Tím příkladem předposranismu myslím tu skutečnost, že na Acrophilii se už stačil sejít celý výkvět českých geocacherů (a nikoho z nich ani nenapadlo, že není “viz citát”).
Teprve teď, byla keška nejenom disablována, ale dokonce kompletně vymazána! A co vy, kteří máte své logy na keši Strach? Nemáte “strach”, že vás PČR z něčeho obviní? To někteří kolegové jsou opatrnější!
Napadlo, několikrát, také jsme o tom v sobotu na geopivu diskutovali… ale situace se bohužel po události na Tramcache trošku změnila, Koljo…
A vzhledem k tomu, že na gc.com nikdo s nickem Kolja neexistuje, tak Tě nemohu považovat za geocachera, takže jím asi ani nejsi a nemáš do toho co kecat… Dál už s Tebou nehodlám ztrácet čas diskusí na fóru, k ničemu to nevede. A srabem pro mne zůstáváš díky své anonymitě dále… Howg…
Naštěstí nejsem takový blázen abych sám sebe musel za cokoli považovat. Krom toho téma je předposranost “kešerů”, a ta je holým faktem. Policie si možná (ale opravdu spíš jen možná) někoho zavolá k podání vysvětlení (a tím to zhasne), a oni se už hroutí a všecko mažou. Sráči.
Tenhle “člověk” evidentně má radost z toho, že ho tu nikdo nezná a může tak anonymně vynášet své názory, a urážet. Asi si tím mimo iné zvyšuje své sebevědomí. Podle mne je to nějakej puberťák, co dosud v životě nepoznal na vlastní kůži, co to znamená slovo zodpovědnost (případně aspoň morální zodpovědnost). A možná to do konce života ani nepozná. Takovým lidem je lepší neodporovat a nechat je kafrat…
WHOEVER (mající jako poslední osoba svůj LOG v keši STRACH, a to bez jištění a za mokra a kluzka… ale z policie ČR pro Koljovu informaci STRACH nemající… )
Smula a skoda, navíc se k ni dalo dojit pesky. Byla oznacena jako 2, i kdyby o 1 podhodnocena, 3 by mela byt v pohode.
Když jdu na nejakou kes, jdu tam s tim, ze ji nemusim vyzvednout. Skutecne jsem mel několikrát na 4 a 5 „skalnich“ strach a nechal jsem je byt, staci me videt pekne místo. Svádet to na hru je nesmysl, to by neslo delat nic, kde musis odhadnout sve moznosti, kolo, auto, lyze, potapeni, litani,… Myslim, ze i 4 a 5 maji svoje misto.
Nechci do toho nejak zasahovat, ale kdyz uz tu mluvis o te zodpovednosti → neni to v prve rade zodpovednost tech, kteri cache umistili? Dovoluji vubec pravidla GC takove extremy, jako uzavrene kominy, mostni konstrukce apod? Zkus o tom popremyslet i tako…
Myslím si, že každý je zodpovědný za svoje konání - i za lezení tam, kam se lézt nesmí a/nebo je to nebezpečné, ať už tam někdo leze jen kvůli adrenalinu nebo kvůli plastové krabičce.
Proto je podle mě tlak na archivování cachí (nebo rovnou jejich archivace - muže cache archivovat někdo jiný než autor?) umístěných v zakázaných místech zbytečnou a přehnanou reakcí, která způsobí rozruch, místo aby se situace uklidnila - viz toto forum (které bylo označeno jako ostře sledované, ačkoli bez archivace těch dvou cachí by ani nevzniklo), zvláště, když archivace není nijak vysvětlena v logu.
Mám z toho pak pocit, že ti, kdo našli víc krabiček než jiní, mají dojem, že nesou určitou část zodpovědnosti zmíněné výše, čemuž nerozumím.
Pokud mi něco zásadního uniklo, prosím o osvětlení (klidně i na blabous at post cz, nejsem to schopen vložit do odkazu za jménem)
Pro panajana lidi, co se to deje? Na lov pokladu jde kazdej na vlastni nebezpeci. Kazdej rucime sam za sebe.To kdyz vyrazim na jednickovou cache a srazi me auto prece nemuze byt prisuzovano GC.
Tedy Whu neblbni a neplas. Ja se pripravuji tvorit ***** a ***** a vubec se nebojim, kdyz se tam nekdo prizabije je to jen a jen jeho problem.
dneska jsem byl na U-47, ale musel jsem jit domu zagooglit odpovedi na otazky ; ) takze se na final dostanu jindy, ale docela me vystrasila ta ikonka “dangerous area”, snad na to nebezpeci nenarazim : )
No i já se zapojím do diskuze k cache Strach, neboť železniční mosty mám v oboru.
