstí splácet ještě dnes…
Proto ale důrazně varuji bezhlavě se do něčeho takového pouštět, navíc jen na základě někde vyčtené zprávy, před tím cenu připojení rozhodně vždy testněte (pozor operátor vám to mnohdy též hned nepoví).
No jsou to zloději - Readingovou na ně - škoda, že se chystá strop pro roamingová data až o prázdninách - chystáme se v červnu do Řecka a podle toho, co jsem zjistil u O2 a Vodafonu, data fuckt pouze jako nouzovka ![]()
Mám služební nokii 3109, paušál O2 intenet v mobilu, nainstalovaný Handy, trekbuddy. Na intenet se přihlásím, počítač přes telefon taky připojím, ale když chci stáhnout listingy, tak se sice snaží připojit, ale nic to neudělá. nakonec to zahlásí chybu připojení. Miniopera mi zkolabuje během instalace. Nemáte někdo zkuěenost s tímto telefonem?