Tady je důležité to slovíčko místních. Pokud mám neodlovenou a dlouhodobě disablovanou krabku za barákem, tak mi to určitě bude vadit. Ale na opačném konci republiky?
Tímto způsobem mizí dost pěkných a starých krabek o které se už jejich autoři nestarají. Přitom by třeba stačilo napsat autorovi a krabičku sám obnovit. Dost pokládků žije jen díky ochotě kačerů, kteří s ohledem na místo a historii cache udržují…
Když mi ta šedá ikona pořád svítí na mapě a v lozích není žádné vysvětlení, tak dávám také needs archive a nepřipadá mně to neslušné. Naopak log disable s textem "zamčeno" bez jakéhokoli vysvětelní a be přislíbení odlovu svědčí o nezájmu autora a to je neslušné. Nebo také log "obnovím na jaře" a on už je srpen. Založit keš nese s sebou zodpovědnost a ochotu se starat i kdyby to bylo jen pár řádek v logu jednou za dva měsíce.
Samozřejmě, že systematicky vyhledávat disablované keše a pod anonymním nickem je posílat k čertu je úchylka a může mít opačný efekt. Reviweři budou zahlceny "needs archive" logy a přestanou reagovat i na ty opodstatněné.
Cítíš, že je drobný rozdíl v tom, když někdo přijde na keš, která zásadně porušuje základní zásady, jak asi keš ukládat a co by měla splňovat nebo mezi vyhledáváním disablovaných keší a jejich připomínkování pod nickem vytvořeným právě a jen za tím účelem ??
Máme tu pár jedinců co jim vadí, že někdo nechá delší dobu disablovanou keš i když se ji nechystají v brzké době odlovit. Tuto aktivitu rozhodně nevítám. Tohle je parketa reviewerů a i když nemají čas, tak přeci o nic nejde, taková keš ničemu nevadí.
Pokud je disablovaná keš v místě kam se chystám a nebo ji mám poblíž, můžu se přeci dotázat autora WN logem, nebo lépe přímo. Pokud je jasné, že se autor dlouho ani nepřihlásil a keš byla kvalitní, je stále možno s pomocí okolních kačerů keš obnovit a udržovat. Násilná adopce bohužel není možná, ale není problém si dát keš do sledování a starat se o ni jako o vlastní. Archivovat a následně udělat tu samou není moc elegantní - bude nám svítit , takže opakovaný odlov či šoupnout na IL. Špatnou keš nemá cenu řešit, ale pokud tam je pixla, měl by ji někdo odnést, aby tam nezůstalo smetí - toho by se mohl chopit archivator. Toho bych si cenil, bohužel tohle nikdo neřeší
Log Needs Archived - jsem možná také použil, ale u keše, která způsobuje poškozování přírody, majetku či je na totálním smetišti a nebo jinak porušuje pravidla /po zvážení selským rozumem ne striktně jak právníci/.
Některé keše nemá cenu obnovovat v zimě či v blátivém počasí, prostě je lepší počkat až bude krásně ať z toho lovci něco mají, ne jen špinavé boty. Některé jsou třeba na ostrově a pokud autor nemá loď, může ji obnovit jen když je led a nebo až v létě. To ji jako v případě problému má archivovat a na začátku léta udělat novou ? Vždyť to je blbost! Prostě dlouhodobě disablovaná keš není problém, ale souhlasím, že by tam měl autor napsat důvod a zhruba termín. Jsou jedinci, kteří mají opravdu i jiné starosti než tuto hru, je jasné, že obnova tolik času zase nezabere, ale buďme tolerantnější, vždyť tu máme keší hafovšude okolo.
Dříve bývalo normální brát na přírodní keše záchranný balíček a poškozenou kešku opravit. Kolegáčci berte alespoň náhradní logbook, vždyť je nás už opravdu hodně a tak se to plní moc rychle. Je jasné, že by bylo ideální, pokud by autor měl vždy jen jednu keš a hned u baráku, pak by se o ni mohl vzorně starat, ale takhle to prostě není.
byla pixla, která už neexistuje, a owner nenapíše do logu termín obnovení nebo důvod disable, tak nevidím důvod proč kešku po dejme tomu pěti měsících nearchivovat. Alespoň bude místo pro jiný výtvor.
Tady mi to nějak nehraje. Já osobně tuto aktivitu vítám. Už jste někdo viděli, že by retrívr ihned po obdržení need archive keš archivoval? Vždycky se dotáže přes svůj log autora. A i v tomto vlákně bylo psáno, že fronta keší je totálně přetížená a tak si myslím, že rtrívři fakt nemají čas na tuhle "špinavou" práci. A když to někdo udělá za ně, tak proč ne. Já tuhle aktivitu vítám, protože alespoň vznikne místo třeba pro keš, o kterou se autor bude fakt starat. A při dnešním rychlovzniku keší je třeba aby ty horší taky odcházely, jinak se z toho za pár měsíců zblázníme.
A ještě k tomu, že si někdo udělá keš u chalupy, kam se dostane jednou za uherák, vždyť může požádat kolegu, který poblíž bydlí, nebo napsat do logu důvod, proč je disable (ale ne:" ve čtvrtek obnovím" a půl roku nic), nebo může disablovat s tím, že se tam dříve než v létě nedostane, a byl-li by někdo tak hodný a vzal by tam třeba náhradní krabku…řešit se dá úplně všechno. Ale pro mě je opravdu nejhorší to, když je keš půl roku disable a owner na to peče.
Archivatore, fandim ti!
Tak já jsem tady ta opozice. Ano, pravda, asi přízemně, ale pravidelně procházím dlouho disablované keše (sedm, osm měsíců) v ČR a když v nich nevidím jakoukoli snahu autora o obnovu, nějakou jeho reakci, napíšu need archived log. Píšu je za sebe, nikoli za nějaký pro tento účel vytvořený nick, a nestydím se za to. Sám od sebe tyto logy nemažu. Nechápu totiž, proč udržovat takhle dlouho disablované keše. Některé z nich tak putovaly do archívu, některé z nich autoři obnovili a obojí více než vítám. Ale nerozumím tomu, proč držet při životě dlouho předlouho disablované keše jen proto, že je autor (promiňte) lempl… Co mu brání v tom ji dát k adopci? Požádat někoho známého blíž ke keši? Podle mne nic. Jsem tedy neslušný, že chci popohnat k nějaké akci autora keše 200 km od HC a že k tomu použiju "veřejný" log? Je mi líto, já to tak nevidím…
no aspon berda nedela anonymne i kdyz si rikam - co je ti s prominutim do toho, kdyz je to na uplne druhem konci republiky :p. co te nutka hrat si na klub strazcu
jinak, priznejme si to, za tu archivaci muze dorcadion - uz trikrat zapomnel vyrobenou cepicku s kesi doma holt zestarnul, ztloustnul, zfotrovatel a zlenivel, asi by si mel dat pivo, burta a sednout k televizi na fotbal (aby mel jeden prazak radost :))
Na základě té Vaší debaty mě napadlo, co si takhle vzájemně obnovovat kešky, já obnovím tobě ty mě, alespoň nemusíš na tu svou známou 100x obešlou kešuli. Prostě dva owneři a dohoda, nebo jich může být víc. S náhradní krabkou zatím nechodím B)
No jo, a takovej to býval zamlada fešák, když ještě kopal za Malečov a nehledal ty plastový nesmysly. :D:D
Viz fotka z malečovské hospody. Mimochodem doporučuju. Kromě fotbalové výstavky točej moc dobrýho Březňáka a vůbec je tam okolo všude hezky.