Právní rovina je tato - § 4a zákona 266/1994 Sb. o dráhách v odstavci 2 říká, že všechna místa na dráze (kromě vyjmenovaných jako jsou nástupiště a třeba přejezdy) jsou veřejnosti nepřístupná, porušení zákazu je přestupkem dle přestupkového zákona.
Rovina reálná - vzhledem k významu té tratě potkáš max. 2 x týdně na místě pochůzkáře (to je ten co kontroluje koleje) a pak samozřejmě vlak jedoucí dle jízdního řádu. Jednou za 5 let se dělá kompletní revize mostu, kdy se prolézá i konstrukce. Tudíž četnost návštěv někoho kdo by tě mohl oprávněně udat je poměrně malá. Na druhou stranu by zřejmě cache skončila nejpozději při revizi, kdy by jí revizák odebral coby zařízení nemající na mostě co dělat.
Tož tak se věci mají a je pouze na autorovi, zda ji tam nechá nebo ne. Já osobně jsem pro, byť ji asi nikdy vyzvedávat nepůjdu, neb slaňovat neumím.
k cache Acrophilie: citat z webu o "kominicich:
“Zákon komínářům nezakazuje lézt na komíny na veřejně přístupném místě. Když však “dlouhán” stojí na soukromém nebo firemním pozemku, na komín se nesmí. A nebo jen s povolením vlastníka pozemku či objektu. I pak komínáři podepisují, že lezou na vlastní riziko.”
Neviem ako je to na tejto cache, nebol som tam a ani sa tam nechystam, takze to davam len ako info. Ale ostnaty drat na rebriku, o ktorom som pocul, asi no niecom svedci..
K cache Strach - podla Birneho popisu zjavne odporuje pravidlam geocachingu.
Hajtro, asi si ten můj úplně vrchní příspěvek budeš muset přečíst ještě jednou. Nebo to napíšu ještě zjednodušeně: JÁ JSEM PROTI TOMU, ABY SE TEĎ ARCHIVOVALY JAKÉKOLIV KEŠKY!
Ohledně Acrophilie - ten ostnatý drát tam dali poté, co zrušili kotelnu, \“z bezpečnostních důvodů\”, aby se lidi propánakrále nezranili či nezabili.
Přiznávám se, že v tomto ohledu jsem extremista, neb jsem proti jakýmkoliv příkazům a zákazům omezujícím činnosti, kterými ohrožuji jen sám sebe. Jsem plnoletý a svéprávný občan svobodné země a odmítám, aby mne stát a policie vodily za ručičku a nařizovaly, co je pro mne bezpečné a co ne.
Je vidět, že jsi ještě ne zcela úplně pochopil, k čemu ty zákazy (mimo jiné) slouží. Slovo extrémista jsi použil za současného stavu zcela oprávněně. V naprosté většině důvodů totiž to vodění za ručičku, které ty považuješ za osobní omezování svobody (!) je oprávněné a potřebné, protože mnoho lidí jednak vůbec nechápou možné důsledky svého jednání, nebo nechtějí pochopit. Nebo je chápou jen velmi jednostranně.
Ano, dalo by se s tvou úvahou o svobodě v tomto směru i souhlasit, ale jen pokud by například současně platilo, že až se ti něco stane, tak si třeba náklady na ARO a dlouhodobé léčení zacáluješ ze svého. Nemluvě o nákladech pramenících třeba z doživotních následků na zdraví. A když nebudeš mít z čeho léčbu platit - nebude žádná léčba… Bohužel až takovou svobodu ti nikdo nikde nedá. To ti ale myslím zase tak nevadí, že?
Zkrátka nevím, proč by měli ostatní ze svého zdravotního pojištění platit úrazy jiným, kteří pro vlastní zábavu vědomě riskují a obcházjí zákazy, které jsou většinou kvůli bezpečnosti lidí (jak sebe sama, tak ostatních).
Klidne budu všemi deseti pro, aby se obecně povolilo občanům riskovat své vlastní zdraví (nikoliv zdraví ostatních!) za těch podmínek, že si za svou rizikovou činnost buď řádně připlatí na pojistném (pokud se najde pojišťovna, která by do toho šla - viz problematické získávání pojištění na mnohé “akčnější” sporty v zahraničí), nebo za podmínky, že si případné náklady na léčení budou hradit ze svého. Pak to teprve bude ta správná “svoboda” - kdy tě nikdo nebude vodit za ručičku ani v době, kdy (nedejbože) přijdeš na to, že každá mince má dvě strany.